Reklama

Reklama

Rodinu si nevybereš

  • Francie Le Sens de la famille (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jednoho krásného letního rána se Morelovic rodina probudí s obrovským problémem. Jejich těla a duše prošly opravdu hodně zvláštní proměnou. Šestiletá holčička je najednou v těle svého táty, který je teď svým pubertálním synem a ten je zase v těle své starší sestry… Kdo je teď v těle matky? A kdo je v těle šestileté Chachy? Hlava vám to nebere? No, to ani jim. Jenže tímto to vše teprve začíná… A k tomu všemu ještě ta lama! (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (17)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Tak jako... je to nesmyslnej guláš. Ale taková zkrátko komedie klíďo může bejt. Malá CHAHA, je neskutečná, malá holčička věčně s cígem v ruce.. no k pomilování. Jinak chaos, totální ztráta soudnosti, nesmysly, a taky hromada neskutečnýho humoru někdy těžce za hranou chápání. Jako, večer to zapláclo, chvílema jsem se řehtal jako klisna se sloním bingem v zadku, strašně rád bych vyplodil nějakej kloudnej závěr, ale při pomyšlení na tuhle rodinu se opět začínám podivně nasmívat, takže s vřelým doporučením končím a zaléhám k dalšímu uspávadlu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veru tak, rodinu si nevyberieš. Film má na jednej strane dobrý nápad, idea s prevtelením sa postáv nie je nová, ale urobiť to takto masovo, to je celkom odvaha. A aj preto bol z toho niekedy celkom chaos. A ani toho vtipu nejak veľa nebolo, skôr tam bolo tej dramatickej vložky, čiže to bol presne opačný smer, ktorým sa film mal uberať. To malé dievča bude nádejná herečka. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Trans rodinná komedie, která potěší psychoanalytika v nás. Such fun. A přitom taková blbost. Asi jako kdyby všichni členové rodiny byli Miranda. Výměna těl je klasické téma, ale nepamatuju se, že by to kdy mělo takové velkorodinné rozměry. Navíc se záměny čas od času mění a rozšiřují na další členy rodiny – přijde babička. A ve chvíli, kdy se to rodičům vymkne z rukou, přibyde i lama („To není lama, mami, ale poník v těle lamy, jaká já jsem holčička v těle kluk.“) První noc v zábavním parku skončí tak, že sedmiletá dcerka je v těle svého táty, který je teď svým pubertálním synem a ten je zase v těle své starší sestry… Ta ke v těle matky, která je v těle své malé dcerky… A tak syn v těle starší ze sester jde v noci na záchod, a jak tam stojí nad mísou, dojde mu, že něco je jinak… Zatímco dcera je nadšená z bravurního vyřešení svého komplexu závisti penisu, a to v den svých narozenin. Její paralelní močení a radostné točení kolem vlastní osy v kabince na pánských toaletách vám vrátí vaši dětskou radost. Další ráno je v těle svého bratra: „Já mám nového pindíka, já mám nového pindíka, chcete ho vidět?“ říká svým šestiletým kamarádkám. „Ty už, tati, nemáš pindíka?“ říká k otci, nyní v těle matky.    „Vy nechcete jet za ní? Zatkli vám dceru.“   „Je už dost stará… Je jí… sedm.. no asi máte pravdu.“ Tahle komedie je trans v tom, že pod povrchem je rodinné drama. V jednu chvíli mi [SPOILER] ze „znásilnění“ (ve smyslu zneužití moci vůči bezbrannější manželce v těle holčičky a s její sociální identitou, když je zavřena do školy jako pomsta od manžela) bylo špatně, než že by to bylo „vtipné“.   Rodina působí opravdově. Jednotliví členové si tak sice vyznávají lásku, ale zároveň upřímně uznají, jak se navzájem štvou. Výměna těl je pro ně omezením, stejně jako novými možnostmi, při kterých nemají moc ohledů vůči tělům, která mají půjčená, ani vůči svým životům navzájem, ale tak to vlastně bylo už před kouzelnou proměnou. Nyní mohou odhalit tajemství, ponížit druhého, vychutnat si nečekaně podruhé volnost dospívání a sexuality mladého těla, nebo najít nové odbytiště pro trávu v seniorském domově. A jako v reálném životě happy end neznamená, že se vše srovná, ale že přijmete rodinu takovou, jakou je. Ostatně nevíte, kým budete zítra a na jak dlouho…    „Během natáčení filmu nekouřilo žádné dítě. Ani žádná lama. Režisér během natáčení naopak kouřit přestal.“ ()

JsemPohodlny odpad!

všechny recenze uživatele

To byla ale bžunda! Zatím tedy nejsem kvality filmu dostatečně schopný ocenit, jelikož beru svět postaru = tak že holka má buchtu a kluk péro. Což mi komplikuje vychutnat si nejspíš strašně srandovní situace, kdy je Alexandra Lamy oslovována jako "tati" a pronáší hlášky "já jsem to řekL" nebo "vysvětlím mu to raději sáM". Zatímco Francka Dubosce oslovují "babičko" - a ten, pokud je na něj ukazováno prstem, pronese "ONA lže". Progresivističtí soudruzi: tato masírka je ODPAD všech odpadů, nejspodnější sedlina v roky nevybírané žumpě. Jdu si ihned pustit nechutně sexistický Kubrickův Eyes Wide Shut. Kde dochtůrka na večírku balí dvě kočky a on se při toulkách New Yorkem dostane až do bytu šlapky v podání ryze ženské Vinessy Shaw. A Kubrick film zahlcuje počítačově generovanými nekorektními společnicemi s nepředstavitelně dlouhýma nohama. S trojúhelníkem v místech, kde se jim nohy sbíhají. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Chanceaux, Dijonu a Dunkerque v září a říjnu 2019. (bianci)

Reklama

Reklama