Reklama

Reklama

Příběh o zrodu dojemného přátelství mezi zasloužilým scenáristou komedií Charliem Burnzem (Billy Crystal) a newyorskou zpěvačkou Emmou Payge (Tiffany Haddish). Emma vyhraje cenu v podobě oběda s komediální legendou, o které ovšem dosud neslyšela. Jejich seznámení má poněkud dramatický průběh - představte si alergii na mořské plody, návštěvu nemocnice a taky adrenalinové pero... Po počátečních peripetiích ale mezi oběma spřízněnými dušemi vznikne hluboké pouto, které jim pomůže překlenout generační propast a znovu objevit význam přátelství, lásky a důvěry. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Krásny film, málokto vie dodať smiech aj slzy tak aby sa zbytočne navzájom nerušili. Crystal to vie s jeho typicky priateľskou, nevtieravou a sympatickou aurou. Netlačí na pílu či sa jedna o humor ani vtedy keď ide o vážne veci. Vytvoril skvelý tandem s Tiffany Haddish ktorá nebola hlučná ale dala o sebe vedieť. Ja som si tento báječný film báječne vychutnal a mix slzy / úsmev sa podaril na jednotku...skoro....poctivých 80 %. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Necakana vyhra je film,do ktoreho som siel s vedomim,ze sa zasmejem,kedze v hlavnej ulohe sa objavil Billy Crystal,ktory ho aj reziroval,ale musim povedat,ze ako komedia je to len z malinkej casti,ono je to by som povedal trosku drama,smutna,ale i pekna,zachytava pribeh starsieho muza s pocinajucou demenciou,samozrejme tu nechyba ani laska,priatelstvo ci rodina,to najdolezitejsie pre cloveka v case choroby,musim sa priznat,ze aj slzy boli,takze vidim to na styri hviezdy...:-) ()

Reklama

Heywood 

všechny recenze uživatele

Chytrý film s chytrými herci. Osvěžení ducha i oka. Námět v sobě skrývá drama, ale i spoustu humoru a některé hlášky jsou skutečně vtipné. Podzimní NY filmu dává krásné barvy a pohled do studia, kde se točí skeče je také zajímavou částí tohoto dílka. Příběh černošské pouliční zpěvačky a bílého scénáristy je prost hloupých klišé, korektností a jiných neduhů, plyne nenásilně a lidsky. Trochu to připomíná Světla ramp CH.CH.,ale i životní příběhy se opakují. I když je konec smutný, zůstane po něm lidské hřejivé teplo, že si máme užít každého dobrého dne a netrápit se tím, co bude zítra, protože slunce zase vyjde a možná to bude opět krásný den.  Pokut tohle Billy Crystal sledoval, u mě se mu to povedlo. 75% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri popise tohto filmu by mala byť skôr dráma, nie komédia. Lebo ak je to komédia, potom jej chýba čo i len štipka humoru. Podľa príbehu je to jasná dráma s dejovou líniou, ktorá má potenciál dotknúť sa diváka. Billy Crystal si tu struhol réžiu, scenár aj hlavnú rolu a tak mám pocit, že film je tak trochu osobnou výpoveďou. Spisovateľ potýkajúci sa so stareckou demenciou... Nedokáže si spomenúť na mená, stráca orientáciu, stráca sa v spomienkach. Film sa len na začiatku javí ako dobrá zábava, časom však stále viac naberá na vážnosti až sa plne utopí v snahe priniesť ľútosť a slzy, na záver ale aj úľavu. Film vhodný skôr pre staršieho diváka, ktorý môže mať skúsenosti s podobnou chorobou alebo životným príbehom. Ale vlastne, dementi sa nájdu aj v mladom veku, takže to je pre všetkých. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Billy Crystal sa po 20 rokoch rozhodlo, že opäť natočí film, ktorému napíše scenár a berie na seba aj režisérske povinnosti. Prezradím dopredu, z jeho strany to bolo dobré rozhodnutie. Jeho film z hľadiska scenáru neobsahuje žiadny taký prvok, ktorý by sme z podobných snímok nepoznali. Napriek tomu príbeh muža, ktorý kvôli začínajúcej sa demencii postupne stráca spojenie s realitou, zobrazuje svižne, najmä tú časť, v ktorej sa vytvára čisté a hlbšie priateľstvo medzi pánom a ženou, kde vekový rozdiel je minimálne viac ako tridsať rokov. „Paradoxne“, práve táto časť filmu dostane viac priestoru a nie ten, ako sa snaží Charlie (Billy Crystal) napraviť svoj vzťah so svojimi deťmi, najmä so svojou dcérou (to sa nakoniec „napraví“ podľa určitých šablón). Keby bola venovaná viac-menej podobná pozornosť obidvom častiam, tak pravdepodobne by som neváhal dať štyri z piatich hviezd. Film pri svojom pomalom tempe nenudí a svoj čas využíva efektívne. Billy Crystal hrá uvoľnene a dobrý kontrast medzi ním a herečkou Tiffany Haddish dodá filmu ten potrebný impulz. Film má niekoľko odkazov pre diváka (z „oblastí“ rodinné a pracovné vzťahy alebo priateľstvo), ktoré pomerne rýchlo rozpoznáte, hlavne vtedy, keď sa na to pozeráte s „otvorenými očami“. P.S.: „Ako ste sa stali spisovateľom?“ „Človek sa nestane spisovateľom, jednoducho je spisovateľom. Vždy som mal rád spravodlivosť, chytiť ju a spraviť ju zaujímavejšou.“ „Takže klamete!“ (povie zo žartu) „Áno." Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

Galerie (11)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama