Reklama

Reklama

Breeder

Trailer 1

Obsahy(1)

Renomovaná společnost poskytující doplňky zdraví, kterou provozuje bezohledná podnikatelka, vybírá a unáší mladé ženy v rámci experimentu s bio-hackingovou DNA, aby svým klientům umožnila zvrátit proces stárnutí. Když Mia jde zjistit, co se stalo s chůvou její sousedky, ocitne se v pasti v ponurém podzemním zařízení. Dokáže nějak najít vnitřní sílu a uniknout z noční můry? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (31)

POMO 

všechny recenze uživatele

Námětem takový ambicióznější a sofistikovanější Hostel, ale ne o moc chytřejší. Což u Dánů překvapí, obzvláště když usilují o thrillerové drama se studií vztahu ústřední dvojice, kde ona má masochistické potřeby a netuší, kam ji zavede jeho tajný byznys. Motiv konfrontace sexuálních tužeb s krutou realitou je zde bohužel nedotažený. Filmově méně náročný milovníci trápení bezmocných ženských postav si ale přijdou na své, film jede na hraně mainstreamových zvyklostí. Že biologické výzkumy hlavní záporačky ani nejsou smysluplně vysvětlené, nebudou řešit. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne zatiaľ to najlepšie, čo zo škandinávskych krajín tento rok vyšlo. Breeder je síce trochu viac thrillerom ako hororom, ale je dostatočne zaujímavý a napínavý, dokonca s celkom brutálnym vyvrcholením, takže ani hororoví fanúšikovia neostanú ukrátení. Ziskuchtivá doktorka experimentuje s liečbou starnutia, ale na to potrebuje obete, a tak spolu so svojimi dvoma zmagorenými komplicmi unášajú mladé ženy. Tie sa samozrejme klietkam a mučeniu nevyhnú, pričom peknej hlavnej hrdinke držíme palce, aby sa z toho dostala. Kvalitná technická stránka, sympatické postavy, prvky exploitation... nechýbalo mi vlastne nič. Na rozdiel od francúzskych režisérov, ktorí v minulosti pri podobných hororoch mnohokrát diváka doslova zdeptali (Martyrs / Captifs...), sa Dáni radšej držali pri zemi, ako to len šlo, takže namiesto "samoúčelnosti" sa režisér viac venuje pozadiu príbehu a vzťahovým problémom, čo trochu zamrzí, takže na plný počet to odo mňa nebude. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Dánský thriller s prvky Exploitationu! Nemilosrdná byznyswomen unáší mladé ženy pro svůj bio-hacking experiment, aby potlačila proces stárnutí a to provádí v podzemním lékářském zařízení, kde jsou ženy drženy v klecích jako zvířata. Natočeno velmi hezky, zahráno slušně ( Hlavní hrdinka je přirozeně neskutečně atraktivní a tak jí divák hodně fandí), funguje i napětí, kde poslední půl hodinu se Breeder pěkně rozjede, akorát zamrzí, že s gore se poměrně šetřilo. Spíš se hraje na psychologickou strunu, ale to onehdy i Martyrs. Lehce nadhodnotím, jelikož z mého oblíbeného subžánru už dlouho nic nevyšlo a Breeder je rozhodně slušná jednohubka. Riccimu díky za titulky. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Teď, když je spoutaná, bezbranná a pod tvou kontrolou, co s ní chceš udělat?“ - „Přestaň.“ - „Co chceš udělat? Rozplakat ji? Praštit ji? Aby pochopila, že ty seš šéf? A můžeš s ní dělat, co jen chceš, co se ti líbí. Jo, o tom přece sníš.“ A pak že psi, co štěkají, nekoušou…Hlavní hrdinka Mia má své fyzické a hormonální potřeby, které její manžel Thomas nedokáže/nechce naplnit. Navíc je dost zvědavá. Natolik, že Thomase ráda špehuje. A zřejmě nezná poučku, že zvědavost škodí zdraví. A já měl díky jejímu chování problém s ní sympatizovat. To se nezměnilo ani poté, co se jí začalo dít příkoří. Ukradené mi bohužel byly i ostatní „pacientky“. Kvůli tomu jsem pak ke konci necítil téměř žádné zadostiučinění. Naopak, díky zvířecí, davové psychóze se pak může lehce stát, že oběť klesne na úroveň svého trýznitele. A to je jednoznačně chyba tvůrců při práci s emocemi publika. A když si k tomu přičtu momenty, při kterých nedávalo chování postav žádný smysl, nezničitelnost některých z nich a trapný závěr k tomu, končím s hodnocením na pouhých 2*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od exploitation čakám viac, ako nejaké stále dookola omielané dialógy o Covid vakcíne na mladnutie. Až na Antikrista a Thelmu si nepamätám, že by Dánsko niekedy vyprodukovalo horor, ktorý by stál za zmienku, a toto taktiež nie je žiadny zázrak. Viac ako polovicu filmu sa nedeje ani hovno, potom sa tempo konečne rozbehne, no žiadny Hostel sa nekoná, takže aké explo? Žiadne explo. Viac násilia sa človek dočká na príjmovom v nemocnici behom piatkovej noci. Toto bola pekne natočená, no pomerne urozprávaná nuda, ktorá sa rozbehne až v poslednej pól hodine, pričom ani počas tej sa divák nedočká ničoho mimoriadneho. Ako thriller vyslovene nie zlé, ako horor žiadna sláva, pričom ani nemožno tvrdiť, že by vôbec o nejaký šlo .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Utahaný film, který se rozjede až v poslední čtvrtině. Trochu sci-fi, více však vězeňské drama, které mě nijak zvláště nechytlo. Hlavní problém, kromě pomalého tempa bez napětí, představují postavy. Není zde žádná, s níž by se člověk mohl nějak ztotožnit, tudíž mi byl jejich osud lhostejný. Mia - ukázková blbka, která si vše plně zasloužila, páč za zvědavost a blbost se platí. Vnitřně jsem se těšil, až bude zmasakrována, což asi nebyl tvůrčí záměr. Slušná mohla být závěrečná exekuce, ale ruku na srdce, když bude člověk tak navlečený, asi toho vydrží více než dost. Snad jen ten porod měl emocionální náboj. Slabé, jen za řemeslnou stránku zvednu z původních 2,5* na 3*, ale znovu vidět nemusím. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl delší dobu na externím disku ale jak to tak bývá člověk v té záplavě filmů prostě některý kousky odkládá až na ně zapomene úplně. Což je i tento případ. Za tip a tím pádem znovuobjevení filmu vděčím uživatelce Ratchetka. Díky. Teď už k filmu. Začátek mě moc nechytil ale po necelých 30 minutách jsem pomalu ale jistě začínal tomuhle kousku přicházet na chuť. Né, že bych z toho byl úplně odvařenej, protože jako celek to na mě působilo spíš průměrně ale má to pár vyloženě vydařenejch scén a momentů. Za všechny jmenuju třeba přeplněnej "Babybox". Když to shrnu tak jde o film kterej neurazí ba naopak vytasí pár Wow momentů. Slabší 4. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nesympatická bába, která dělá ve výzkumu (lidé mohou vypadat na 40 i v 80 letech), unáší a dělá pokusy na ženách. Nesympatičtí mi tady přišli ale úplně všichni, až na hlavní ženskou postavu, která celkem ušla (ukáže kozy i bobra), ale všechno a všichni jsou zde tak strašně naivní, až to bolelo. Potěší docela slušné finále, kde dojde i na několik krvavějsích a znepokojivých scén. Čekal jsem drsnější podívanou, ale oukey. (11. hodnocení, 3. komentář) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Originalitou nevonělo a za ten uřvanej nesnesitelnej konec odebírám i tu jednu hvězdu. Nashledanou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnusné mučenie, vypaľovanie cejchov ako v nejakom koncentráku či šťanie na obeť je len malá vzorka zo súdka tohto hororu, ktorý je hororom len svojou krutosťou. Neponúka širší záber, všetko je jasné od začiatku do konca – teda čo sa deje a prečo sa deje – a očakávaná pomsta predsa len príde, čiže nevidím tu nejaké prekvapenie. Pozerať sa na tento film a povedať, že sa mi páčil, to je ako keby som pozeral online prenos z koncentračných táborov a povedal, že sa mi páči, ako tam tí ľudia dochnú. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo, nebavilo, dokoukáno jen z divácké "povinnosti". Myslel jsem si zprvu, že je to tou severskou filmařskou strohostí, které jsem nějak odvykl. Ale tenhle film je špatný skoro ve všech směrech. Výrazová strohost by problém nebyla a námět je v rámci žánru docela v pohodě, problémem jsou ale špatní a nesympatičtí herci (až na sadistu ve flanelce), pitomé dialogy i chování postav (jak originální postřeh, co?), scénář jakoby spíchnutý na koleně, no a když konečně dojde na bakchantské exploatační finále, kvůli kameramanově padoucnici se na něj stejně nedá dívat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víc než polovinu stopáže to stojí na technické stránce a sympatické hlavní hrdince, která se mi prostě líbila. motiv s výzkumem, který má zvrátit stárnutí, prosvištěl nějak kolem mě. V tomto případě to byl pro mě jen prostředek k tomu, aby se hlavní hrdinka dostala do klece, ze které musí uniknout. A když na to došlo, bylo se na co dívat a i když se ledacos odehrálo mimo záběr, samotné tušení bylo zcela dostačující. Jen je škoda, že do toho tvůrci nešlápli trošku dřív. Takhle je to z mého pohledu pouhý průměr. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dánové se nezdají a Breeder je dost nekompromisní exploitation thriller, který ale zná svou hranici a i přes vysokou míru brutality (otrlejšího) diváka vyloženě nezničí, ale spíše drží v napětí svou zvráceně nechutnou atmosférou. Dopomáhá tomu i sympatická a na krizové situace celkem přiměřeně reagující hrdinka. Záporáci taky nejsou vyloženě samoúčelní, ale uvěřitelně pošahané svině s jasnými motivacemi. Z hlediska logiky je to takové so-so, ale v rámci subžánru je to asi ještě celkem ok. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak Dani pritvrdili a máme tu veľmi schopný Exploitation. Kde sledujeme sympatickú hlavnú postavu, ktorá sa dostala do sraciek, ale nie je až taká bezbranná ako vyzerá. Ináč všetci herci pekne zapadli k postavám, ktoré hrali, hlavne jeden z dozorcov bol bravúrny, tomu som to teda veril. Film neponúka až toľko explicitného násilia ani gore efektov na aké som pri takýchto filmoch zvyknutý, ale mne to vobec nevadilo. Aj som to uvítal, že je jemnejší ako jeho podobne ladený kolegovia i keď na konci sa i tu troska dočkáme drsnejších scén. Pre mna určite prekvapenie, lebo z Dánska veľa podobne ladených filmov nie je. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sa naozaj len veľmi ťažko píše komentár...opäť sme svedkami hororu ktorý síce môže časť fanúšikov tohto žánru potešiť, ale takých ktorí predsa len čakajú niečo viac rozhodne sklame. Nečakajte žiaden mindfuck, prekvapenie ani nič čo by ste v tomto filme neočakávali, on je presne taký aký sa javí na svojom začiatku - určite poteší fanúšikov gore, ostatných ničím neprekvapí... ()

Abes odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILEŘI: Výzkum kmenových buněk naráží na nedostatek zdrojů. Produkci novorozeňat tady řeší tím, že vybrané maminy umísťuje na odchov do kotců v temném špinavém sklepě, společně s párkem lemplů, který se na nich den co den, za pomoci kutilského nářadí patřičně vyřádí. Tuhle pitomost snad omlouvá fakt, že velitelka byla jen zvěrolékařka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Bizární dánskej thriller, kterej potvrzuje, že evropská, zejména severská tvorba chce bejt natolik odlišná od tý zámořský, že to je až ke škodě. To, že v tomhle filmu je spousta hnusnejch scén, ještě nezajistí, že je to zábava. Takhle apatickej vůči hrdinům filmů jsem v poslední době víc a víc. Dánům to ale odpustim, ty toho ve svý historii v mejch očích moc kvalitního nenatočili.30%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 30 minut je o ničem ženská dělá výzkum o stárnutí a lidi na ni tlačí, aby měla výsledky ona naopak tlačí na ně ať nespěchají, že to chce čas. Pak unesou jakousi Rusku a její sousedka jí pomůže a unesou i ji a její manžel se ji snaží zachránit. V podstatě vše bylo už jinde a celkově na nějaké to oslavované explotation si nechte zajít chuť ke konci navíc z ničeho nic začnou ožívat do té doby mrtvé postavy a jde to do háje úplně. 40 procent za závěrečnou katarzi a ty mrtvé novorozence (cca 1 minutový záběr). P.s. tomu chlápkovi mohly udělat daleko hnusnější věci než to, že ho umlátí společně tyčemi. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Cesta k dokonalé či modifikováné DNA, jež zamezí stárnutí a nemocem, je spletitá. Dánských filmů zas tolik neznám a tenhle to dohnal za všechny. Docela osobitý nápad a netradiční syrové zpracování s nádechem exploitation, ale herecky by mohlo být výraznější. ()

Reklama

Reklama