Reklama

Reklama

Flora

  • angličtina Flora (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1989, 1 min

Režie:

Jan Švankmajer

Scénář:

Jan Švankmajer

Kamera:

Svatopluk Malý

Obsahy(1)

Pouze 30ti vteřinový film o zeleninovém člověku, který trpí spalující žízní. (Anderas)

Recenze (54)

Anderas 

všechny recenze uživatele

Za celý život jsem neviděl jediný film, který by během smrtelně krátkých 30 vteřin dokázal představit komplexnější příběh s jasnější a smysluplnější pointou. Tady patří panu režisérovi hluboká poklona. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Zelenina potřebuje dostatek vláhy a vitamínů aby dobře rostla a byla zdravá...Co jiného tím chtěl autor říct?? ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Tak krátký snímek a tolik toho v sobě nese...natočení muselo zabrat nehorázný čas a muselo k němu být třeba moře trpělivosti. Ale vyplatilo se. ()

Menno 

všechny recenze uživatele

Švankmajerovy mikrosnímky (nebo jak bych to nazval) na mě působí, že vždy skončí dřív než bych si přál a než stačí relativně zajímavou myšlenku pořádně rozvinout. V tomto ohledu na mne Flora působila podobně jako Zamilované maso. ()

Sunwise 

všechny recenze uživatele

Fuj... pocta Archimboldovi? Tohle byla ale Archimboldova zkáza. Nádherná koláž z ovoce a zeleniny prolezlá červy, červy a zase červy. Ještě že tak krátká. ()

wopizura 

všechny recenze uživatele

Z předešlých komentářů je patrno, že Flora vůbec nebyla pochopena. Šlo tehdy o to, natočit podobenství o žíznící Zemi . Vím to, protože jsem se na natáčení podílela. V podstatě jsem celou tu figuru dávala s mým mužem Bedřichem Glaserem, dohromady a manžel to pak (jako ostatně všechny filmy JŠ od roku 1980, animoval). A co JŠ jí? Jí všechno, ale strašně se v jídle nimrá. ()

Reklama

Reklama