Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prázdninové dobrodružství Tondy Houdka začalo, když to ještě na žádné dobrodružství nevypadalo. Všichni spolužáci se někam chystali, někdo k dědovi, jiný k moři a Ruda Drábek do Indie, kde prý bude lovit krokodýly. Jen Tonda měl strávit prázdniny doma. To se mu samozřejmě vůbec nelíbilo a nakonec si vyvzdoroval možnost odjet ke známým do Pětipes, kde prý je nejen spousta kluků, ale také řeka. Okamžitě si začal chystat rybářské vybavení, jeho radostné očekávání však zchladil Ruda, tvrdící, že tam nic takového není, jen velká nuda a banda nafoukaných kluků. Navzdory tomu Tonda v Pětipsech řeku skutečně objeví a vzápětí i vychloubačného Rudu Drábka, který zjevně netráví léto v Indii. Neoblíbeného chlubila nemají rádi ani místní kluci, ale Tonda mezi nimi přes jejich počáteční nedůvěru najde nové kamarády. Prožije s nimi velké dobrodružství, když se dozví o prohnaném úhoři, který v řece žije a úspěšně uniká rybářům. Tonda slíbí sympatické zrzce Anče, že pro ni rybu chytí, a ostatní kluci se k němu nadšeně přidají. Společně se pustí do příprav velkého lovu, do něhož nakonec několikrát stejně nečekaně jako významně zasáhne neoblíbený Ruda Drábek. (TV Nova)

(více)

Recenze (46)

RadekV 

všechny recenze uživatele

Kdyby tu filmy hodnotily děti, měl by tu větší úspěch. U těchto děl záleží na tom v jakém věku vás zasáhnou. Vedle dobrého řemesla, zachycení tajemna vesnice pro městského kluka z paneláku, řeky, party atd mě jako dítě přivedl k rybaření ač se v rodině nikdo nevyskytoval. Dnes v padesáti brodím řeky a jsem členem Ribišky družiny Tolmin ve Slovinsku :-)) Díky Pětipsy :-)) ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Další z něžných filmů, co pohladí po těžkém dnu a nadchne poezií dětského dobrodružství. Kouzelná řeka se svými tajemstvími, starý zatopený lom střežený malými bojovníky, tajuplný tvor z hlubin a krásná hudba, která nás hýčká, to jsou pilíře tohoto vyprávění. Přesto, že se film nemůže rovnat vynikajícím dílům Věry Šimkové - Plívové, i tak příběh z malebné vísky povzbudí ke vzpomínkám na vlastní zážitky či sny mládí. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Krásná vzpomínka na mé dětství. Si pamatuju, jak jsem cestou z kina nadával, co z té knížky udělali. No, takže hodnocení bude trochu zkresleno právě tou nostalgií. Ale co, film se odehrává v super prostředí a je to prostě takový ten pravý, prázdninový. Chudáci dnešní děti, které již nic podobného prožít nemohou. Dospělí herci dobří a vůbec je to celkově dobře uděláno. Tedy pro děti. Dospělý divák tam najde chyby a nesmysly, ale co už s tím, že jo. Body dolů za dokonalé zprasení předlohy a ty dost velké nesmysly. A další za hluchá místa. ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Václav Čtvrtek, autor povinné četby pro 3. ročníky ZŠ. Reakce třeťáků po shlédnutí tohoto filmu byla obdobná jako již existující komentáře Film ani nenadchl, ani to nebyl propadák. ¤¤¤ Více než seznámení se s tímto filmem doporučuji se seznámit s životním příběhem samotného autora. Přes Odkazy na Wikipedii se dostanete s dokumentárnímu snímku ČT. Zajímavý člověk, jímavý životní příběh. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento dětský film jsem nikdy nějak nemusel, nikdy mě nazaujal ani nenavodil tu správnou pohodu jako jiné z této doby..Možná to bylo neznámým hereckým obsazením převážně dětskými hrdiny a nepříliš zajímavým příběhem z vodáckého prostředí. Když už pořádný film z tohoto prostředí, tak třeba Zlatí úhoři... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se také ve vesnici Vonoklasy, na řece Ohře a v zatopeném lomu Amerika. (M.B)
  • Obec Pětipsy skutečně existuje, avšak filmové Pětipsy jsou ve skutečnosti vesnička Želina v okrese Chomutov. Nádraží Pětipsy je pak ve skutečnosti nádraží Libomyšl. (ČSFD)

Reklama

Reklama