Reklama

Reklama

Zdravotník

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Záchranář Ángel se nechce smířit s realitou života na vozíku. Vypěstuje si smrtící posedlost ženou, která ho opustila, a plánuje děsivou pomstu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že smrtiacu posadnutosť je možné vypestovať. To buď príde alebo nie. Záleží to od toho, či človeku pre niečo alebo pre niekoho rupne v bedni. Vzhľadom na solídny námet som však od snínku čakal viac. Tej dusnoty z pocitu bezmocnosti tu bolo veľmi málo a len tak okrajovo. Viac sa film zameral na romantickejšiu časť a žiarlenie jedného z partnerov, čo bolo celkom zaujímavé, no stačilo sa tomu venovať iba chvíľu. Zvyšok potom nudil. Priemer. 60/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Mario Casas mě baví, takže mi stačilo vědět, že tam hraje, abych dostal chuť to vidět. Postavu, kterou zde ztvárnil, jsem z celé duše nesnášel, a od začátku jsem si říkal, že tohle může skončit jen 3 způsoby: 1) Ángel dojde spravedlivého trestu a skončí za mřížemi, 2) Ángel dojde ještě spravedlivějšího trestu a na konci zemře, anebo 3) to Ángelovi na konci všechno projde a já budu nasraný, protože přesně takové konce nesnáším. Nakonec se ukázalo, že jsem se ani v jednom případě netrefil, protože to celé ústí v rozuzlení, které mi **Spoiler Alert!** až nápadně připomíná závěr filmu Hořký měsíc - osobně bych se vůbec nedivil, kdyby to scenáristi El practicante od Polanského prostě vykradli, ale samozřejmě není vyloučeno, že se jedná o náhodu. Jinak se mi zde docela líbila i Déborah François - vcelku zajímavé stvoření, vzhledem k jejímu věku to ale na nějakou velkou kariéru u filmu už asi nevidím. Celkově se mi ten film asi líbil, byť dějově mi to občas přišlo nevěrohodné a chování některých postav (jako např. starý soused) člověk skutečně nechápe - každopádně na Španěly je to celkem slabé, ale v rámci té netflixové bídy se to dá. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mario Casas je už španělská klasika a stejně tak scénáristi snímků jako je Anna Fritz nebo The Platform byli dobrý start, který by naznačoval, že i The Paramedic bude stát za to. Bohužel opak je pravdou a za mě je to jeden z nejhorších španělských filmů, který se svými bratříčky nemá nic společného. Chybí zde napětí, atmosféra, zájem diváka se vůbec dále dívat nebo solidní zvrat na závěr, kterým nás španělé vždycky uzemní. Takhle je to výkřik do prázdna, kdy prvních 40 minut je seznámení a druhá půlka skončí dříve, než by stihla začít, nekoná se žádná akce a celý film jenom poslouchat klišovité, mdlé dialogy není moc zábava. Velká, táhnoucí se nuda, které bych se vyhnul obloukem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Není to bohužel další nástupce Španělské vlny a Mario Casas nehraje v dalším Contratiempu, ale i tak se jedná o slušný Španělský standard, který fanoušky podobné tvorby rozhodně neurazí, ale taky nenadchne. Hlavní hrdina pracuje v ambulanci, ale prodělá těžkou dopravní nehodu, kvůli které přestane moct chodit a zatímco zažívá novou těžkou zkoušku v životě, tak jej opustí přítelkyně zrovna když jí nejvíce potřebuje a rozhodne se samozřejmě pomstít. Dobře se na film kouká, umí být napínavý a hlavní hrdina je sympatický psychopat, se kterým se dá i sympatizovat vzhledem k jeho situaci. Ve finále dojde také na jeden zvrat, ale na to jsme od Španělů zvyklí, chybělo mi zde cosi navíc. Jako jednohubka je Zdravotník však slušný. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

El Practicante je klasickým nekomplikovaným průměrným thrillerem ze Španělska, tentokrát s docela neotřelým námětem a krajně nepříjemným charakterem v podání Maria Casase, který je, jak je vidět hercem mnoha tváří, protože je momentálně poměrně často obsazován do různorodých rolí. Tady ztvárnil hajzla přímo prvotřídního a sympatizovat s ním určitě budete jen těžko. Sice budete překvapivé momenty hledat stěží, ale jako večerní nenáročná oddychovka poslouží slušně. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama