Reklama

Reklama

Návrat pand do divočiny

(TV film)
  • čeština Nespoutaná panda (festivalový název) (více)
Rakousko, 2019, 43 min (Alternativní 50 min)

Režie:

Jacky Poon

Scénář:

Mark Fletcher

Kamera:

Jacky Poon

Obsahy(1)

Ve Wolong Panda Centre se odchovávají pandy velké. Většina z nich zde vyrůstá společně, aby se staly jistými velvyslanci Číny po celém světě. Ovšem několik z nich má i jiný úkol. Tři roky po svém narození by se měly vrátit zpět do divoké přírody. Sledujte cestu jednoho z těchto samců, který se musí naučit chápat říši divočiny. (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

AFO 2021 online. Ťuťu ňuňu pandy. Vždy, když vidím někde pandu, vzpomenu si na gif Fuck the world, I'm panda. Milý dokument pojednávající o divokých pandách, které nepůsobí vůbec tak nemotorně jako pandy ve stanicích. Dozvídáme se, jak je těžké, je ve volné přírodě najít, natož zjistit, jak se rozmnožují a jak se pak o mladé panďátka starají, protože v zajetí se přirozené páření nedaří. Což byl pro mě nový fakt. No a následně se snaží poznatky aplikovat v odchovných stanicích, aby mohly být pandy postupně zase pouštěny do volné přírody. Pro mě byl šok, jak je čerstvě narozená panda pidimini maličká, jen 200 gramů a vypadá jak myš. Člověk je má zafixované jako chundelaté kuličky. No a nejvíc funny byli samozřejmě chovatelé, kteří se oblíkali do pandích obleků a potírali pandí močí a zkoušeli dát pandímu mláděti do výběhu plyšového jaguára potřeného pachem masa, aby ho naučili nebezpečí :D ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2021) Nemotorné, hravé, zvídavé, nenasytné, ale i vysoce teritoriální a nebezpečné - a zároveň opředené nejedním tajemstvím - takové jsou pandy velké, ať už žijí ve volné přírodě, nebo jsou chovány v zajetí. Dokument podává jak známé, tak i nové poznatky ze života těchto černobílých medvědů, a vedle toho nabízí i zajímavý pohled do chovatelské stanice - "práce v přestrojení" byla vskutku úsměvná. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama