Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imitátor odchází po svém výstupu do šatny a všude ho pronásleduje vidina Vlasty Buriana. Na každém představení diváci žádají, aby slavného komika předvedl. Imitátor se rozhodne vzít si raději dovolenou, ale ani tehdy nemá klid. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vkusně a na úrovni zpracovaný střihový film s velmi volnou osnovou, který vyznívá jako opožděné poděkování národa, který vůči tomuto vynikajícímu komikovi zaujímal při všem obdivu krajně rozporuplný vztah (od Burianovy předčasné smrti k datu premiéry tohoto díla uplynuly téměř dva roky). Nezdá se, že by tímto filmem naše společnost vůči mrtvému velikánovi beze zbytku zapravila svůj dluh; od Vladimírem Justem prosazené Burianovy lidské i občanské rehabilitace uplynulo už až příliš mnoho let. ()

sud 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku měl tenhle střihový film své opodstatnění jako (sice pozdní, ale přeci) hold nedávno zemřelému Králi komiků. V dnešní době, kdy je Vlasta Burian očištěn a většina jeho filmů je dostupných a víceméně pravidelně reprizovaných, tento umolousaný nesourodý střihák pozbývá platnosti. 40%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian byl opravdový král, byť to žádný sestřih nemůže doložit tak, jako jeho nejpovedenější kousky vcelku. Ale díky za tento film sloužící spíše v počátcích krátkého uvolnění jako omluva Burianovi za poválečné ostouzení. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

I dnes vzbuzuje mezi nejmladší diváckou generací jméno Vlasty Buriana zasloužený obdiv a úctu. Hvězda první velikosti, miláček publika a vynikající komik, ale i velký sportovec a dětinský ješita byl v době své největší slávy vynášen až na samý vrchol popularity, ze kterého byl po válce neprávem smeten komunistickými politruky. Ti Buriana ve vykonstruovaném procesu zbavili důstojnosti i možnosti veřejně vystupovat, aby jej nakonec po trapném sebepokání nechali putovat po dělnických zábavách. Starý nemocný komik nakonec zemřel vyčerpán poslední lednový den roku 1962. A již následující rok je rozhodnuto, že vznikne jakýsi pietní medailon věnovaný Burianovu geniálnímu umění. Na scénáři se tehdy spolupodílel významný filmový historik Myrtil Frída, což má ve výsledku nepochybně své klady. Propojení nejznámějších sekvencí ze slavných filmových veseloher osobou imitátora Jiřího Štuchala nebylo zrovna nejšťastnější, přesto výběr jednotlivých ukázek jakkoli nezklame. Skutečné rehabilitace se však Burianovi dostane až po pádu totalitního systému v roce 1994 zásluhou divadelního teoretika Vladimíra Justa a publicisty Ondřeje Suchého. Ti se pak v roce 2002 zaslouží i o to, aby Král komiků spolu se svou ženou Ninou odpočíval mezi velikány české kultury na pražském Vyšehradě. Paradox ovšem zůstane paradoxem a v tomto případě to platí bezezbytku. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian za to nemůže. Každý z těch uváděných filmů bych si z fleku pustila celý. I jako střihový program to celkem šlo, v podstatě výběr nejslavnějších scén. Ale neskutečně mě s*ala postava imitátora v podání Jiřího Štuchala. Měla jsem co dělat, abych film po 10 minutách nevypla. Proto to nízké hodnocení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Střihový film doplněný dotáčkami. Ukázky z filmů Vlasty Buriana jsou propojeny příběhem imitátora, jemuž se neustále zjevuje jeho vzor...... Nesourodé. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tenhle film může někdo považovat za poctu Burianovi, když zobrazuje krále komiků jako neodbytného a vlezlého pronásledovatele chudáka konferenciéra, pro něhož jsou Burianovy scénky noční můrou. ()

Mackin 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé scény z filmů krále komiků Vlasty Buriana jsou celkem chytře spojeny jednoduchou příběhovou linkou o marném snažení imitátora zapomenout na svůj vzor. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film natočený rok po smrti komika komikov, je ukážkov kvalít tohto herca, ktorého omylostili len pred nedávnom z kolaboranstva. Za komunistov sa v televízi hrali jeho filmy, všetci ho uznávali ale nik ho neomilostil a neočistil. Bolo to tabu. Chvala bohu dnes je už tento komik z veľkým K očistený. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

po pravdě řečeno, myslel jsem kdo ví jak to bude super, a jak se zasměju, ale musím přiznat že filmy od něj jsou daleko lepší než tento sestřich. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian ako fenomén českej komiky si zaslúži niečo lepšie. Ba vlastne už má - každoročne reprízované filmy, ktoré si fanúškovia nenechajú ujsť.. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje výborné scény ale i ty méně povedené (výborné naštěstí převažují - často ale pochopitelně zkrácené). Kdo komedie s Burianem zná, tak pro toho je tento střihový pořad celkem zbytečný. A kdo by snad Buriana zatím příliš neznal, tak pro toho doporučuji pustit si jednotlivé filmy samostatně. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je asi Liškova hudba přimíchaná do starých scén V.B. Celkově mi ve filmu chyběla myšlenka, co vlastně má koláž sdělit. Člověk si snad uvědomí jen zálibu V.B. v uniformách a v parodování rakouské aristokracie. Iritovalo mě zdůrazňování odstupu moderního imitátora od "prastarého" p. Buriana. Přitom Burianovy filmy byly v té době jen 20 - 25 let staré, tj. žádný pravěk. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

V době, kdy u komoušů nebyl tento král komiků zrovna oblíben a v kinech ho bylo jako šafránu, to pro nás byl film, který nám ho objevoval, za což rozhodně patří panu režisérovi dík. ()

Reklama

Reklama