Reklama

Reklama

Zamilované maso

  • Velká Británie Meat Love (více)
Krátkometrážní / Komedie / Romantický / Fantasy
Velká Británie / USA / Západní Německo, 1989, 1 min

Režie:

Jan Švankmajer

Scénář:

Jan Švankmajer

Kamera:

Svatopluk Malý

Obsahy(1)

Minútový snímok netradičnej lásky, ktorá tak rýchlo ako začala aj končí. Švankmajer ani nemôže byť viac švankmajerovskejší. Hudba z rádia, tanec a vášeň milencov, sex v tanieri s múkou v podaní dvoch plátkov zamilovaného mäsa... Život je niekedy príliš krátky a preto ho treba naplno využiť. (m4k)

Recenze (109)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chuťárna a la Švankmajer, co se z toho dá vytěžit? Především perfektní porce masa, které je zamilované, a na to pozor ! 75 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvostně zpracovaný Švankmajerovsky bizarní nápad netradiční lásky. Jeden z tvůrčích vrcholů našeho předního surrealisty. Aneb i maso má právo milovat, vy jedni puritáni ! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Co se dá napsat ke komentáři ke kraťasi, který má jenom jednu minutu. Asi jenom to že pár dní po shlédnutí si asi nedám maso, aneb nedělejme z žaludku hřbitov...:) PS: Švankmajer je asi blázen, ale stejně ho mám rád... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Snad neironičtější prohlášení "lidé jsou zvěř", jakého jsem kdy byla svědkem. Jo, jo, jo. Vyškvařit. Co s tím taky jinýho. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Tenhle pidifilmeček bych doporučil každému, protože nikdo nemůže říct, že by se u něho nudil :-). Jan Švankmajer vešel do dějin coby režisér, který stvořil genialitu dlouhou jednu jedinou minutu :-). 100%. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jeden z mála švankmajerů, který mě opravdu pobavil. divákům se slabostí k vegetariánství příliš nedoporučuji... :-) 80% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +na to jak je to krátké, má to velkou výpovědní hodnotu -mohlo to být určitě delší/// Je docela síla tohle považovat za film, ale experimentální tvorbě (pokud tento snímek za to mohu považovat) se nebráním/// Celkem 64%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zajímavé že nejlíp to jde Švankmajerovi s jídlem. Při nejlepším s pořádným flákem masa. Aneb jak taky může skončit taková "normální" romance dvou řízků. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná příroda, aneb V našem světě vyhrává silnější či hladovější. Jen láska vše překoná. Láska až za hrob. ()

Reklama

Reklama