Reklama

Reklama

Doctor Who - Season 1 (1963) (série)


The Daleks: The Dead Planet (S01E05)

(epizoda)

Recenze (3)

PKD 

všechny recenze uživatele

Klasika, po které jsem sáhl záměrně z důvodů, že je první, čb a silně jako spíše z 50tek. Ale bože..ta znělka! Já ji znám již přes 20 let díky jednomu LP Orbital z 2001, ale z toho mám husinu až na prdeli. Sice jsem se před lety po tom pídil, ale očividně jsem to buď zapoměl, nebo wikipedie (na kterou se jinak mohu na 98% spolehnouti) mi lhala, páč v mnoha článcích se psalo, že ryze elektronická hudba vznikla až na poč. 70tek. A tady hraje něco neskutečného rok před ST a 10 let před Carpenterem. Ron Grainer, John Carpenter a Michael Stein a Kyle Dixon (Stranger Things). Co se týče znělky či main theme...právě jsem zamiloval. Dal jsem si tu práci a našel všechny znělky od 1963-2020 (ještě se mrknu na současnost) a to je teprve síla. 37min. v kuse a nemůžu se toho nabažiti. Musím si to dáti jako vyzváněčku. Až na symfonické verze. Ne, že by nebyly efektní a tak, ale electroniku nelze nehraditi. Tohle je asi můj nejoriginálnější komentář, páč v podstatě nejni o tv s. či dílu samotném, ale jen o 1 z aspektů.;-) Netuším, zda půjdu až za hranici 60tkového Doktůrka, ale znám hudebně i vizuálně ty jednotlivé znělky. Hl. ty 70tkové jsou vizuálně totálně psychedelické.;) A už je mi konečně jasná ta prdlá narážka v jednom z SW dílů Family Guye. Hehe. Dr.Kdo a ST, nejdelší SF tv s. v historii. Má to svůj důvod a nebude to jen znělkou.;-) ()

inquiaust 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v originále a ne vše jsem rozuměl, takže to možná ovlivnilo mé hodnocení, ale epizoda ušla. Někdy byla celkem nudná, ale na tu dobu zajímavá a konec byl nečekaný. Za mě 6/10. ()

Setcet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7 x 20 minut prohánění se v papundeklu! Pro srovnání Ikarie XB-1 vyšla ve stejném roce. Klady: Dálekové mají nadčasový design a Doktor je větší hajzlík než v new Who. Ian je vlastně víc Dokror než Doktor. Už si nebudu stěžovat na nesrovnalosti v kánonu. ()

Reklama

Reklama