Reklama

Reklama

Mužné hry

  • angličtina Virile Games (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sportovní / Horor
Československo, 1988, 14 min

Fenomén fotbalu a fanouškovství v černé surrealistické komedii autora, výtvarníka a režiséra Jana Švankmajera. Masakr hráčů s (naštěstí) plastelínovými hlavami, fandění u televize s pivem v hraných sekvencích, i na hřišti v dokumentárních záběrech, a jiné absurdně zábavné, až hororové situace, které divákovi servíruje autor J. Švankmajer, jsou jen pro silné povahy! Sportu zdar a fotbalu zvláště! (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Vlkodlak13 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak asi jeho dílo, které se dá bez újmy sledovat je "Byt" a "Poslední trik..", ty byly i vtipné i když trochu ujeté. Tohle je už ale nechutná a násilnická sr..humusárna. Už radši nemám chuť zkoušet sledovat další jeho díla, protože to je otřesnost. Jasně, i když je to jen plastelína, tak i tak je to nechutné - jednoduše se vyžívá v násilí.. ()

lsd 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce patří toto k těm uplným vrcholům jeho tvorby(Anderas to popsal dostatečně). Na druhou stranu je to místy přece jen až moc a někdy i trochu samoúčelně přeplácané. Pokud má však tento film zesměšňovat fotbal, což doufám nedělá, tak to by mě trochu urazilo. Můj postoj k fotbalu je totiž hodně pozitivní. Výborný je i hodně černý humor. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako nejsem si tím, samozřejmě, zcela jistý, ale řekl bych, že se Švankmajer zcela trefil do mého vnímání fotbalu, respektive všeho kolem něj (mimo hru jako takovou samotnou). Je to zábavné, v případě exterminace fotbalových hráčů zároveň nápadité i humorné. Taková příjemná (anti)fotbalová (neboť myslím, že to úplně stejně potěší zástupce obou stran barikád) čtvrthodinka s fotbalovým fandou, který mi hrozně připomínal mladého Havla. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

U mužných her mne zaujalo především nápadité spojení několika různých materiálů a to schématické kreslené animace, skutečných stadiónových záběrů a fotografií (ostatně i zvuků), hraných sekvencí a loutkových a typicky destruktivních hlínových animaci Made in Švankmajerov. Pointa sedí, humorné to je, gradace nadprůmérná a jako malý bonus nékolik kuchařských tipů (omoč vánoční pečivo v pivu, následně vykroj další z něčího xichtu). No a výhodou je nepochybně i můj veskrze negativní postoj k fotbalu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak jatka to byla poradna, to jo. Fotbal mam sice rad, Svankmajera tak napul a fakt moc nevim, co tim chtel autor rict... Nejvyse hodnotim poskladani fotek realnych fotbalistu, tak ze spolecne s hudbou to vytvari dokonaly obraz hry. Ruzne plastelinove demolice cehokoliv me ale na dilech tohoto rezisera nesmirne nudi. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama