Reklama

Reklama

Pán přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Pán přílivu, nominovaný na sedm Oscarů, zrežírovala Barbra Streisandová, představitelka hlavní role newyorské psychiatričky Susan Lowensteinové. Ta se snaží pomoci depresemi sužované spisovatelce, která se už poněkolikáté pokusila o sebevraždu. Tuší, že kořeny jejích problémů sahají do dětství, a proto požádá bratra své pacientky, nezaměstnaného trenéra amerického fotbalu z Jižní Karolíny Toma Winga (Nick Nolte), aby jí poskytl vodítko k odhalení jejich rodinné historie. Během zoufalého pokusu zachránit zdravý rozum své sestry i vlastní duši se Tom a Susan vydají na nepříjemnou cestu dlouho potlačovanými vzpomínkami. Cestu, na níž Tom zároveň dodá doktorce Lowensteinové odvahu řešit vztah s jejím násilnickým manželem. Tito dva lidé, pocházející z naprosto odlišných světů, stanou tváří v tvář své bolesti a zjistí o sobě skutečnosti, které jim oběma změní život…a přitom se do sebe zamilují. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příběh o traumatech kazících život, ze kterého se poměrně překvapivě vyvine silná (protože smutná) romantika. Způsoby vyprávění se za třicet let značně změnily, cynický člověk se zamyslí nad tím, zda jizvy minulosti skutečně zahojí přiznání strašlivého tajemství jiné osobě a popřemýšlí nad tím, jak si režisérka Streisandová plánuje scénku, kde se tulí v růžových podkolenkách na houpacím křesle k odbarvenému Noltemu. Ale je těžké nepropadnout části filmu, kdy dvě postavy unikají vztahem z klecí svých ne úplně šťastných životů a užívají si štěstí a naději. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Obrovská srdcovka. Vysoké hodnocení plyne z toho, že se nestává tak často, aby se do mě tento typ filmu tak moc vryl. Ačkoliv je zápletka jak vystřižená z červené knihovny, neměla jsem sebemenší problém jí uvěřit. Je to natočené s velkým citem. Soundtrack je kapitola sama pro sebe, stejně jako Nick Nolte. Doják, ale jeden z nejlepších, co znám. A knihu Pata Conroye mám připravenu jako horký tip, hned jak se dostanu do důchodu^_^ ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku slušný, Barbara Streisand se ukazuje být dobrou herečkou i reřisérkou; téma je také zajímavé - jak nás vzpomínky na místy dost neradostné dětství ovlivňují i v dospělosti. Ale přesto bych měla jednu dost podstatnou výtku - co v tomto filmu proboha dělají dialogy (naštěstí jich není moc) á la Rosamunda Pilcher ? Tady měl někdo občas černo v hlavě...Když však přimhouříte oko, zůstává kvalitní film. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dávnejšie som sa pokúšal film sledovať, ale nešlo to, takže zostal bez hodnotenia. Ani teraz som nebol dokonale spokojný, hlavne pre tú dĺžku, ale tak to v psychologickej praxi chodí, že výsledky neprídu len tak odrazu. Táto psychiatrička sa tomu oddala ešte viac, až mi tie výjavy z minulosti boli dosť nepríjemné. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl kdys, snad jako premieru, a měl jsem z toho tak silný zážitek, že dodnes to mám zafixovaný jako dost dobrý.. snad jako hodně zajímavý a působivý film. Po miliardě let, jsem to sjel znovu, a dojem je...že je to opravdu dost povedený, silný film, který má co nabídnout i dnešní generaci filmožroutů.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Robert Redford původně získal práva na film a plánoval, že si v něm sám zahraje a bude ho režírovat. Do role Susan zvažoval i Barbru Streisand, ale měl problém dát dohromady uspokojivý scénář. Když se Barbra Streisand zdála být nadšenější než on, Redford se práv na film vzdal. (sator)
  • Barbra Streisand (Susan) se přibližně šest měsíců radila s lékaři a terapeuty, aby jí pomohli vytvořit pocit autenticity filmu. (sator)

Reklama

Reklama