Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už v meziválečném období měli lidé obtíže při seznamování, takže se uplatnila i sňatková kancelář. Ta filmová si navíc neklade žádné zábrany: vymýšlí si bizarní postupy, zkouší štěstí při zimních sportech a její zájmy sahají až do parlamentu... (oficiální text distributora)

Recenze (17)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ranná komedie poplatná své době takový lepší průměr ničím moc vyjímečným nenadchne ale také nějak zásadně nepřekvapí a zařadila se tak k tomu obrovskému množství tehdejších malých ale ne nějak zvlášť významných komedií. Komedie je hlavně postavená a celá se točí kolem obrovského komediálního umu a vtipné výřečnosti J. Plachty který který je v některých skečích naprosto výborný. Jako majitel sňatkové kanceláře "VRKŮŮŮ" používá při své činnosti nové a neobvyklé metody včetně seznamování při zimních sportech. Jeho zájmy zasahují až do parlamentu kde se jedná o uzákonění mládenecké daně.Za zmíňku ještě stojí připomenout alespoň tu skvělou scénu na horách v Krkonoších a zejména tu na těch lyžích kdy si Plachta proštudoval celou lyžařskou encyklopedii-teorii ale nakonec mu je to stejně houby platné protože se předvede jako nemotorný a velice nešikovný lyžař který pak zcela vyčerpán leží na zemi tuším že někde v hotelové recepci. 2,5/5*. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sňatková kancelář je klasicky svěží záležitost z počátků zvukového filmu. Hlavní sólo hraje výřečný Plachta, námět je nekonečně vtipný až brutální. Podíváme se do pražských ulic i do hor, do příruček lyžování i na stránky pikantních pánských časopisů. Hlavního milovníka hraje skutečný hokejista Josef Král, toho druhého originální Václav Vydra ml., hlavní ženské jsou ty z nejroztomilejších, Ela Šárková v bezkonkurenčním oblečku s vlněnou čapkou s bambulkami a samozřejmě pikantní Jiřina Šejbalová, které to nejlépe sedí rozezpívané na baru. Pravidelné reprízy jsou nutné, protože tvé oči to poznaly... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kde vás obžalovaný poznal?" "Von mě ještě vůbec nepoznal pane rado, ale až von mě pozná ...!!" Film provází zpěvem sdružení Kocourkovských učitelů. Jak je vidno, seznamování nebylo jednoduché ani v době minulé. "Pročpak jsem to neřek, že vám ten gramofon hodila na hlavu?" " To šlo spravit, von zas hraje." ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Televizí poměrně málo omletý film se stejně málo okoukanou Ellou Šárkovou v jedné z hlavních rolí. Jako takový působí mezi ostatními komediemi 30. let docela svěže. Jindřich Plachta jako vždy nezklame. A časopisy Eros a Intim mi vyrazily dech:-) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Jako film nic moc. Jako herecký (a řekl bych i velmi improvizovaný, což nemusí nutně znamenat horší) koncert Jindřicha Plachty úžasné. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Satirická komedie, kde se vše točí kolem Jindřicha Plachty a jeho snahy prosadit zákon o drsném 50% zdanění svobodných mužů, ukazuje, že svět se za těch osmdesát let příliš nezměnil. Byly tu erotické časopisy, feministky, policie rozháněla demonstrace slzným plynem, politici uměli jen schvalovat daně a lid o nich myslel v podstatě totéž co dnes („Čekat se nemůže. Přijdou volby, voličové dostanou rozum a je po mandátu a poslanecké slávě“). Přestože režie, střih i herecké výkony už dnes působí zastarale, Plachtovy lyžařské improvizace jsou okouzlující a mnohé z vtipů jsou překvapivě cynické nebo, řečeno naším současným newspeakem, nekorektní. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Svatopluk Innemann, režisér na roztrhání. Tempo jeho práce bylo přímo vražedné a tak není divu, že neřekl ne ani scénáristům tohoto lehounce nevázaného filmu. Ti zasadili svůj komediální příběh nejen do pražských barů a kaváren, ale také mezi zasněžené krkonošské hřebeny. A aby se diváci v kinech nenudili, vysypali z rukávu zaručený trumf – výtečného Jindřicha Plachtu, který sehrál rozkošnou figurku popleteného majitele sňatkové kanceláře a lyžaře-teoretika. A pro milovníky pikantních slečinek lze bez výhrad doporučit rozvernou Elu Šárkovou a šibalskou Jiřinu Šejbalovou. Vskutku sympatické zastavení v časech, kdy si kdekdo prozpěvoval prudce nakažlivý šlágr Emana Fialy Tvé oči to poznaly a decentní pohoršení vzbuzoval nanejvýš umělecký magazín dospělých Eros. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

V realitě počátku 30. let silně zasazená až cynicky satirická (já sám jsem se pobavil u spojení zimního mistra a Wintrova Mistra Kampana) neuhlazená a pěkně syrová komedie beroucí si na paškál spousta neduhů i naší současnosti - napadá mě jen vztah určitého typu dívek, údajných celebrit k penězům (a Plachtova průpovídka - láska nevyroste z husí kůže - stojí tedy za zapamatování). Nejvíce mě ovšem dostaly hodně věrné scény rozehánění demonstrace, dobové kavárny (kde si Vydra prohlíží fakt pěkné odvážné časopisy) a srocení feministických až bab. Výborný byl výběr herců a jejich vedení - Plachta, Šejbalová jako svůdná mondénní dámička (zpívající hříšné tango), její žárlivý manžel E. Fialy i zjemnělý továrnický synek Václava Vydry ml. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, která stojí a padá na úžasnému výkonu pana Jindřicha Plachty. Škoda, že tento geniální herec odešel tak předčasně, mohl ještě natočit spoustu dalších krásných filmů, které by patřily do klenotnice československého filmu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s Kulmonem, že jediný, kdo ve filmu zaujme a vlastně za něco stojí, je Jindřich Plachta. Po té lyžovačce dopadl ještě dobře. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Perfektni vykon Jindricha Plachty, ktery tahne film nahoru. Obsahove se mi to nelibilo, ale nektere scenky ci dialogy jsou vyborne. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně ukecaná, ze začátku až uřvaná ani ne moc vtipná komedie o chlapíkovi, který si pořídil sňatkovou kancelář a navíc podpořil zákon o povinném manželství pro muže nad 25 let, čímž si samozřejmě "pořídil" spoustu zákazníků. Přitom ještě stihl zkusit, co to je lyžovat, když to člověk neumí. Tato komedie je vtipná jen díky bonmotům Jindřicha Plachty, jakmile on zmizí z obrazovky, je to šílená nuda. Podprůměrná prvorepubliková komedie. Hudba: Eman Fiala ()

sator 

všechny recenze uživatele

Vzdal jsme po 20 minutách vidět hrát špatně Plachtu bolí, o scénáři který snad ani nebyl přítomen škoda mluvit... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Neokoukaná pamětnická komedie, která je v televizi uváděna jen velmi zřídka, protože nepatří zrovna k těm nejzdařilejším. Nejvíc se zde herecky prosadil Jindřich Plachta, který táhne nejen sňatkovou kancelář, ale i celý film. Abych nekřivdila, najde se tu i řada vtipných momentů jako jsou třeba schůze neprovdatelných feministek i zapřisáhlých starých mládenců, a seznamka při zimním sportování na horách. Při nedostatku sňatkuchtivých mužů se podaří vedoucímu kanceláře dostat do parlamentu zákon o povinném manželství, v němž svobodným mužům nad 25 let hrozí daň z mládenectví ve výši 50% příjmu. Jen aby se toho někdy nechytli i naši poslanci, ve snaze naplnit státní kasu. Docela jsem se bavila. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Celé to stojí na Plachtovi, kterému se sice (zejména ze začátku) podaří pár hlášek, ale na utáhnutí celého filmu to nestačí (navíc místy sklouzává do naprosté trapnosti, což u něj koneckonců není až tak neobvyklé). Kromě něj už stojí za zmínku v podstatě jen erotické časopisy, řádění ženského spolku a moje oblíbenkyně Šlemrová. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Celkem slibný začátek, kdy právě rozvedený Plachta prohlásí, že se ženskému rodu pomstí, nabízí plno interpretací, jak by to mohl provést. A pak to vlastně pohřbí nápadem se sňatkovou kanceláří a zákonem o povinném manželství pro muže nad 25 let. Logiku by pohledal. Pak je tu pár vtipných scén, ale taky hodně plochých. Josef Král se do filmu spíše zatoulal a Ela Šárková září, ale to je bohužel vše. Nebyla to tragédie, ale hodně nevyužitý potenciál zamrzí. ()

Reklama

Reklama