Reklama

Reklama

Cyberpunk: Edgerunners

(seriál)
  • Japonsko サイバーパンクエッジランナーズ
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V dystopickém světě prolezlém korupcí a plném kybernetických implantátů se nadaný, ale lehkomyslný kluk z ulice snaží stát žoldákem a renegátem v jednom a žít na hraně. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (127)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda si bude divák nepolíbený hraním videohry Cyberpunk 2077 schopen svět seriálu užít. Příběh hry a prostředí Night City bylo úžasné a říkal jsem si, jak zajímavé by bylo zažít ještě nějaký další příběh z perspektivy jiného obyvatele města; nečekal jsem ale rovnou vznik japonského kresleného seriálu, který se jako přídavek ke hře povedl. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Geniální Cyberpunk 2077 a jeho neuvěřitelně detailně propracovaný svět je jako stvořený pro filmové a seriálové zpracování, takže mám velkou radost že se toho Netflix spolu s Japonskými studii chopili - a nezklamali. Příběh je přesně tak akčním a emotivním tripem dystopickou budoucností s hořkým vyvrcholením jako hra. S tím že tady prim opravdu hraje ta akce kolem barvitých charakterů, a výrazně méně ten přemýšlivý cyberpunk a prokreslování futuristického světa. Ten už znáte ze hry, takže proč se tím zabývat, a fanoušci budou mít radost z každého známého místa... ale menší radost tak asi budou mít lidé kteří hru nehráli. Ne že by se v čemkoli ztráceli, příběh kvalitně odsýpá a budou se bavit moc, ale nejspíš jim bude "něco" chybět. Btw k animaci - ta přestylizovanost tomu sedí, funguje to v podobě tradičního anime velmi dobře, ale velmi snadno bych si dokázal s dobrým motion-capture a dabingem i seriál natočený přímo v enginu hry. High budget machinimu chcete li. Ta herní grafika už koketuje s fotorealističností a fungovalo by to. Tak snad příště... snad tohle není poslední seriálový kousek z toho světa. 8/10 EDIT: Až zpětně jsem si všimnul že tohle režíroval člověk co kdysi debutoval geniální frenetickou šíleností Dead Leaves. Tak to vysvětluje mnohé. ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Chápu, že anime tvůrci musí většinou udělat mnoho kvalitativních kompromisů, aby mohli sypat díly jak na běžícím páse a zaměřit se na velké a pozvolna budované příběhy. Tohle ale není Naruto, který má 1000 dílů (a kterého rovněž nesnesu kvůli vysoké míře japonské afektovanosti přenášené na postavy ač miluju kvalitní příběhy). Nechápu tedy, proč Cyberpunk musel dostat tohle ohavné anime ztvárnění. Vizuálně je to tedy fakt hnusný, což je obzvlášť  neomluvitelný v souvislosti s tím, že zde nehraje prim ani kvalita děje nebo postavy samotné. Příběh, který se tam odehrával, mi byl jedno, protože mi nezáleželo na postavách, které ho prožívali a sám o sobě taky nebyl zrovna skvěle vystavěný. Je to prostě slabej projekt. Jediné, co by se mi na něm mohlo líbit, je žánr, prostření a námět, ale nic z toho nevymysleli tvůrci tohoto anime a beztak to nebylo dost dobře zpracované na to, abych si to užil. Viděl jsem to, když to vyšlo a na podzim roku 2023 si už z toho takřka nic nepamatuju. To vypovídá o všem. Tenhle projekt tedy kategorizuju jako pěnu dní. Člověk se u toho vyloženě nudit nebude, zabije tim čas, ale nic to v něm nezanechá. Promarněná příležitost. ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Netflix nám vypustil nové anime.Super a já fanoušek Cyberpunku jsem byl neuvěřitelně natěšen. Nádherné naanimovaný,paleta barev,hra světel a stínů,akce a postavy které se mi prodaly. To všechno je Cyberpunk edgerunners a já musím říct jedno. Ty vole to co jsem zažil po dobu asi 4 hodin a těch 10ti epizod je naprosto kulervouci a velkej respekt CD Projekt red a studiu Trigger za tuhle naprosto skvělou jízdu a kdo by řekl že to na konci takovéhle krvavé anime naprosto akční jízdy chytne s emocemi. Já nemůžu udělat nic jiného než doporučit na 9/10 a pokud jste stále neviděli udělejte si tu laskavost a po dobu 4 hodin se naprosto nechte unášet touto naprosto skvělou jízdou. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

I když spousta lidí hru při vydání nenávidělo, já si Cyberpunk 2077 docela užil a strávil v něm téměř 100 hodin. Musím říct, že kdybych nebyl fanoušek hry, tak si asi tohle anime nepustím.  Musím říct, že se opravdu tvůrci hodně snažili, aby to působilo jako součást cyberpunkového světa. Jsou zde stejné lokace, grafika map a počítačů, nebo stejná auta a fiktivní firmy. Chvilku trvalo než jsem se do anime dostal, upřímně postava Davida mi zpočátku byla naprosto ukradená. Je však zajímavé, co s ní postupně udělají. Jde o poučný příběh z tohodle světa - když to přeženete s tělesnýma modifikacema, tak se prostě stante Kyberpsychoušem. Studio Trigger a jeho zakladatelé udělalo spoustu anime, které jsem miloval (Dead Leaves, Panty and Stocking, Inferno Cop), ale zároveň taky vytvořili spoustu anime, které byli docela nudné i přes své extravagantní vizuály (BNA, Promare). Většinou Trigger je nejlepší, když jeho anime jsou pouhé shitposty a neberou příběh zase až tak vážně. Nutno říct, že v Edgerunners berou příběh vážně, alespoň většinou. Animaci bych u Edgerunners nazval jako úspornou. Tvůrci evidentně šetřili na konverzačních scénách a všechnu energii dali do akčních scén. To je víceméně časté u většiny anime. Ale asi bych byl radši, kdyby i konverzační scény měli dobrou animaci a ne pouhé smyčky a statické obrázky. Design postav je dobrý. Pozadí mi přišlo nic moc, asi bych radši kdyby více stylizovali. Nakonec to za mě není žádná bomba, ale je to dost věrné předloze. Což je jistě plus. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Seriál v českém dabingu nevyužívá názvosloví zavedené při překladu hry „Cyberpunk 2077“. Například namísto „Mrchožrouti“ je používáno slovo „Mrchaři“, namísto „rozparovač“ se říká „párač“ a některé pojmy nejsou překládány vůbec (například „netrunner“, do češtiny překládaný jako „síťař“) či „BD – braindance“, do češtiny obvykle překládané jako „PV – psychovize“. (vojtaruzek)
  • Dorio (Marie Westbrook) je v českém dabingu dabována mužem a označována jako „on“, jedná se nicméně o ženu, byť takříkajíc „namakanou“. (vojtaruzek)
  • Seriál je založen na populární hře „Cyberpunk 2077“ polského studia CD Projekt RED. (UncleMorty)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Další oslavována hra míří do televize

Další oslavována hra míří do televize

29.06.2020

Cuphead, The Last of Us a Cyberpunk 2077. Tři známé herní série, které se v nadcházejících letech dočkají vlastních seriálů. No a čerstvě se k nim přidala ještě čtvrtá. Seriálovou adaptaci totiž… (více)

Cyberpunk 2077 dostane seriál

Cyberpunk 2077 dostane seriál

26.06.2020

Nadcházející akční RPG Cyberpunk 2077 od tvůrců herního Zaklínače bude mít vlastní seriál. K odhalení došlo při včerejším veřejném streamu o novinkách z chystané hry, která má vyjít letos v listopadu… (více)

Reklama

Reklama