Reklama

Reklama

Pán přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Pán přílivu, nominovaný na sedm Oscarů, zrežírovala Barbra Streisandová, představitelka hlavní role newyorské psychiatričky Susan Lowensteinové. Ta se snaží pomoci depresemi sužované spisovatelce, která se už poněkolikáté pokusila o sebevraždu. Tuší, že kořeny jejích problémů sahají do dětství, a proto požádá bratra své pacientky, nezaměstnaného trenéra amerického fotbalu z Jižní Karolíny Toma Winga (Nick Nolte), aby jí poskytl vodítko k odhalení jejich rodinné historie. Během zoufalého pokusu zachránit zdravý rozum své sestry i vlastní duši se Tom a Susan vydají na nepříjemnou cestu dlouho potlačovanými vzpomínkami. Cestu, na níž Tom zároveň dodá doktorce Lowensteinové odvahu řešit vztah s jejím násilnickým manželem. Tito dva lidé, pocházející z naprosto odlišných světů, stanou tváří v tvář své bolesti a zjistí o sobě skutečnosti, které jim oběma změní život…a přitom se do sebe zamilují. (Cinemax)

(více)

Recenze (86)

truby 

všechny recenze uživatele

Barbara Streisand si ze své knihovny vzala jednu knihu s červeným přebalem, podle jejího sladkobolného příběhu natočila film, a to docela obstojně a natolik sofistikovaným způsobem, že jsem občas zapoměl odkud ten příběh pochází. Avšak romantikou rozbředlý konec nenechá žádné iluze o původu příběhu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní romantické drama s až nečekaně silným příběhem. A hvězda navrch za excelentní výkony Barbry i Nicka. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi Streisand sedla. A je téměř zázrak, že jako režisérka i jako herečka. Ve dvojici s Nickem Noltem jim to slušelo a ke konci jsem jim to vyloženě přál. Pán přílivu je parádní drama hlavně díky pomalému odtajňování minulosti. Pokud bychom zůstali v přítomnosti, je to jen další romantické drama, které nemá ničím zaujmout. Ale jak mě flashbacky ze začátku rušily, pomalu jsem je vyhledával víc a víc a jejich finále, které rozkrylo mnohavrstevné drama, bylo parádní. Jen konec, i když ve finále vlastně dobrý, mě rozesmutněl. Dobrý film. ()

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Výborný film, výborná režie, skvělá hudba, skvělí herci. A také dobrá kniha, v níž se dozvíte, jak to bylo doopravdy s bratrem hlavního hrdiny, což je informace, která ve filmu nějak chybí. Miluji ten závěrečný okamžik, kdy projížděje přes šíleně dlouhý most, hlavní hrdina křičí: "Lowensteinová! Lowensteinová!" ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film tak strašně netlačil na pilu, dal bych snad i pět. Na moje gusto se toho nuceného tlačení slzy z diváka vyskytovalo trochu příliš mnoho, nicméně to nemění na nepopiratelných kvalitách filmového zpracování příliš mnoho. Kupodivu zafungovalo pro mě nepředstavitelné - spojení Nolteho a Streisand do partnerské dvojice. Před zhlédnutím filmu jsem nevěřil tomu, že by to mohlo držet pohromadě. 75%. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl kdys, snad jako premieru, a měl jsem z toho tak silný zážitek, že dodnes to mám zafixovaný jako dost dobrý.. snad jako hodně zajímavý a působivý film. Po miliardě let, jsem to sjel znovu, a dojem je...že je to opravdu dost povedený, silný film, který má co nabídnout i dnešní generaci filmožroutů.. ()

Verunka84 

všechny recenze uživatele

Dva filmy s Barbrou v jednom dni, ani jeden happyend...jaka skoda...kazdopadne skvely Nick Nolte jako Tom. Skoda, ze to nedopadlo happyendem. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Pán přílivu aneb jak nás může zasáhnout to, co si prožijeme v dětství, pokud se jedná o Toma Winga, pak dětství v Jižní Karolíně nemusí být opravdu jednoduché. NIck Nolte je skvělý, ale Barbra Streisand podává velmi dobrý výkon nejen jako herečka, ale i jako režisérka. Celkově nadprůměrný film, který ve mně po shlédnutí nějaké pocity zanechal. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslela, že mi Barbra Streisand vadí, ale čím víc psychologů a psychiatrů znám, tím víc jsem přesvědčená, že mají právo být vyšinutí také. Takže ta mentorská, neurotická a ochranitelská póza je vlastně docela realistická. Nick Nolte jako pacoš 90%, ale jako náhradní táta 20% - totální křeč. A vlastně mi ani neseděla ta rychlá uzdravovací retrospektivní procedura. Za 4 mám filmy, které bych doporučila nebo znovu shlédla. Proto tady snížím na 3. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Uchvacující podívaná, kdy doktor se stává pacientem a odhaluje problémy tvořící černou rodinnou ságu. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Každý z nás má film, který jej kdysi vzal za srdce a ta láska, aniž by byla vůbec možna vysvětlit, pokračuje přes každou další filmovou minutu, až...TOHLE je pro mě láska! =´) ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand opäť odovzdala svoju dušu a podala obdivuhodný výkon ako herečka, aj ako režisérka. Film má silnú myšlienku, dojímavé, no vkusné prevedenie a romantickú obraznosť. Milujem tú ženu. ()

Misterioso 

všechny recenze uživatele

Překrásné, citlivě natočené drama by Barbra Streisand. Nejenže se chopila role charismatické, osobité doktorky Lowenstein (lépe zahranou psychiatričku si moc dobře nedovedu představit), ale také se po několika letech od muzikálu Yentl ocitla na pozici režisérky. A film se nakonec dočkal sedmi (neproměněných) nominací na Oscara! A byť Barbra sehrála při vzniku tohohle filmu hlavní roli, tu úplně nejhlavnější si v tomhle příběhu pro sebe urval neuvěřitelný Nick Nolte jako Tom Wingo. Muže, který si v dětství i dospělosti protrpěl své, dokázal Nick Nolte zahrát s neuvěřitelnou bravurou. Věřil jsem mu každé slovo, každé gesto, každý smutný pohled v jeho očích, když vzpomínal. Jakáto smůla, že stál proti Anthony Hopkinsovi v Mlčení jehňátek! K výborným hereckým výkonům je ještě potřeba přičíst nádhernou hudbu J. N. Howarda, cit pro natáčení jednotlivých scén, pár výborných hlášek (nejvíce asi ve chvílích, kdy se ústřední dvojice popichuje) a především silný příběh ze života, který skrývá nejednu bolístku a s ní spojená tajemství. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Kdyby to Barbra nepřizpůsobovala tolik své postavě i osobě. Kdyby nechtěla trumfnout herectví Nicka Noltea. Kdyby nezdůrazňovala židovství. Kdyby nechala postupně a ještě víc rozehrát tajemství duševní bolesti všech na úkor romantiky. Ocenil bych bez pochybností. ()

ap2001 

všechny recenze uživatele

Působivá "jižanská" atmosféra na začátku, sympatický pohled na velkoměsto očima "vidláka" uprostřed, a skoro na konci to nejabsurdnější tajemství jaké byste čekali... což o to, něco takového jsem očekával od začátku filmu, ale že se to stane půlce rodiny...? No, Sodoma Gomora! ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé zdlouhavé a zdlouhavé, ale velmi dobré. Nohy B. Streisand (dr. Lowenteinová) jsou opravdu sexy a je vcelku uvěřitelné, že se frustrovanému hlavnímu hrdinovi Tomovi líbí, i když jde o B. Streisand. Ty zdlouhavá hlušší místa mohla vyplnit rozervanost Savannah (Melinda Dillon), o které se neustále mluví, ale je málokdy vidět, co se s ní děje. Pochvalu zasloužil jak Nick Nolty jako herec, tak i B. Streisand jako režisérka. ()

Ondrish 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand je úžasná ženská a famózna speváčka. Okrem toho je skvelá muzikálová herečka a tam to asi končí. Bohužial dramatická rola spolu s réžiou, ktorú si strihla v Pánovi prílivu bola jednoducho nad jej umelecký potenciál. Ako tu už niekto trefne poznamenal, film až príliš pripomínal banálne "skutočné" príbehy Rosamundy Pilcherovej a v podstate mi bolo jedno ako celý príbeh dopadne - či sa Tom a Susan dajú dokopy a budú žiť 'happy ever after' alebo sa Tom vráti ku svojej žene do Južnej Karolíny. Jediné čo ma fakt zaujalo a prinútilo dopozerať film do konca bol Nick Nolte, ktorý predviedol asi svoj životný výkon, ktorý môže smelo konkurovať takým esám ako Robert de Niro a Jack Nicholson. Bez neho by to bolo za **. ()

Reklama

Reklama