Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animated Self-Portraits je dílem několika animátorů různých národností, z nichž každý přispěl krátkým animovaným příspěvkem. Každá scéna je však tvořena jinou technikou. (Rondon)

Recenze (23)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Díky tomu, že jsem se probíral ve Švankmajerově filmografii, tak jsem objevil i tento kraťas. Shluk mnoha vlastních miniportétů osobností světové animátorské školy v nevyrovnané kvalitě, ale co se dá taky vymyslet do pár vteřin. Pro svoji různorodost je podrobné hodnocení k ničemu. A když neuvidíte nic se nestane... snad jen ze zvědavosti, jak se vidí sami režiséři a jaký mají o sobě obrázek. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Jak v pár vteřinách popsat svou vlastní animovanou tvorbu a sebe. Někteří tvůrci to zvládli líp a jiní hůř. Rozhodně všichni originálně po svém. Je fajn jak si ze sebe spousta z nich dělá legraci. Takže jsou to většinou víc než autoportréty jejich karikatury. Těžko za tento slepenec udělovat hodnocení, je do dobré, takže dám za tři*. Dílo beru spíš jako informativní. Spoustu těch zahraničních tvůrců jsem neznal, a protože mě někteří dost zaujali, plánuju, že si od nich něco dohledám. Zajímavější než tento formát pár sekundových skečů slepených k sobě, bych víc ocenil od každého z nich samostatný skutečný autoportrét třeba několikaminutový, něco jako když malíř dělá autoportrét na plátně. Animovaným filmem zachytit sebe sama a tvorbu do hloubky. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pohratie sa s vlastnou podobizňou typickým švankmajerovským čvachtavým premiešavaním hmoty, pripomínajúcej oživenú hlinu, vo výstižnej skratke. Z nepokojne a rýchlo pohybujúcej sa plastelínovej masy vystupujú základy tvarov či známe časti tela v nových, netradičných usporiadaniach až do finálnej úsmevnej podoby. Celok pripomínal symbol tvorby prebiehajúcej v hlave, i mimo hlavu autora. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbili placatý Estonec a kulatý Japonec. Potom hned ten další Japonec zápasící se svým výtvorem. Jinak nápady. Neznám ovšem tvorbu nikoho ze zůčastněných, krom Švankmajera, na nějž jsem dychtivě čekal. Takže za prvé: hned na začátku mi zkazil hru, jestli ho poznám. A za druhé: vyplázl na mě jazyk. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

USA ** | Sally Cruikshank ** David Ehrlich * Candy Kugel ** Maureen Selwood *** Bill Plympton ** ______ Estonsko **** | Mati Kutt **** Priit Parn *** Riho Unt *** Hardi Volmer **** ______ Yugoslávie *** | Borivoj Dovnikovic *** Nikola Majdak *** Josko Marusic *** Dusan Vokotic *** ______ Československo *** | Jiri Barta *** Pavel Koutský *** Jan Švankmajer **** ______ Japonsko *** | Kihachiro Kawamoto **** Renzo Kinoshita *** Osamu Tezuka *** ______ Celkově *** | ... Estonci zvítězili ... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama