Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imitátor odchází po svém výstupu do šatny a všude ho pronásleduje vidina Vlasty Buriana. Na každém představení diváci žádají, aby slavného komika předvedl. Imitátor se rozhodne vzít si raději dovolenou, ale ani tehdy nemá klid. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

sud 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku měl tenhle střihový film své opodstatnění jako (sice pozdní, ale přeci) hold nedávno zemřelému Králi komiků. V dnešní době, kdy je Vlasta Burian očištěn a většina jeho filmů je dostupných a víceméně pravidelně reprizovaných, tento umolousaný nesourodý střihák pozbývá platnosti. 40%. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje výborné scény ale i ty méně povedené (výborné naštěstí převažují - často ale pochopitelně zkrácené). Kdo komedie s Burianem zná, tak pro toho je tento střihový pořad celkem zbytečný. A kdo by snad Buriana zatím příliš neznal, tak pro toho doporučuji pustit si jednotlivé filmy samostatně. ()

Reklama

BigBang 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je asi Liškova hudba přimíchaná do starých scén V.B. Celkově mi ve filmu chyběla myšlenka, co vlastně má koláž sdělit. Člověk si snad uvědomí jen zálibu V.B. v uniformách a v parodování rakouské aristokracie. Iritovalo mě zdůrazňování odstupu moderního imitátora od "prastarého" p. Buriana. Přitom Burianovy filmy byly v té době jen 20 - 25 let staré, tj. žádný pravěk. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vkusně a na úrovni zpracovaný střihový film s velmi volnou osnovou, který vyznívá jako opožděné poděkování národa, který vůči tomuto vynikajícímu komikovi zaujímal při všem obdivu krajně rozporuplný vztah (od Burianovy předčasné smrti k datu premiéry tohoto díla uplynuly téměř dva roky). Nezdá se, že by tímto filmem naše společnost vůči mrtvému velikánovi beze zbytku zapravila svůj dluh; od Vladimírem Justem prosazené Burianovy lidské i občanské rehabilitace uplynulo už až příliš mnoho let. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian za to nemůže. Každý z těch uváděných filmů bych si z fleku pustila celý. I jako střihový program to celkem šlo, v podstatě výběr nejslavnějších scén. Ale neskutečně mě s*ala postava imitátora v podání Jiřího Štuchala. Měla jsem co dělat, abych film po 10 minutách nevypla. Proto to nízké hodnocení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama