Reklama

Reklama

Noční doktor

  • Česko Noční služba (více)
Trailer

Obsahy(1)

Padesátiletý lékař Mikaël má permanentně noční službu. Navštěvuje a léčí starší lidi, bezdomovce i narkomany. Pracuje bez odpočinku, v neustálém nasazení. Je unavený, apatický, otrávený, rezignovaný. Když už nezvládá nátlak svého bratrance lékárníka, který požaduje další falešné recepty na nelegální léky, rozhodne se z tohoto šíleného kolotoče vystoupit. Podaří se mu to? Snímek francouzského režiséra Elieho Wajemana je brilantní ukázkou filmu noir. Napínavé a spletité vyprávění je fascinující sondou do života lékaře, zčásti anděla a zčásti démona, který je natolik posedlý svým posláním, že si dočista zničí soukromý život. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Raálny príbeh reálneho muža s reálnymi problémami, ktorý sa zapletie do reálnych problémov. Jednu hviezdu beriem za hudbu - otrasné temerafy, to néé, dej okorení milostná scéna v sklade, kde nič neuvidíme, žiadne odhalenie. "Neodejdu s tebou..." "Já vím..."Výjazdy po nočných kluboch boli zaujímavé, s dobrou hudbou, trocha chýbalo vysvetlenie "burgerovej" skupinky. Vyšetrovanie pacientov bez RTG na priamu platbu, zaujímavé ako aj predpisovanie "liekov" feťákom. Každý má svoju hrdosť a svoje hranice aj napriek vydieraniu. V závere celkom zaujímavý zvrat a morálny odkaz: skončím s tým, miluju tě, už nebudu brát noční... ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Noční Paříž a doktůrek, kterej ukazuje, s čím se musí noční pohotovostní doktor vypořádat. Není to nuda, děj se odehrává během jedné noci a herecký výkony, kamera i scénář šlapou jak mají. Je to šmrnclý i sociálním dramatem a divák kouká, jak postupně narůstá napětí s tím, jak se hlavní hrdina rozhodne. Jednohubka 70% ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Drsný francouzský noir drama, který se jen tak nebude líbit. Jakoby to nemá vývoj, jakoby to nemá pořádnou zápletku, působí to celkově tak nějak zvláštně, ale jakmile jsem se dodíval, pochopil jsem to, resp. vytvořil jsem si na to názor, kterej tohle zpracování chápe a uznává. Doktor, kterej po nocích na jednu stranu jezdí za pacientama a ničí tak sebe i svou rodinu, protože neustále není doma, na druhou stranu vypisuje na černo recepty pro feťáky, protože pomáhá vychcanýmu bratranci a přivydělá si nějaký ty prachy navíc. Koloběh, kterej se takřka nedá zastavit, kolotoč, ze kterýho se nedá vystoupit. Proto to v podstatě "nikam nevede", ukazuje to zmar a krutou realitu. Postavy jsou výborně zahraný, casting se povedl, na nový a neokoukaný obličeje se dobře dívá. Mám rád takový malý a nezávislý filmy, navíc když jsou prostě v něčem jiný a zajímavý. Slušnej počin, kterej by si rozhodně zasloužil vyšší hodnocení. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda , noční roudmúvý doktora , který má prakticky ordinaci pro feťáky ve svém Volvu , kterým projíždí noční Paříž. Na 1 straně pomáhá pacientům se skutečnými obtížemi , na 2. straně vypisuje Subutex jako lentilky. Nezdá se mi tedy moc pravděpodobné , že by mu tahle "dobročinnost" vydržela tak dlouho , aniž by mu dali přes prsty. ()

Bratyslavcan 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená dráma, ktorá ma stále viac a viac ponárala do deja. Postupne gradovala, až vyvrcholila do nie tak šťastného, no zato grandiózneho konca. Príbeh originálny, myšlienka tak nie. Dobrý výber hudby do podmasu. Herecké výkony prirodzené. Túto nočnú jazdu som si užil. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 9. prosince 2019 do 17. ledna 2020 v Paříži. (bianci)

Reklama

Reklama