Reklama

Reklama

Mám vás ráda, ať se stane cokoli

  • USA If Anything Happens I Love You

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh o odcudzení manželov, ktorí za tragických okolností prišli o dcérku. (toi-toi)

Recenze (33)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučká animácia a podľa toho to aj hodnotím. Nehodnotím tému, lebo zbrane na školách a rozpady rodín je téma naozaj silná. Ale len kvôli tomu neznamená, že snímok je kvalitný. Zadať silnú tézu a načmárať niečo šedou ceruzkou neznamená, že to je dielo automaticky kvalitné ako celok. Na mňa tak nezapôsobilo, ale nejaké náznaky emotívnej výpovede tam boli, takže nechávam na priemere. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Citlivé téma zejména pro Ameriku, pokřivenou zemi, kde si každý může splnit svůj sen. Pokud vás nezastřelí nějaký šílenec ve škole. Tutově vyhraje Oscara, protože Američané milují rýpat do téhle problematiky, aniž by něco reálně řešili. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je vážně neuvěřitelné, kolik emocí a nevyřčených citů se tvůrcům podařilo vměstnat do stopáže pouhých dvanácti minut. If Anything Happens I Love You je totiž krásně animovanou záležitostí, po jejímž zhlédnutí Vám zůstanou oči plné slz a srdce přetékající zármutkem a nadějí v nový začátek. (Netflix) ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Silný emotivní krátkometrážní snímek o vnitřní prázdnotě a trápení, kterým lidé čelí při ztrátě někoho milovaného. Natočeno velmi empatickým způsobem. Film, u něhož si divák uvědomí, že obsah vždy vítězí nad formou. (15.01.2024) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Vyrovnávání ze ztráty dítěte je dlouhý proces, ale aby to byl jediný nosný prvek animovaného kraťasu mi přijde hodně prvoplánovitý. Vznikl z toho prostý sentimentálně podaný snímek bez dialogů, který nemá žádnou přidanou hodnotu a jen chce rozesmutnit. Jednoduchá animace mi nevadila, ale na základě mých výtek nedokážu dát víc. Ale rozhodně nezatracuji a věřím, že někomu může být blízká [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pointa úžasná, ale tento typ animácie ma nijako neuchvátil a tým pádom aj celkový dojem výrazne utrpel. Škoda, že v tom nefigurovali aspoň nejaké dialógy, aj keby len titulkové alebo epigrafické. Za pointu 2*, ale za čo by som pridal ďalšie hviezdičky, to veru neviem... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný smutný příběh. Při scéně ve škole jsem měla husí kůži a slzy na krajíčku. Očekávala jsem jinou smrt, ne takovou, takže mě to překvapilo. Animace je nevšední, jednoduchá a nádherná a i bez dialogu dokáže vyjádřit veškeré pocity postav. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jestli mě něco překvapuje,tak jsou to výtky k tvůrcům,že to měli udělat tak a tak,aby to vypadalo takhle a takhle.Osobně předpokládám,že ten animák vypadá přesně tak jak má a jak tvůrci chtěli aby vypadal.Co se týká příběhu,tak tam se to ve mě z´trochu tluče.Nemám moc rád filmy/seriály,které mě prvoplánově tlačí někam a snaží se mě dojmout za každou cenu a to tady trochu cítím.Na druhu stranu zobrazované téma je aktuální (hlavně v US&A) a každá ztráta bolí.A takováhle - pro mě nepředstavitelná - ještě mnohonásobně víc...70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Možná autoři nemuseli prozrazovat, co se konkrétně stalo – tragédie ze ztráty 10leté dcery, drásavý smutek a narušená důvěra manželského páru vyzněly dostatečně emotivně silně. Minimalistická animace na hraně umělecké abstrakce je ještě podtrhla. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Vidím, že se to tady spoustě lidem líbilo, ale za mě slabý průměr. Emotivní téma to má, to ano. Ale jinak.... Animace jde, ale má to strašně málo snímků za sekundu. Skoro to vypadá jako lepší animatik. Školní střelby jsou špatné. Myslím však, že kdyby vybrali smrt, která je častější (např.: přejetí autem) nepůsobilo by to tak divně. Samotnou střelbou se film nezabývá a je to skoro jen jako šokující závěr. Lépe zpracované toto téma bylo například ve filmu Polytechnika, kdy vidíme všechny možné následky podobného činu na různých postavách. A pointa, že jediné, co rodiče drží pohromadě je vzpomínka na mrtvou dceru je celkem depresivní, ale přišlo mi, že to tvůrci zamýšleli spíše hořkosladce. 5/10 ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Nerodič neocení tak silně. Odpustím tradičně silnou americkou patetičnost, ale u tak citlivého a bolestného tématu velmi pochopitelnou a v kombinaci s prostou a funkční animací přijatelnou. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

No… poselství to má. Ale každý chytrý člověk to už dávno ví. Ono se asi hodně lehko řekne, že když vám umře dítě, máte se mít furt rádi, podporovat se a jít dál. Asi se to ale lehčeji řekne, než udělá. Zpracování je celkem zajímavé, ale hraje se tu až moc na city. Máte se zřejmě na konci rozplakat. Nic objevného se taky nedozvíte. Jen je to dost aktuální téma. Moc nevím, co tím chtěl snímek předat a hlavně pro koho měl být. Zmíněné přece každý chytrý člověk ví. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduché ale pritom to tne riadne do živého. Keďže sme už videli v správach takéto tragické udalosti už toľkokrát. Ale nikdy v správach neukážu čo to následne urobí s rodinami. Takže preto plné hodnotenie odo mňa. Nikdy by som to nechcel zažiť. Tento kraťas dokázal u mňa vyvolať silné emócie aj bez slov. Mimochodom Oscar za najlepší krátky animovaný film a k tomu tona ďaľších ocenení na iných festivaloch. ()

Reklama

Reklama