Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Legendární dokumentární seriál se vrací na obrazovky s další várkou záhadných zmizení, šokujících vražd, nadpřirozených setkání a dalších skutečných případů. (Netflix)

Recenze (24)

Ant 

všechny recenze uživatele

Dát si trojici příběhů - mrtvá kadeřnice, vyvražděná rodina a zmizelá svědkyně hned po sobě vyústilo v nejednu noční můru. Lepší vizitku nepotřebujete. Skuteční psychopati zaručí víc bezesných nocí než kdejaký horor. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevyjasnené záhady je sklamaním, pre tých, ktorí hľadajú senzácie. Aspoň teda minimálne prvá séria. Zo 6 častí sa 5 zaoberá vraždami a jedna ufom. V podstate teda máme seriál na úrovni kanála ID, ale v diétnejšom spracovaní. Tie záhady väčšinou ani záhadné až tak nie sú. Teda okrem toho ufa. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Komplexně podávaný koktejl nevyřešených zmizení a s tím spojených rozhovorů s pozůstalými, svědky či vyšetřovateli. Přičtěte si k tomuto ještě dobové záběry z televize a fotografie z rodinných fotoalb a dostanete osobitou a slušně odsýpající sérii, která působí tím patřičně tísnivým dojmem. Pokud Vás tedy zajímají záhadná zmizení a postupy v policejním pátrání, jste zde správně. (Netflix) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem paranormální jevy, dostal jsem, když nepočítám teda jednu klišé emzáckou epizodu, samé případy nevyřešených vražd. Což ale vůbec nevadí, protože je to supr koncept. Emzácká epizoda je spíš průměrná, druhá a čtvrtá jsou spíše do počtu, ale první a třetí jsou fakt zajímavé a ta finální je dokonce dost hustá a to paradoxně ne tím, že by byla kdovíjak záhadná. Všichni moc dobře ví, jak to bylo. Hustá je především prezentovaným příběhem, u kterého si člověk prostě řekne "no ty vole." A proč tady zrovna jen šest epizod? Me wants moar ffs! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

S výjimkou ne moc záživné epizody o UFO jde seriál představující dodnes nevyřešené vraždy a to je vždy divácky zajímavé a vděčné téma.Tahle minisérie je pak zpracovává se střídavou úspěšností a zábavností.Za mě je nejlepší šestá epizoda,která není až tak záhadná a za mě je celkem zřejmé co se stalo,nicméně i tak nad tím co se v ní odehrává zůstává normálnímu člověku rozum stát.Hned v závěsu je epizoda první,která je ale na můj vkus "vyprávěna" dost tendenčně a jednostranně.Zbylé tři epizody jsou na tom pak zhruba stejně a uvítal bych kdyby byly kratší (nevyřešená vražda,nepolapený pachatel a s velkou pravděpodobnosti rasově motivovaná vražda ve vidlákově,kde si všichni budou krýt záda)...60% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nie zlé. Ale natoľko ma seriál neupútal, aby som som počkal a pozrel nové epizódy, ktoré ochvilu pribudnú. Tých šesť čo tam zatiaľ je bohato stačilo. Najlepšia epizóda s Ufom, paradoxne má najmenej percent. 3* ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vadí mi nesourodost příběhu. A tak to, že ne všechno není nevyjasněno. Dostaneme 6 příběhů. 5 z nich je o ne zrovna pěkných zločinech. 1 je o UFU. Nemám nic proti ufu, ale mezi příběhy o vraždách působí trochu prapodivně. Spíš měly vybrat nějakou 6 vraždu a pak udělat serii o nadpřirozenu a nevysvětlitelných jevech a dát to tam (nebo jen o mimozemšťanech. Z ostatních pěti případů je jeden opravdu záhadou, druhý nám vraha tak trochu podsune i když i zde to není naprosto jasné. No a u dvou z nich nám vlastně i řeknou, kdo je vrah, jen prostě není usvědčený z důvodu zmizení nebo nedostatku důkazů. Což zase není úplně nevyjasněné. Ale beru to. Jen prostě ten ufo díl to celé narušuje. A ano, některé ty díly by mohli být klidně i o dost kratší. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze po zhlédnutí 1. svazku. Úplně mě nenadchla epizoda o UFO, ačkoli stopáží patřila k těm kratším, přišla mi taková utahaná, nezáživná a hlavně moc neseděla do konceptu uplatněného ve zbylých epizodách (zmizení + (sebe)vražda + nepotrestání či dokonce neodhalení pachatele). Jinak mi dokument naprosto sedl stylem podání jednotlivých případů, tím, jak se postupně odhalovala jednotlivá fakta, byl dán prostor pro autentická sdělení zainteresovaných osob, tím, o jak zajímavé kauzy šlo. Jsem ráda, že jsem zase jednou viděla něco neotřelého, trochu jiného než věci, které již byly o různých vraždách a zmizeních natočeny (neviděla jsem "původní sérii" Nevyjasněných záhad). A musím říct, že v závěrech, když se za doprovodu tajemné hudby objevila na obrazovce výzva, aby se ti, co o případech něco vědí, přihlásili, to ve mně vyvolávalo podobné pocity, jako když jsem se kdysi jako dítě dívala na Věřte, nevěřte nebo se bavila a zároveň trochu lekala u prvních zhlédnutých hororů - takové to opravdu intenzivní vnitřní příjemné trnutí, napětí, zvědavost. A to se mi u sledování krimi dokumentu často nestává, takže i kvůli tomu a přes podle mě ne úplně zdařilý UFO díl, dávám pět hvězdiček a vidím to celkově tak na 90 %. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Skvěle podaná dokumentární série týkající se nevyřešených (alespoň ne právně) případů. Důraz na přesnou posloupnost událostí a souvislostí se mi trefil přesně do not. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Fantasticky zpracovaný dokumentární seriál. Ujížděla jsem na Svědcích paranormálních jevů a tohle je zpracované velmi podobným způsobem, nicméně o dost kvalitněji a rozdílem je, že se nejedná o případy paranormální, nýbrž zločinecké, skutečné a podložené - což je vlastně ještě mnohem strašidelnější. Vybrané případy jsou zajímavé a je opravdu škoda, že jich je tak málo. Za mě skvělá podívaná. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Prvni radu jsem dokoukal, jelikoz jsem uz vazne nevedel na co koukat. Kvalita dilu byla prumerna, nasledne az dost tragicka. V dile s UFO uz jen chybel zaber na ty aplikace analnich sond, ktere jiste vsichni maji. Teorie toho jak litaj talire me vazne pobavila. A ted tu o karkulce prosim. U druhe rady jsou tam i zajimavejsi dily. Presto tech spatnych je tam ve vysledku vic. ()

haroska 

všechny recenze uživatele

Z některých jde mráz po zádech. Škoda, že jich bylo tak málo. Snad bude další serie 🙏🙏 příjemné dávkované, příjemné dramatické. Pomalu dávkované. Stopáž akorát. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Ty nejzáhadnější záhady? No upřímně, ne každá epizoda se dala dokoukat. Musím zmínit dvě, který ve mě hodně hluboce zakořenily Záhada na střeše a Smrt v Oslu. Běhá mě z toho mráz po zádech, jěště  teď. Opět poslech YouTube a poté dokument, doslova mi to nedalo spát. ()

Lijem 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál o záhadných vraždách a UFU. Seriál nám v každém díle představí záhadu, která je odvyprávěna z výpovědi svědků, rodinných příslušníků, policistů a dalších lidí, kteří s tím měli něco společného. Tady asi není co kritizovat. Nějaký díl baví více, nějaký méně, ale tak to už bývá.. Co bych ale určitě vytkl je přehnaná stopáž. Většina dílů by mohla být klidně dvakrát kratší a ničemu by to nevadilo. Nejlepší díly: Dům hrůzy, chybějící svědectví. Nejhorší díly : 13 minut, Kdo tě hodí domů? VERDIKT: Pokud vás toto téma zajímá, určitě se podívejte. Vždy je příběh dobře odvyprávěn, doplněný o skutečné fotografie i videa a záběrů natočených přímo pro dokument, pro snazší představu situace. I přes delší stopáž a kolísavou kvalitu jednotlivých epizod je to fajn a nemělo by vám to uniknout. 7/10 ()

Maraboy 

všechny recenze uživatele

Některé případy jsou opravdu zajímavé, bohužel jich je méně, navíc ta stopáž u některých dílu je zbytečně dlouhá. 45% ()

Dominik888 

všechny recenze uživatele

K tomu není moc co říct, sestříhané a poskládané poznatky a události skutečných příběhů. To se nikdy neokouká, ale počet dílů je zoufale malý. ()

Teri123 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi povedený dokumentární seriál. Líbí se mi, že se zde věnujeme v každém díle jinému případů a děláme 1 vraždu na 3 díly. Některé příběhy slabší a méně zajímavé, některé vás však vtáhnou do děje a potom o něm ještě 3 dny přemýšlíte. Taky musím pochválit, že se tady nevěnujeme jenom případnou z USA ale i z jiných zemí, hlavně těch Evropských. Hezky zpracované, ideální délka a ani zmatek v ději nemáte. Za mě super ()

Reklama

Reklama