Reklama

Reklama

Město strachu: New York versus mafie

(seriál)
  • USA Fear City: New York vs The Mafia
Trailer
USA, 2020, 2 h 36 min (Minutáž: 44–63 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Pět mafiánských rodin vládlo v 70. a 80. letech New Yorku krvavou rukou, dokud se skupina federálních agentů nerozhodla pokusit se o nemožné: dostat je za mříže. (Netflix)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Město strachu: New York versus mafie (2020) 

Při sledování série (viděl jsem první dva díly) mi došlo, že toto zdegenerované odporné město vděčí za svoji podobu mafii. Navíc obyvatelé přestaly důvěřovat institucím a neschopným úplatným policistům. Dokument staví hlavně na rozhovorech s přímými účastníky událostí a důkazech ze složek FBI. Historky vyšetřovatelů podobně napínavé a kuriózní jako příhody zločinců. V prvním dílu nahrávky rozhovorů, které byly získány odposlechy top mafiánů pomohly FBI poskládat útržky, lépe porozumět celé struktuře zločineckých syndikátů. Vše směřuje k historicky známému zátahu na největší kmotry a tím vzniká falešný pocit, že je dnes toto město ideálním místem pro život bez gangů, mafií, politiků, kteří se od mafie naučili obcházet zákony. Tak to samozřejmě není. ()

Ve stínu mafie (2020) (E01) 

Velmi poutavé vyprávění, při kterém jsem zapomněl na plynutí času. Nyní mají už v New Yorku mafii a gangy dalších generaci. Nechápu jak do tohoto ošklivého nepříjemného předraženého města chce jet dobrovolně jako turista. ()

Reklama

Reklama