Reklama

Reklama

Až na Měsíc

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný muzikál o dívce, která si postaví kosmickou loď a vydá se hledat mytickou měsíční bohyni. Režie se ujal legendární animátor Glen Keane. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia a spočiatku aj zaujímavý príbeh, ale zhruba od polovice už sú to len také čínske haluze v žiarivo neónovom prevedení, ktoré absenciu deja a zmyslu nahradia množstvom otravných pesničiek. Tým nepomáha ani to, že na NF má film špičkový dabing a tie songy sú prespievané naozaj perfektne. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Fajn Netflixí animák, na kterém mi vadilo snad jenom že se snaží Číně zavrtat do prdele až moc hluboko a občas je to hodně crazy. Ale má to fantasitej audiovizuál, dětem se to musí líbit, je to opravdu kouzelný, jenom to nemá takovej ten pixarovskej přesah pro dospělé. A dabingově to v Čechách dostalo tu nejlepší péči, i písničky jsou přezpívané jako kdysi ty nejlepší disneyovky. 7/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Over The Moon" je veľmi príjemné animované prekvapenie z Netflixu. Keby bol stred filmu rovnako super ako úvod a záver, tak by to bol jeden z najlepších filmov roku. Lebo práve v strede sa dočkáme všetkých starých klišé, ktoré už poznáme a vieme ako príbeh bude pokračovať. Ak by som si odmyslel, že niektoré momentky boli jemne predvídateľné (ako napríklad na aký dar to vlastne Chang'e od Fei Fei chce), tak to fungovalo veľmi dobre. A okrem toho tie animácie. Wow. Absolútne dych berúce animácie. Časti na Zemi sú veľmi nádherné vo svojej skutočnosti, vesmírne časti naopak nemajú toľko kontúr a pôsobia viac abstraktne, no súčasne veľmi farebne a živo a film dokonca mixuje do toho ešte aj 2D animácie, ktoré sú absolútne nádherné. Tých tu až toľko nie je, no sú absolútne vrcholové. Tlieskam. Postavy sú takisto dosť dobré. Nie sú do počtu, každý vo filme má svoju rolu a vedia prispieť k filmu či už veľkou dávkou srdca a príjemných momentiek, alebo humoru. A dospeje to do absolútne skvelého finále, kde som si povedal, že všetko dopadlo ako malo a dokonca v jednom momente ma skoro film dohnal k slzám. Takže to všetko sú pozitívne stránky. No druhá tretina filmu je ten moment, kedy sa veci začnú trošku kaziť a hlavne to prestane byť veľmi zaujímavé. A okrem toho sa to nevie poriadne sústrediť na všetky postavy, lebo každý z nich sa ocitne na úplne inom mieste a je to náročné skoordinovať. Je tu niekoľko zaujímavejších momentiek a pár fórov, ktoré pobavili, no celkovo som mal pocit, že v strede sa film začal trošku rozpadať. Našťastie to zachránilo výborné finále. Film môžem osobne odporúčať. Pre mňa je to skvelý film určený pre celú rodinu. Napriek jeho mínusom ho musím náležite oceniť. Hodnotenie: B+ ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Pěkná animace, přespříliš otřesných písníček a příběh o sympatické holčině z Číny, která trpí traumatem z předčasné smrti své matky, což ji zřejmě (jestli jsem to dobře pochopil) uvrhne do náruče drog, protože následující 2/3 filmu je nesnesitelný, nekonečný a smysl nedávající "acid trip" plný fluorescentního želé. Nechápu, kdo je cílovka. Asi pětiletá děcka, která ve svém životě už stihla ztratit někoho blízkého. Nikomu jinému Over the Moon doporučit nelze. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Evidentně jsem nepoučitelný, když jsem se po Willoughbyových zařekl, že si animák od Netflixu v životě nepustím. Do Až na Měsíc jsem i tak vkládal nějaké naděje, ale nakonec mě to strašně zklamalo. Hned na začátku samozřejmě musí umřít maminka (to je takové originální téma, v animácích na to jen tak nenarazíte a na myšlenku o smíření se s odchodem milované osoby už vůbec ne, že?), ale tady v tak patetické a vyděračské scéně, že jsem z toho dostal záchvat smíchu. Pak už jsem se za celý film tak nezasmál, ještě mě teda pobavil důvod, proč má ta holka tak divný účes, ale i tahle scéna byla myšlena evidentně vážně... Každopádně v patetickém citovém vydírání tenhle film úspěšně pokračuje dál a zbylá stopáž je tvořena z přehršle otravných písniček, nesympatických postav, pak samozřejmě nesmí chybět nějaké lostomilé ňuňu zvířátko a ještě tu je halucinogenní svět na Měsíc postrádající jakýkoli smysl (kde se tam vzali ti motorkáři? co je ta měsíční civilizace vůbec zač?). Jasně, jasně je to pohádka, chápu, nejsem tak blbý, ale když to nedává smysl ani ve vlastním vytvořeném světě, je to problém. Vůbec celý ten film je neskutečně otravný a patetický. Částečně ho z bídy tahá postava radioaktivního červopsa, který aspoň jednu nebo dvě dobré hlášky prohodil, ale jinak se mi to fakt nelíbilo. Je to jenom typický vyděračský Disney kýč co není od Disneyho... Ale tak třeba je to jenom moje vina, že to nedokážu docenit, co já vím. Slabé 2* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • První animovaný film od Sony, který měl premiéru na Netflixu a ne v kinech. (SONY_)
  • Audrey Wells napsala scénář před svoji smrtí v roce 2018. Tento snímek je jí také věnován. (SONY_)

Reklama

Reklama