Reklama

Reklama

Maó gakuin no futekigóša: Šidžó saikjó no maó no šiso, tensei šite šisontači no gakkó e kajou

(seriál)
  • Japonsko Maō Gakuin no Futekigōsha: Shijō Saikyō no Maō no Shiso, Tensei Shite Shison-tachi no Gakkō e Kayou (více)
Trailer 3
Japonsko, (2020–2024), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Šú (kniha)

Hudba:

Keidži Inai

Hrají:

Tacuhisa Suzuki, Tomori Kusunoki, Sačiko Kodžima, Riho Sugijama, Nene Hieda, Júko Nacujoši, Takuma Terašima, Júka Amemija, Sajumi Suzuširo, Rjó Sugisaki (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Jsou to již dva tisíce let od okamžiku, kdy povstal mocný pán démonů Anos Voldigord, který byl tak silný, že si dokázal podrobit celý svět lidí, na prach spálit les prastarých duchů, ovládnout všechny magické elementály a zničit i samotné bohy. Tak vznikla společnost, ve které démoni hrají prim. Krutý pán démonů však časem tajemně zmizel, a tak se svět za těch dva tisíce let vlastně docela změnil. Vše se uklidnilo a i když dál světu vládli Anosovi nástupci, poznali všechny přeživší rasy klid a mír. Nyní se na zdejší magické škole Delsgade otevírá nový ročník a proroctví říkají, že právě zde by se měl objevit další budoucí pán démonů. Měsíc před zkouškami do nového školního ročníku se v jednom obyčejném domě, dvěma vcelku normálním lidem, narodil velmi zvláštní chlapec. Nejen že za celý měsíc dokázal neskutečně vyrůst a nyní vypadá jako obyčejný středoškolák, ale také má evidentně nezměrný magický potenciál a sám sobě říká Anos. Prastarý zakladatel, původní pán démonů, vítěz nad samotnými bohy je zpět! Má tento mladík v plánu opět ovládnout svět a znovu usednout na svůj trůn? A jak se dokáže vyrovnat se změnami, kterými společnost v jeho nepřítomnosti prošla? Půjde vůbec dohromady všemocný pán démonů a běžný středoškolský život? (Jeoffrey)

(více)

Diskuze

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Scalpelexis

Souhlas, uvidíme kam se to vyvine,  taky mám drobné obavy, že se ta míra absurdity může dostat až za zábavnou mez a bude to pak zase jednou o tom, že si Anus Voldemort (už i ze jména hlavní postavy udělala anime komunita meme...) bude tahat řešení problémů (u fantasy s magií je to typické, na tohle u mě hodně dojela třeba Arifureta) doslova z řiti a já mu to přestanu žrát i jako legraci...  Na druhou stranu mě zatím dokázali autoři každý díl překvapit. 

 

Já tam právě tu legraci z klišé v tomto žánru vidím, protože jak jsem psal u Irregularu, viděl jsem (možná ke své smůle) už docela dost anime z tohohle prostředí (hodně špatných, podprůměrných, vážně braných, nudných, hloupých, plných klišé - zkoušel jsem si je vyfiltrovat ve svých komentářích a ke každému tomu přídavnému jménu ti hodit nějaký odkaz, ale to asi nechceš...) a některé věci co se tady realizují mě i letmo napadly, když jsem si říkal, jak by se třeba tahle situace dala vyřešit snadno a rychle, kdyby hlavní postava nebyl totální trouba, slabko, panic, Mirek Dušín atp.

 

Irregular mi prostě sedl, byl to balzám na duši a taková naděje, že ne všechny speciální akademie musí být  špatný a proto ho i dneska mám rád. Ale ano, ten tebou zmiňovaný rozpor mezi seriózností příběhu a absurditou schopností hlavního hrdiny dokážu pochopit a beru že tohle nemusí každému pasovat dohromady - mě třeba zase nepasuje složení téma / provedení u Kaguji, nebo i u Dr. Stone,  takže prostě každý má některé kombinace, co mu nesedí...

 

OPM mě bavil první sezónu, tam to bylo vtipné, mělo to i gradaci a nakonec přišel duel, co působil pro hlavního hrdinu i trochu jako výzva. To druhá série už je slabší, minimálně jedno téma se tu pro mě docela vyčerpalo a říkám si, že to měli utnout v nejlepším, ale zároveň pořád doufám, že mě třeba ještě překvapí a ta superhrdinská satira mě vlastně pořád docela baví...

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Rozhodně uznávám většinu bodů, které tu předesíláš. Já beru za zřejmé (a snad tomu tak i je), že autor zdejšího díla to nebere vážně a dělá si z toho prču, i když se snaží napínat své mozkové závity k vymyšlení co nejpřesílenější postavě možné. Já holt mám obavy, že tohle někde musí skončit a v tu chvíli to přestane být zábavné i pro zbytek diváků.

 

Irregular má problém v tom, že tam tu vážnost cítím. Postavy tam měly nějakou hloubku a charakter (tady zrovna nějak ne), děj byl relativně seriózní a v kombinaci s všemohoucí hlavní postavou to vůbec nepasovalo - nebylo to vtipný jako satira ani inteligentní jako vážné dílo. OPM většinu času (pokud vím, neviděl jsem OPM) si dělá legraci z klišé shounen žánrů a postav, to beru. To tu u těchto 2 děl ale nevidím.

 

Uvidíme, kde to skončí :-)

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Scalpelexis

SPOILERY EP. Tohle je ultimátní over power magic fantasy + komedie. V momentě, kdy by hlavní postava dostala nějakou limitaci by to ztratilo ten feel a sílu (i komičnost) vší té absurdity (porazit někoho tepem vlastního srdce, klackem porazit nejlepšího šermíře, házet hradem na dálku...). Tohle je za mě takový One Punch Man, ale s magií a v prostředí speciální akademie se všemi klišé, šílenostmi a zvěrstvy tohoto prostředí (a žánru) dotaženými ad absurdum (třeba ta scéna "Není tohle indirect kiss" byla v 5. díle zase geniálně pitomá, nebo pitomě geniální...) - což je ale ve výsledku pro mě totální úlet a chytrá zábava, ale chápu - kdybych to měl brát vážně, tak jsem skončil už po dvou dílech s boulema na čele od hrany stolu, ale tohle vážně brát nejde, nemá se to brát vážně, tohle je prostě příběh, který je hromada neskutečných memů, bláznivosti, dvojsmyslů a tak přehnaně cool momentů, že si z toho prostě člověk má dle mého dělat srandu. Za mě by z tohohle mohla být časem kultovní záležitost, asi jako vtipy o Chucku Norrisovi...

 

A Anos je pro mě navíc sympatická postava, v porovnání se vším, co jsem ve světě speciálních akademií dostal je tohle konečně chlap, co si může s chladnou tváří dovolit trousit ty nejvíc cringe věty a být součástí těch nejpodivnějších dialogů, co jsem letos v anime viděl a pořád z nich vycházet jako vítěz ("on donutil tsundere holku, aby se po jednom díle chovala podle svých skutečných pocitů" - Gigguk)... Můj sen v reálném životě XD 

 

Ale i v tom OPM (když vezmu první sérii) byla nakonec nějaká výzva, aby to nebylo monotónní a tady možná (až na úplném konci) něco podobného bude taky v plánu, atmosféra se pro to už buduje, protože už bylo řečeno, že existuje někdo, koho ani všemocný nedokázal zabít a ten měl zbraň, kterou ani nedokázal vzít do ruky...

 

Takže já si budu dál užívat tuhle šílenost, minimálně 2x za díl mám totální výbuch smíchu z toho, co tam zase vymysleli a jak cool a pitomě zároveň to vypadá. 5* Tomu nedám, protože to je hrozná hovadina, to si uvědomuji , ale nemůžu prostě popírat, že se u toho skvěle bavím. Což je hlavní myšlenka toho co píšu v deníčku, a něco z toho se dá aplikovat i na ten Irregular at Magic High School, ale tam to není tak jasná komedie jako tady, tam je to jenom ta over power magic fantasy s pro mě sympatickým hrdinou...

na příspěvěk reagoval Scalpelexis

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnocení, recenze)

EP5 (SPOILER): Vyhranil jsem si ještě kousek času na to, abych se náhodně podíval na ještě jednu epozidu supermana Anose a inu, nějak to nepřekvapilo. Anos si už stihl udělat svůj dívčí fanklub, rozluštil sherlockovskou záhadu o schované magické holi v těle podvodníka a porazil dřevěným klackem šermíře, který nejspíš měl zbraň z mnohem lepšího materiálu. On za chvíli nebude mít co překonávat :-)

 

Abych adresoval i Jeoffreyho komentář odkazující na zdejší můj - já perfektně chápu, že toto anime to odnese hůř co Ferdinand D'Este anebo poslouží jako jednoduchá zábava; nic mezitím neexistuje. Svým způsobem vidět cool borce, co zaboduje na maximum v každé kategorii a situaci. Užívám si, když Terminator mastí všechno okolo, baví mě Levi, který snad zkosí pomalu každého titana, Geralta, jak opiruetuje ghůly či bandity, ale..když vím, že Anose narozdíl od nich v životě vůbec nic nezastaví? Když vlastně neřeší jediný problém a je to jen o tom, jak hodně někoho přechčije? Koukat na závod Ferrari vs Trabant by mě bavilo jednou, max 2, ale pak už by to bylo taky takový..monotónní :-) Dejte mu aspoň nějakou nevýhodu! Kdyby aspoň mohl dostat nařezano mano-a-mano, někdy se zadýchal. Místo toho chodí do školy, kde se nic neučí (a ani nenaučí), všude se usmívá, všichni mu padají k nohám (moc nevím, na co ty ségry má), všichni ho viděli dělat ty neskutečný věci, ale stejně je dál považován za nějakého průměráka :-D Je to holt moc jednoduché na psaní a neuznávám takovýhle autory.

 

Krom toho, Shin Oonuma krom Efek a slušného Kokoro Connectu moc dobré věci nezrežíroval, což me rozhodně nijak nepřesvědčuje.

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Reklama

Reklama