Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (83)

tron 

všechny recenze uživatele

„Veľmi sa nesmej, vieš kto ešte mal 12 nasledovateľov?“ V jednej scéne je Liam Neeson so synom v reštaurácii a do stola im nabúra opitý chlap. Normálne som čakal, že Liam vytiahne dýku a celý lokál nemilosrdne vykidlí a potom ho zapáli. Potom som si spomenul, že toto je iný film, než na aké sme v posledných rokoch od tohto drsného Íra zvyknutí. A musím povedať (nič proti jeho akčným trilerom, mnohé sú skvelé), že bolo úžasné vidieť ho po dlhej dobe v inej polohe. Scenár je samozrejme jedno obrovské klišé (nachytanie s bývalým asi vypadlo z ôsmej série Ordinácie v ružovej záhrade), ale vôbec mi to nevadilo a i keď záver mohol byť dojemnejší, tak je to bez debaty za 4*. Jasné, dosť to pripomína Dobrý ročník (jeden z mojich najobľúbenejších filmov vôbec), ale komu to vadí? Neskutočné Toskánsko, malebný kasting (nedajte sa pomýliť priezviskami, Micheál Richardson je naozaj Neesonov syn a asi vám nemusím pripomínať, za akých okolností prišli o manželku, mamu), dobré dialógy a postavy, na ktorých vám záleží. Mohlo tam byť viac jedla, viac pesničiek a z fretky mali urobiť running gag. Ale inak fakt spokojnosť a kto spokojný nebude, asi nevedel, na čo ide do kina. Kino Považan NMnV 2020 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Silné téma ve slabém filmu. Je osvěžující koukat na Neesona zase trošku jinak, než na někoho kdo vykosí půlku Albánie. Tady se nám převtělil do člověka, který se denně snaží vypořádat se ztrátou své manželky a snaží se nějak nenásilně udělat ze svého syna pořádného chlapa. 50% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film chce jednoznačne emocionálne rozdrviť diváka spolu s niekoľkými klišé, ktorým sa typ tohto filmu nevyhne, avšak v závere padnú dve tri kvalitné hlášky, takže ako celok vpohode oddychovka u mňa. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Slovenský názov filmu síce nabáda na veľmi typickú romantiku, no v jadre sa "Made In Italy" ukázalo byť niečím úplne iným. A musím povedať, že som ostal tak trošku prekvapený. Priznávam, že som si vopred nenaštudoval o čom presne to má byť a tak som sa namiesto teplého romantického Talianska dočkal podľa mňa celkom slušne napísanej dráme o vzťahu medzi otcom a synom, ktorých spája rovnaká tragédia. Ale obaja to vnímajú úplne inak. Ako Liam Neeson povie: "You can´t remember, I can´t forget!" A hovorí to v podstate všetko, čo sa tu odohráva. Začína to veľmi jednoducho, kde Jack chce od Roberta, aby predali dom v Toskánsku, kde nikto nebol 20 rokov, aby si mohol kúpiť galériu rodičov svojej ex-manželky, v ktorej robí manažéra. Tá sa totiž rozhodla, že galéria sa predá a odstrihne od nej Jacka kompletne. Takže je na čase získať peniaze, aby neprišiel o jediné čo mu v živote dáva nejaký zmysel. Film má aj svoje romantické momentky a musím povedať, že sú veľmi príjemné, no čo funguje podľa mňa najlepšie je vykreslenie vzťahu medzi odcudzeným otcom a synom. Hlavne pri konci padne niekoľko silných viet, ktoré z toho robia film, ktorý má aj reálne srdce a dušu. Tie emócie, ktoré tam padnú sú veľmi dobre zachytené. Vo výsledku som sa dočkal niečoho iného ako som pôvodne na Valentnína chcel, no nemôžem povedať, že by som bol nespokojný. Film dokopy splnil svoj účel a priniesol príjemný slnečný film s istými komediálnymi momentkami a silnými dramatickými momentkami. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je Micheál Richardson dobrý herec? Podľa mňa slabý priemer a tak on tento film ťahá dolu, pretože v situáciách, kde má byť akože emočný vyznieva trochu nedôveryhodne. A pritom tento film pripravil svojím scenárom dokonalú pôdu - je to predsa len Neesonov syn a obaja prežili tragický odchod manželky/matky Natashy Richardson. Film má podľa mňa lepšiu prvú polovicu, v tej druhej sa už len vezie a prináša očakávaný záver. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh nalézání cesty k sobě otce a syna již byl natočen v mnoha podobách mnohokrát a tento není moc originální ani z hlediska scénáře ani filmovými řemesly. Do příběhu se musíte ponořit emočně a pak začne fungovat. V Toskánsku jsem byl dvakrát na kole a tato překrásná krajina drží film nad vodou. A také film s tématem vyrovnání se s traumatem ze ztráty blízkého se neutápí v depresích. Je pozitivní a vřelý. Neeson podobný příběh sám prožil, proto mezi jeho synem Jackem probíhá uvěřitelný vztah, stejně jako mezi Jackem a Natálií v romantické lince, kterou znázornila Italka Valerie Bilellová. Jako každá výrazná postava je zavalena svými problémy. Ty ale působí realisticky uvěřitelně. Jen se jeho manželka , herečka, nezabila v autě, ale na lyžích. Téma potlačeného žalu a pocitu viny se silně vyvalí v jedné emotivní scéně. Ve filmu je ale více humoru než dramatu. Jiskří to v kontaktu s podivínskými domorodci a vzájemným škádlením Neesona se synem Jackem. Kata je komická postava realitní makléřky, jejíž manžel otěhotněl sekretářku a tak se přestěhovala do slunného Toskánska s vinicemi na vlnících se kopečkách. Celkově je to dost předvídatelné a snaží se toto dílko působit hlavně na vaše emoce. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přála jsem si příjemnou variaci na Dobrý ročník nebo Pod Toskánským nebem a více méně se mi jí dostalo. Atmosférou Toskánska určitě, vonělo rizoto, sýry, sluníčko se opíralo do vinic, strání a kamenných stavení mých fantastických snů, doma mi museli po návratu urychleně otevřít lahvinku červeného a k němu jsem dorazila slušnou porci špaget od oběda, padly olivy i parmezán, italskou venkovskou pohodu film trefil skvěle. S hodnocením bych šla možná i výš, protože mi to vcelku sedlo, až na ty citové výlevy mezi otcem a synem v poslední třetině. Rozumím tomu, že přesně o tom film byl, chápu, že se do snímku promítla rodinná tragédie Liama a Micheála, ale přišlo mi to až nepatřičně, přitaženě za vlasy. Nevadila mi předvídatelnost, Micheál Richardson mě vůbec nepohoršoval, naopak, Valeria Bilello se mi líbila a hodně, samozřejmě i Lindsay Duncan a Liam Neeson byli fajn, ale v emočních pasážích mi to připadalo kostrbaté, rozsypané a to je škoda. Až tak intimně film totiž nepůsobil. A ano, plakat chlapa jsem už viděla a ne v tomto má nelibost nespočívá. Jinak veskrze příjemný kus, na který se ráda mrknu i v budoucnu. Letní oddychovka. V hromadě podivných letních romancí posledních let si ostudu neuřízne. Vhodné spíše pro něžné pohlaví. ...pokud takový termín ještě existuje.... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Film má asi hodinku a půl a přesto jsem musel film několikrát přetáčet dopředu, jak moc se místy vlekl. Přitom pozadí filmu (rozloučení se zesnulou matkou - reálnou) je tak silné. Dost mě to mrzí, protože prostředí je to nádherné, bylo i fajn vidět Liama v nějakém jiném než akčním filmu, ale ten děj a scénář byl hrozně slabý. Škoda... :( ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na Itálii jsou opravdu mile natočený film, který v sobě v přiměřených dávkách mísí komické a dramatické prvky. Vedle nádherných italských scenérií a jižanské atmosféry nabízí film obstojné herecké výkony, které sice v několika málo momentech působí poněkud strojeně, po většinu stopáže jsou však vesměs civilní, k čemuž určitě přispěla i skutečnost, že se v případě dvou hlavních postav jedná o otce se synem i mimo plátno. Musím se přiznat, že chvílemi byla v kině vyšší koncentrace cibule - a to zejména ve scénách spojených s matkou, protože jsem si v ten moment vždy představil tragicky zesnulou Natashu Richardson. I když jde dějově o veskrz tuctový film, jenž nemá v rámci žánru moc čím překvapit, tak se na něj pěkně dívalo a musím říct, že se D'Arcymu jeho dlouhometrážní prvotina vcelku podařila ukočírovat. Plusové body za sympaticky napsanou postavu s tváří Lindsay Duncan a miniepizodky s fretkou a dělníky. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne že bych čekal, že se u filmu budu řehtat na celé kolo, ale nějakým tím zasmáním jsem počítal. Ale důvodů se tu moc nenašlo. Primárním motivem je tady znovunalézání pouta mezi otcem a synem, což je klišé samo o sobě a D´Arcy neudělal vůbec nic navíc. A totéž platí pro romantickou linku, u které znáte průběh i konec od prvního záběru. Plusem je Toskánsko, které je nádherné a nakonec mi sedělo i obsazení, ačkoliv v případě Neesona jsem neustále čekal nějaký ten flákanec. Body nad průměr tomu dávají pohoda, která z filmu čiší a momenty naplněné italským temperamentem. Škoda, že toho druhého nebylo víc. 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to také dobré ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Neeson by si zaslúžil podstatne lepší film. Lenže posledných 20 minút to vyťahuje z vody podpriemeru. Až zamrzí, že sa film neniesol v podobnom duchu. Inak sa jedná o typickú žánrovku, kde si musí mladík vykričať nejaké veci s otcom, zamilovať sa a rozhodnúť sa uzatvoriť jednu životnú kapitolu, aby začal druhú. Prostredie Toskánska nádherné. Až máte chuť všetko nechať tak a ísť tam. Korona, nekorona. A potom tých posledných 20 minút. Inak keby ste film nevideli, tak sa nič nestane. Ja si myslím, že na neho pomerne rýchlo zabudnem. Čo je v rámci potenciálu, ktorý film mal škoda. Slabé 3* ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který pohladí, zejména prostředím Toskánska. Liam to odehrál standardně, tj. dobře. Jeho syn evidentně není bůhví jaký herec, ale s vědomím, že hraje na plátně otec se synem, to celkem neřešíte. 72% (J) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

V netypické roli Liam, který se jí zhostil neočekávaně dobře, v krásné Itálii a příběhu, který píše sám život. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna. 1)  Robertova syna Jacka hraje skutečný syn Liama Neesona 25letý přitažlivý Micheál Richardson._____ 2)  Zajímavosti od Bontonfilmu uvádějí další fakta o propojení děje filmu se skutečnými osudy obou protagonistů. Neeson rovněž ztratil svou ženu a jeho syn matku Nataschu při lyžování. Viděno touto optikou nezbývá než konstatovat, že život někdy přináší roztodivné příběhy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem "něco jako" Dobrý ročník a přesně to jsem i dostal.Sice o třídu horší,ale dostal.Made In Italy je film dvou tváří.Na jedné straně nabídne výbornou atmosféru italského venkova,místy příjemný humor a prakticky po celou dobu jsem z něj měl létem šmrncnutý dobrý pocit.Na druhou stranu je to ale film sázející na klišé - hodně klišé - takže kdokoliv kdo viděl víc jak dva filmy bude během prvních cca 10 minut přesně vědět co se stalo,co se stane a jak vše dopadne.S lehčím odstupem nicméně do mého hodnocení promluvil ještě faktor o kterém jsem dopředu nevěděl a to sice že Neeson tu hraje se svým reálným synem a film je pro ně oba prostředkem pro vyrovnání se se ztrátou matky a manželky,díky čemuž jsem zpětně přehodnotil některé scény a dám díky tomu i tu čtvrtou,byť možná ne úplně zaslouženou,hvězdu...70% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krásne toskánske scenérie boli tou najväčšou prednosťou celého filmu. Čo sa týka deju, tak tá metafora medzi rekonštrukcie domu a rekonštrukcie vzťahu medzi odcudzeným ocom a synom, to bolo síce pekná symbolika. Avšak príbeh ako taký nebol ničím zaujímavý a len sotva sa človek nechal unášať dejom. Navyše, postava Roberta mi bola dosť nesympatická, no to bude možno aj tým, že Liama Neesona som si nikdy nedokázal obľúbiť. Ale to Toskánsko bolo fakt pôsobivé, no keby sa chcem rozplývať len nad tým, to by som si rovno mohol pustiť nejaký dokument... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kvůli Liamovi sem do toho šel. Smutnej příběh, trocha hořkýho humoru, a krásná příroda. Kdyby to bylo víc odlehčený, šel bych vejš. Takhle jenom za tři. 60% s odřenejma ušima. ()

Reklama

Reklama