Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální detektivka podle novely Agathy Christie. Hercule Poirot v Londýně vyšetřuje záhadné vraždy, kdy iniciály obětí jsou v abecedním pořádku počínaje písmeny A. A. Kromě zapeklitého případu několika vražd si drobný Belgičan musí poradit také s neodbytným inspektorem Hastingsem, který si usmyslel Poirota chránit před "veškerým nebezpečím, které by ho mohlo při vyšetřování potkat". (dopitak)

(více)

Recenze (3)

bloom 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to přímo parodie, ale každopádně komická verze příběhů s Herculem Poirotem. Postavy mají úplně jiné vlastnosti: Poirot, kterého hraje Tony Randall (netypicky s kravatou), je sportovní typ hrající kuželky a pěstující jógu. Hastings v podání vesměs komediálního herce Roberta Morleyho je oproti tomu tlustý hromotluk, který pouze přihlíží Poirotovým eskapádám (například když Hercule cvičí jógu ve věznici). Navíc je britským agentem chránícím Porota. Jsou tedy spíš jako Holmes s Watsonem než Poirot a Hastings. Jediný, kdo zůstal věrný originálu je Japp, jehož představitel Maurice Denham má stejný oblek jako Phillip Jackson v suchetovském seriálu. Za zmínku stojí Anita Ekberg jako slečna A.B.Crossová. Film je prošpikovaný gagy jak z němé grotesky, takže ten, kdo čeká seriózní detektivku bude zklamán. Doporučím mu tedy verzi s Davidem Suchetem. Ve filmu je ale velmi vtipné cameo Margaret Rutherfordové, která v šedesátých letech ztvárnila v několika filmech slečnu Marplovou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu mě potěšilo jedině drobné cameo Margaret Rutherford, která se za doprovodu pro její detektivní sérii typické hudby mihla coby Miss Murple mířící na policejní stanici "poradit" nedovtipnému inspektorovi, kde začít vyšetřování. Škoda, že filmaři nepraštili Poirota po pleši a nedali hlavní roli radši slečně Murpleové. * ()

Reklama

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Zvláštne herecké obsadenie Tony Randalla do úlohy Poirota a príliš veľa groteskných situácii z filmu robia kuriózne dielo. Margaret Rutherford vystupuje v jednom gagu ako Mrs. Marpleová. Frank Tashling režíroval film ako pokus o štýlový komediálny thriller. Nepodarilo sa to však. Filmu chýba napätie, pretože my nemáme ani poňatie, o čo ide a slapstickové príkrasy, ktoré iba vodia za nos, sú takmer bolestne sebavedomé. Randall – snáď preto, že je talentovaný a vynaliezavý – príliš veľa trepe: stále niečo robí a keď konečne urobí niečo skutočne dobré, sme z neho príliš unavení na to, aby sme reagovali. . ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama