Reklama

Reklama

Milostné historky

  • Francie Les Choses qu'on dit, les choses qu'on fait (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Navzdory příslibu společně strávené dovolené s přítelem Françoisem na francouzském venkově se těhotná Daphné ocitá sama ve společnosti jeho bratrance Maxima. François musel narychlo odjet do Paříže, aby zastoupil nemocného kolegu. Celé čtyři dny v jeho nepřítomnosti se Daphné s Maximem pomalu poznávají a prvotní nesmělost střídá intimita, již dvojice skrze vyprávění o milostném životě postupně sdílí. Ukazuje se, že jste-li lásce otevření, vstoupí do vašeho života bez zaklepání. Co omamně sladká a opojná, ale i unikavá a nestálá vášeň může způsobit? Vtiskne bytí nový rozměr, nebo se promění v bolestnou propast? Emmanuel Mouret vzdává hold francouzské tradici, v níž má milostný cit neochvějné postavení. (Cinemax)

(více)

Recenze (18)

emma53 

všechny recenze uživatele

Přesně něco takového jsem očekávala od francouzské kinematografie. Tohle je jejich rukopis. Tady ten se týká hlavně milostného života všech protagonistů a je to vykreslené nádherně barevně, takže jsem se nestačila vůbec nudit. Jak křehké jsou někdy vztahy, co se za nimi skrývá, jak je láska někdy komplikovaně a přesto přirozeně přelétavá, aby se nakonec ustálila na jednom místě. Nádherná hudba spolu s vynikající kamerou tu atmosféru už jen podkreslila. Emociální lahůdka je to v každém případě. 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Woody Allen po franouzsku. Trochu méně užvaněný a vtipný, za to křehčí, romantičtější a zamyšlenější. V obou případech však je o parádní mix filmové zábavy a životních mouder o vztazích od té doby co je svět tak jak ho známe. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súbor milostných úvah, časom až únavných. Veľmi sa to podobá na tvorby Woodyho Allena, ale chýba tomu šmrnc a vtip. Humoru tu nie je ani za mak. Najviac ma štvalo, že celá tá láska je tu len v spojitosti nefunkčného manželstva a podvádzania. Akoby iná možnosť nebola, ani neexistovalo niečo iné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Komplikovane romanticke drama. Scenar je zajimave konstruovan. Chaos lidske blizkosti , pasti lasky a monogamie, vitecna vypraveci zkusenost. "Mit rad cloveka, ze je hezky, ma rad kocky, tenis a Mozarta, tim ziskas kapital, ne lasku. Cilem je uspokojit sexualni touhy. Pujc mi svy telo, ja ti pujcim svy" rika hrdinka. Nejhorsi co se muzovi muze stat je starat se o cizi dite. Jeden pribeh vede do druheho az se ocitnete neocekavanym zpusobem tam, kde vse zacalo. Francouzske a artove zamerene publikum nebude mit vetsi poteseni jako s touto romanci s inteligentnimi postavami. Takovy konec jsem necekal s otevrenymi prilezitostmi co by se mohlo stat priste. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic převratného, ovšem dostala jsem jen plnou náruč záletníků, lhářů a povrchních lidí, kteří si lásku libovolně zaměňují za vše, co se jim zrovna hodí, ať už je to touha po sexu či podléhají momentální přitažlivosti.. Romantiku jsem v tom opravdu neviděla a lásku už vůbec ne.. Drama to bylo, když to jedna chtěla poctivě dokoukat.. Úsměv na tváři mi nevykouzlila ani jedna z postav, s upřímným politováním.. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou blázínci, kteří ale o lásce rozhodně umí točit pěkné filmy. Tady se dočkáme tak trochu moderní verze Dekameronu, kdy si dva dosud neznámí lidé vyprávějí o svých milostných zážitcích… a to ještě netuší, jak se jejich vztahy dále zamotají. Nechybí dva milostné trojúhelníky, ve kterých se každičkou chvíli mění strany (kdo byl podváděný, sám podvede a naopak) a po většinu času je to velmi zajímavá podívaná. Zábavné a smutné (nechtěla bych takový vztah ani omylem) zároveň. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kompozične síce vynikajúce, ale to je asi tak všetko, čo hnalo tento film smerom vpred. No dobre, ešte aj to francúzske čaro a atmosféra tomu pridalo kus kvality, ale to je už asi fakt všetko. Inak to bola na môj vkus až príliš promiskuitná "romanca", kde sa to na môj vkus miešalo viac ako by bolo vhodné. A napokon to všetko viedlo k dosť predvídateľnému vyvrcholeniu... Takže z tohto pohľadu to bola skôr škoda. Ale inak sa to celkom dalo, aj tie dialógy a spomienky zaobalené do "romantického" šatu mali čo povedať. Slabšie 3*. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Existuje láska, v ktorej niet odcudzenie ? Alebo je to ten "štandard" vedúci od zamilovanosti, cez rutinu všednosť), končiaci odcudzením ? Vedie cesta späť ? Je tým návratom odpustenie ? alebo je odpustenie mostom k novej láske ! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2021] Po nějaké době opět Francie. Naposledy to bylo taky z festivalu ale to bylo Febio a byla to hrůza. V tomto případě mámě mnohem líbivější podání dvou lidských osudů, které se ukáží, že nejsou vůbec jednoduché. A ani jen o dvou lidech. Neustálé podvody a prcáníčko, které komplikuje všem životy. A vlastně je to všem jedno. Prostě Francie. Tohle podhoubí vytváří alespoň prostor pro upřímný smích a vtipné situace, které jsou opět tak trochu bizarní. Díru do světa to asi neudělá, ale dokážu si představit, proč to bylo tak vysoko v diváckém hodnocení, protože to byl přirozený a v celku jednoduchý film, co nemusel sežrat moudrost a symboly světa. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych mladý krásný francouzský třicátník, tam si člověk hrozně užije a nikdo nic neřeší. Btw. rozvodovost ve Francii je výrazně nižší než v ČR. (75%) #kviff55 ()

mac000 

všechny recenze uživatele

A pak že napínavá může být jenom detektivka... Dvě hlavné mužské postavy prolínají své životy a lásky s čtyřmi ženami. Ale romantickým, francouzským způsobem. Byť velká část filmu je založena na vyprávěných příbězích, film není vůbec nudný ani zdlouhavý. Ne každý režisér by toto s danou látkou a daným způsobem dokázal. Mouret ano. ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Francúzi sa nezaprú, romantika ako ďas, navyše s príjemným obsadením a s krásnou hudbou, ktorú na konci zaklincovala dokonalá Adagio For Stings, Op. 11 od Capella Istopolitana :) ()

Reklama

Reklama