Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o mladém prodavači Havelkovi, kterému se splnilo jeho životní přání. V loterii vyhrál automobil svých snů Spartaka. Tak společně se snoubenkou zažívají zatím nepoznané štěstí a nemají ani tušení, že jim vysněné autíčko řádně zkomplikuje život... (oficiální text distributora)

Recenze (29)

GIK 

všechny recenze uživatele

Velice smutná komedie bez povedeného vtipu až na poslední dvě minuty, kdy se nějakým nedopatřením povedou dva fórky. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

NEMÁTE TEN FILM NĚKDO? Sháním ho. Líbil se dědovi, ale nemůžu ho nikde sehnat. Nemám kanál CSfilm. :( Díky moc! ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film, neokoukaná hlavní herecká dvojice, krásný Spartak. Je znát, že na konci padesátých let už vládla uvolněnější atmosféra, viz převlékající se slečny či blonďatá zlatokopka Thielová. Podobné snímky jsou cenným svědectvím své doby. Mít auto byl tehdy luxus, na který jste mohli v centru Prahy balit kočky. Ovšem najít třeba garáž mohl být celkem problém. Celý film nabízí pohodovou atmosféru a dá se říci, že patří mezi ty, které koncem padesátek umetaly cestičku pro pomalu nastupující novou vlnu. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Příjemně oddechové, i když ne k popukání smíchy. Na nedělní odpoledne vhodná "pamětnická" zábava. 160920117948/8003 ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Film byl příjemný, není to sice žádná pecka, k Třem přáním to má daleko, ale má to slušnou atmosféru a hlavně takovou tu řekněme pamětnicko dokumentární hodnotu. Člověk vidí, jak to tady na přelomu padesátých a šedesátých let vypadalo. Jak byl se vším problém, žilo se od vejplaty k vejplatě, neskutečnou starostí byl i ten byt, o garáži ani nemluvě. Je až neuvěřitelné, jak tehdy vypadal Smíchov a nejen kolem Ženských domovů. Jak byly zanedbané silnice nebo třeba barákya to nejen na tom Smíchově. Zaujalo mě taky, jak se tehdejší filmaři vyhýbali stále ještě stojícímu Stalinově pomníku na Letné. Panýrková byla moc hezká ženská, měla celkem bohatý život a překonala i stopku, kterou jí vystavili soudruzi (fotrové a dědci místních antiko intošů) v době normalizace. Jinak mě neskutečně jejich rádobodborné vejpšlechty baví, jenom tady ukazují, že umí používat pouze přes FB sdílené fráze a o té době vědí velké kulové. Prý ten film pro naši kinematogrfii nic neznamenal a nic jí nepřinesl a není ani zábavný. Nicméně troubou diskuze vyhlašuji rádoby znalce stansona, že prý ten mládenec nevyhrál spartaka, ale felicii, a prý je to takový rozdíl, jako mezi fábií a superbem. Inu, že se felicie začala dělat až v roce 1959 a jejím předchůdcem byl kabriolet spartak, tedy škoda 450 z roku 1958 (a film je tedy tak trochu promo) je asi nad jeho možnosti chápání. A že to bylo jedno auto s různými kastlemi na stejném podvozku stejně jako fabia krátká, dlouhá a třeba i pick-up (a v jedné řadě dokonce zcela nevkusný sedan) to už je pro toho "znalce" asi už příliš složité. Člověk se nemusí vyznat v autech, ani v čemkoliv jiném, ale je pro tento server a značnou část lidí, co tady exhibují typické, jak jsou ve svém všeználkovství směšní. ()

Kakofon 

všechny recenze uživatele

Auto (Hlavní výhra) člověku dokáže pěkně zkomplikovat život. Zvláště, když nemáte nemáte řidičák a garáž. Tato komedie mě mile překvapila. Čekal jsem podprůměrný film. Naštěstí tomu tak není. Bez Vladimíra Menšíka a Valentiny Thielové by to opravdu byl pouze podprůměrný film. Ale tito dva skvělí herci tento film povyšují na komedii na úrovni. Místy ještě potěší herecký výkon Ivo Palce a epizodní role Lubomíra Lipského. Ostatní herecké výkony jsou značně podprůměrné. Některé epizody z filmu se z paměti jen tak nevytratí: hledání garáže, dělání řidičáku, lovení žen na Spartaka, sexy Pravuše lízající zmrzlinu a koketující při hudbě Jiřího Suchého, atd. Film rozhodně stojí za shlédnutí. 70%. ()

solver 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina, celou dobu jsem si říkal jestli to není klon combo L.Trojana a E.Cupáka, když prvního jsem ve filmu neobjevil, zaplaťbůh to bylo tak nějak barevné a herci, snad kromě Menšíka, hráli zcela nezvykle :-) ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Úsměvná záležitost se sympatickým hrdinou, plná vtipných scének, které vám chvílemi připomenou americké parodie, točené o nějaké ty dvě desetiletí později. ()

stanslon

všechny recenze uživatele

Film hodnotit nehodlám. Jen jednu maličkost k oficiálnímu textu distributora. Ten mládenec nevyhrál Spartak, ale Felicii. Asi takový rozdíl, jako je dnes mezi Fabií a Superbem. ()

Reklama

Reklama