Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi se vzdala syna, ale ten je teď zpátky a zneuznaná bojovnice naposledy zkouší napravit, co zpackala v ringu i v osobním životě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

bourec 

všechny recenze uživatele

I přesto, že v hlavách hlavních postav byly ty nejhorší vlastnosti, a tim mě lezly neuvěřitelně na nervy, ten příběh byl ale tak silnej, že to postupně přebilo tyhle negativa, a film mě bavil. A poslední půlhodina mě už naprosto přikovala do křesla, a dostalo se to na čtyři poctivý hvězdy. A to MMA ani tomu podobný bojůvky nesleduju. 80%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Halle Berry to zvládla překvapivě výborně. Pro mě tedy upřímně dost nečekaně, ale jako herečka, i jako režisérka podala nadprůměrné výkony, které mi přinesly nadprůměrný filmový zážitek. Samozřejmě že by se tu našly i nějaké ty menší výtky, jako zbytečně natahovaná délka způsobená mnoha nepodstatnými scénami a dialogy, či třeba neopomenutí násilně vloženého homosexuálního vztahu, to jsou ale jen velmi drobné, téměř až nepodstatné kaňky, zbytek jinak ale funguje vážně skvěle. Zápletka je tedy sice tím nejtradičnějším příběhem, s jasně předvídatelným vývojem, to ovšem ani náhodou nehodlám kritizovat, jelikož její zpracování to lehce přebije, má spád, dramatické situace působí přesvědčivě, emoce jsou silné, syrovější atmosféra je perfektní, veškeré postavy lze pak považovat za opravdu výrazné, a to i díky jejich hereckým představitelům, samozřejmě na čele právě s Halle Berry, která je na svůj věk stále neskutečná, a to jak svým půvabem, tak vypracovanou postavou, díky čemuž pak působí i její souboje uvěřitelně. Ovšem ony souboje je vůbec kapitola sama o sobě, jejich zpracování mě totiž upřímně nadchlo, hlavně finální bitka je výborně nasnímaná, adrenalinová, efektní, dynamická a především přehledná, prostě pecka. Snímek Modřiny mě tudíž zkrátka opravdu upřímně překvapil svou kvalitou, působivě natočené, skvěle zahrané, s výrazně zpracovanými souboji, silnými emocemi a působivou atmosférou, prostě opravdu tuto podívanou doporučuji. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Halle Berry v tomhle ambiciózním režijním debutu channeluje svůj oscarový výkon spolu s wickovskou fyzičkou, což je skvělý, protože jen díky tomu nakonec drží překombinovaná zápletka s hromadou samostatně silných, ale tady ve výsledku poměrně plochých motivů pohromadě. Je to škoda, protože je tu cítit snaha odvyprávět něco jako sociálně uvědomělý film s přesahem na pozadí atraktivního světa MMA, jenže se tu nakonec kromě ženských bije i tolik témat, že žádné nemá ve finále šanci vyniknout. Tréninkové montáže jsou pěkné, soundtrack fajn, závěr v oktagonu výborný a troufám si říct, že i technicky dost dobře zvládnutý, až je škoda, že těch zápasů nebylo ve filmu víc, nicméně na Modřinách je zkrátka znát nedotaženost, kvůli níž vám nikdy nezasadí tak úplně KO. Potenciál do budoucna u Berry coby režisérky ale obří. 7/10 P. S. 55 let and she's still got it. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasické sportovní drama,kterých tu s menšími obměnami bylo už tisíckrát.Tentokrát je největší změnou to,že v hlavní roli máme ženu a víc než o sportu je to o dramatu,kdy hlavní hrdinka je prakticky celou dobu v absolutní prdeli a když už to vypadá,že by mohlo být lépe,samozřejmě se něco podělá,Chvílemi to sice působí dost na sílu,ale Halle Berry je naštěstí tak dobrá herečka,že tu dramatickou rovinu zvládá v pohodě.U té sportovní to nedokážu posoudit protože nejsem fanoušek MMA a nevím jak moc je to uvěřitelné.Je každopádně obdivuhodné v jaké formě Berry je.Na režijní debut každopádně ucházející,ale někdo by konečně mohl netflixu říct,že se dají točit filmy i pod dvě hodiny...60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zasvěcení ocení snahu tvůrců držet se v reálném světě. Nezkoušeli stvořit žádný vlastní vesmír plný nesmyslů, ale zakomponovali elitní organizaci UFC i ženskou Invictu, takže není problém se naladit na stejnou vlnu. Zpětně jsem se musel ujistit, kolik let je Halle Berry, protože vypadá neskutečně. Hraje tak o 15 let mladší ženu, což je stejně v rámci MMA důchodový věk a předvádí skvěle nadrilované techniky grapplingu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Halle Berry se upsala Netflixu

Halle Berry se upsala Netflixu

03.12.2021

Po režijním debutu Modřiny, se kterým herečka a čerstvě už také režisérka Halle Berry (Tísňová linka, X-Men) slavila na streamovací službě Netflix velký úspěch, nyní filmařka podepsala obří dohodu se… (více)

Reklama

Reklama