Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

silentname 

všechny recenze uživatele

Slovenský názov filmu síce nabáda na veľmi typickú romantiku, no v jadre sa "Made In Italy" ukázalo byť niečím úplne iným. A musím povedať, že som ostal tak trošku prekvapený. Priznávam, že som si vopred nenaštudoval o čom presne to má byť a tak som sa namiesto teplého romantického Talianska dočkal podľa mňa celkom slušne napísanej dráme o vzťahu medzi otcom a synom, ktorých spája rovnaká tragédia. Ale obaja to vnímajú úplne inak. Ako Liam Neeson povie: "You can´t remember, I can´t forget!" A hovorí to v podstate všetko, čo sa tu odohráva. Začína to veľmi jednoducho, kde Jack chce od Roberta, aby predali dom v Toskánsku, kde nikto nebol 20 rokov, aby si mohol kúpiť galériu rodičov svojej ex-manželky, v ktorej robí manažéra. Tá sa totiž rozhodla, že galéria sa predá a odstrihne od nej Jacka kompletne. Takže je na čase získať peniaze, aby neprišiel o jediné čo mu v živote dáva nejaký zmysel. Film má aj svoje romantické momentky a musím povedať, že sú veľmi príjemné, no čo funguje podľa mňa najlepšie je vykreslenie vzťahu medzi odcudzeným otcom a synom. Hlavne pri konci padne niekoľko silných viet, ktoré z toho robia film, ktorý má aj reálne srdce a dušu. Tie emócie, ktoré tam padnú sú veľmi dobre zachytené. Vo výsledku som sa dočkal niečoho iného ako som pôvodne na Valentnína chcel, no nemôžem povedať, že by som bol nespokojný. Film dokopy splnil svoj účel a priniesol príjemný slnečný film s istými komediálnymi momentkami a silnými dramatickými momentkami. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na Itálii jsou snímkem, kterým bych doslova definoval „krásný a příjemný film“. Možná s od začátku průhlednou pointou, ale velice sentimentálním nádechem, který na mě ke konci účinně dolehl. A to jsem si jen den předtím říkal, zda jsem ještě vůbec schopen projevit nějaké emoce, protože jsem u žádného filmu neřval už dlouhé roky - no, tady jsem měl co dělat. Hlavní hrdina mi sice přišel jako takový labilní blbeček, ale byla to zkrátka jeho role, které odpovídalo i herecké obsazení. Když si k tomu připíšu přítomnost charismatického Liama Neesona, mám tu dokonalý recept na večerní pohodu okořeněnou sentimentem a atmosférou Toskánska. A na Itálii obecně mám prostě slabost. ()

Reklama

`barocco 

všechny recenze uživatele

Liam v romantickej komedii. So vsektymi kladmi a zapormi zanru. Obcas "lacine", obcas dojimajuce uprimne. Tato romanticka komedia nie je urcite lacna a urcite nie na zahodnie. Kulinok tomu chyba aby sla nad metu priemernosti. To vsak urcite neznamena ze je na odstrel a ze sa ju neoplati pozriet. Pozriet urcite ano. Prijemne tri a pol hviezdicky. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na Itálii jsou opravdu mile natočený film, který v sobě v přiměřených dávkách mísí komické a dramatické prvky. Vedle nádherných italských scenérií a jižanské atmosféry nabízí film obstojné herecké výkony, které sice v několika málo momentech působí poněkud strojeně, po většinu stopáže jsou však vesměs civilní, k čemuž určitě přispěla i skutečnost, že se v případě dvou hlavních postav jedná o otce se synem i mimo plátno. Musím se přiznat, že chvílemi byla v kině vyšší koncentrace cibule - a to zejména ve scénách spojených s matkou, protože jsem si v ten moment vždy představil tragicky zesnulou Natashu Richardson. I když jde dějově o veskrz tuctový film, jenž nemá v rámci žánru moc čím překvapit, tak se na něj pěkně dívalo a musím říct, že se D'Arcymu jeho dlouhometrážní prvotina vcelku podařila ukočírovat. Plusové body za sympaticky napsanou postavu s tváří Lindsay Duncan a miniepizodky s fretkou a dělníky. Slabší čtyři hvězdičky! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přála jsem si příjemnou variaci na Dobrý ročník nebo Pod Toskánským nebem a více méně se mi jí dostalo. Atmosférou Toskánska určitě, vonělo rizoto, sýry, sluníčko se opíralo do vinic, strání a kamenných stavení mých fantastických snů, doma mi museli po návratu urychleně otevřít lahvinku červeného a k němu jsem dorazila slušnou porci špaget od oběda, padly olivy i parmezán, italskou venkovskou pohodu film trefil skvěle. S hodnocením bych šla možná i výš, protože mi to vcelku sedlo, až na ty citové výlevy mezi otcem a synem v poslední třetině. Rozumím tomu, že přesně o tom film byl, chápu, že se do snímku promítla rodinná tragédie Liama a Micheála, ale přišlo mi to až nepatřičně, přitaženě za vlasy. Nevadila mi předvídatelnost, Micheál Richardson mě vůbec nepohoršoval, naopak, Valeria Bilello se mi líbila a hodně, samozřejmě i Lindsay Duncan a Liam Neeson byli fajn, ale v emočních pasážích mi to připadalo kostrbaté, rozsypané a to je škoda. Až tak intimně film totiž nepůsobil. A ano, plakat chlapa jsem už viděla a ne v tomto má nelibost nespočívá. Jinak veskrze příjemný kus, na který se ráda mrknu i v budoucnu. Letní oddychovka. V hromadě podivných letních romancí posledních let si ostudu neuřízne. Vhodné spíše pro něžné pohlaví. ...pokud takový termín ještě existuje.... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)
  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)
  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)

Reklama

Reklama