Reklama

Reklama

Kouzelná lampa a její tajemný duch z Tisíce a jedné noci spatří po dlouhé době světlo světa. Napínavý příběh vrcholí tragickou nocí v muzeu plném nelidských vražd. (Inter Bohemia)

Recenze (47)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Téměř všechny horory, založené na nějaké mytologii, jsou odsouzené k tomu, státi se kultovním trashem, neb jsou většinou tak strašně špatné, že při jejich sledování buď chytáte záchvaty smíchu (když máte vypito nebo vyhuleno) anebo bolesti krčních obratlů od neustálého kroucení makovicí (všechny ostatní případy). Po vánočních svátcích byla má domácnost zcela prosta jakýchkoliv látek, vyvolávajících nemístné veselí, tudíž jsem byl odsouzen k bolestem v krční oblasti. Džin z lampy byl tak ubohý, že ani smích nevyvolával a chování hrdinů bylo nikoli pitomé, ale naprosto bezcílné. Jediná dobrá scéna: Hadi ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typické béčko 80. rokov, ale na Wishmastera sa to aj tak ani zďaleka nechytá. Príbeh sa mi zdal hrozne slabý, jednotvárny a hlavne ochudobnený o lepšie a nápaditejšie využitie hrozivého džina. Možno by sa tu hodil aj nejaký ten humor, skrátka nemalo to ten šmrnc ako som čakal. Na druhú stranu potešili aspoň mordy a miestami ma prijemne prekvapilo aj gore. Čo sa týka hlavného bubáka tak nebol zlý, ale v kontexte svojej doby bol urobený len priemerne. Celkom sklamanie. 40/100 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Deset let před známějším Wishmasterem se na filmovém plátně proháněl jiný džin, ale se stejnou chutí zabíjet. Poctivě obydloval starobylou lampu a z(ne)příjemňoval jedné skupině teenagerů nudnou noc v muzeu. Pomáhal si při tom různým nářadíčkem jako byly rohaté masky, hadi, nebo oživlé mrtvoly. Po většinu času tak činil jako neviditelné, pouze tušené zlo, ke konci už se chodbami proháněl v plné kráse... Lampa je prostě béčko jako řemen. Pamatuju si jí z půlnočních projekcí tv nova, kdy se mi postarala o jednu bezesnou noc. Má totiž spád, slušnou atmosféru a uspokojující dávku rudé tekutiny. Jinak spíše pro okrajové publikum, které ocení lehkou trashovitost. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mal som hodnotený tento film, ale uz som si ho vobec neupamätoval. Hneď od začiatku dýcha strašnou lacnotou. Tá divná kamera je predzvesť, že režisér nemá veľa prostriedkov na aspoň slušné triky a tak si pomáha všetkými dostupnými možnosťami. Bodycount je dosť vysoký, ale okrem zabiackej Lucy a hadov tu nebola žiadna vražda, ktorá by stala za väčší rozbor. Vybrane miesto je ponuré a atmosférické, ale kazia ho amatérsky herci a aj triky, lebo Džin je aj na tú dobu strašne nedokonalo stvárnení, až sa mi chcelo smiať. Nechám tie 4*, ale vracať sa k tomuto filmu rozhodne dlhú dobu nebudem, lebo by som z hodnoteným išiel nižšie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Levná a jednoduchá osmdesátková jízda nočním muzeem v níž je skoro všechno, od nahých prsou, přes krev, rozpůlená těla, oživlé mrtvoly starých indiánek až po sympaticky vypadajícího džina. Jen té atmosféry tam moc není. Celé to vyznívá trochu více komicky (ať už charaktery nebo dějovou linkou) než by bylo milé. Během sledování se mi vybavilo, že jsem to už určitě kdysi viděl. Řekl bych, že se mi to před těmi dvaceti lety určitě líbilo více. Dneska už jsem se bavil hlavně na tom, jak všechny postavy nadabovali všeho všudy tři čtyři dabéři. A tak nějak bych od Džina čekal, že bude svérázně plnit i nějaká přání a ne jen masakrovat. 2,5* ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama