Reklama

Reklama

Podvodníci Pepan (P. Nárožný), Jára (K. Heřmánek) a Marcela (N. Konvalinková) opět plánují nelegální kšeftíky. Pepan se snaží koupit koně a tato okolnost ho svede dohromady s mezinárodním gangem, který chce přes Československo pašovat brilianty – právě pomocí koně. Barbara (J. Bohdalová) opět přemluví Pepana ke společné akci – krádeži peněz pro výplaty v podniku Strojstav. Akce se sice zdaří, jenže Pepan z ní opět nic nemá, neboť Barbara na něj připravila další podraz… A tak zbývá otázka – na co vlastně Pepan potřeboval koně? (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to už čtvrté ždímání téhož to vůbec nedopadlo špatně. Jen těch triků, převleků a fint tentokrát není moc, přestože jde o nejdelší díl série. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl z pětidílné televizní série komedií o třech podvodníčcích-smolařích, Pepanovi, Járovi a Marcelce, ještě nemá úplně vyschlou kvotu nápadů a hlášek a ukazuje nám kšeft, "veksl", nebo jak chcete, v ryzí české podobě. Tentokrát se bude kšeftovat s koni pro francouzského překupníka diamantů, podraz bude stíhat podraz a fígl triu nakonec nevyjde podle představ. Herecká partička podvodníků vyniká z celého filmu nejvíc. Vychytralý Pepan v podání Nárožného je opět v jeho podání neodolatelným podvodníkem, troubovitý Heřmánek hláškuje, i když o poznání méně než předtím s tím "zabíjí" a Konvalinková je jako lehká slečna docela rázovitě pojatá. Po technické stránce film hodně "klempíruje". Zrnitý obraz a zub času také zapracoval na vybledlosti barev. Režie Hynka Bočana není nijak opěvná a řekl bych, že i horší. Scházel větší spád událostí, zajímavější vystavění zápletky, aby se pořád nehrálo jen na čirou náhodu. Napadlo mě, že kdyby to celé nebylo pojato až tak jako nutná a nahláškovaná komedie, tak se mohl urodit docela ucházející televizní krimi snímek, který perfektně vystihl dobu dávno minulou se všemi těmi "nepracanty", co chtěli mít bezpracně hodně koláčů. Z dnešního pohledu už dost naivní podvádění, které je sice stále úsměvné, ale jen pokud akceptujete dobu, ve které se odehrává i s jejími typickými výdobitky, které k ní neodmyslitelně patřily, a to včetně socialistické galerky. Celá "šéfovská" série není nijak výjimečná, ale získala si určitou oblibu pro své vynikající herecké obsazení a pocit, že podvádění je vlastně docela legrace, když se to umí. A tihle podvodníčci v tom brilantní rozhodně nebyli. O to víc si získali divácké sympatie. Mé hodnocení: 60% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Járů chodí v každé době po naší zemi hodně. Karel Heřmánek je částečně jedním z nich proto mu dal Hynek Bočan tuhle krásnou roli. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé. Vracet se k téhle povedené partičce po pěti letech nemělo smysl, humor dávno vyprchal... Zřejmě i proto tvůrci, vědomi si nedostatečnosti scénáře, vyrukovali se zahraničním mafiánským bossem a jeho poskoky. Zábava je to notně oprýskaná, jediné, co stojí za pozornost, je způsob, jakým Petr Nárožný okrade mzdovou účetní alias Janu Synkovou o kufr s výplatami. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tímhle dílem jsem celou sérii odstartoval. Solidní pozdněkomunistická zábava s mnoha známými českými herci, z nichž nejvíce mě pobavil pochopitelně skvělý Karel Heřmánek. A pak taky hospodský Eugen Jegorov se svojí hláškou: A co já s tím zdechlým koněm?- Musí se to nahlásit.- Nahlásit se to musí, ale tejden budou srnčí hody! :-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

V tomhle díle se Pepanova parta zaplete do kšeftu s opravdovými mafiány, aniž by věděla, že jde o diamanty. Všechno samozřejmě zpackal Jára, kterého si splete mafián v roli Vladimíra Kratiny, protože Jára má na klopě odznak, který náhodou našel pohozený na zemi, jenž pravému majiteli z kabátu vypadl. Nabízí mu neuvěřitelnou sumu 10 tisíc dolarů, když sežene koně. Jára málem omdlí a tak jdou s Pepanem do toho. Mezitím si chtějí opatřit pro sebe také jednoho koně a na zdejším zámečku potom za peníze vozit děti. Do toho chystají ještě další kšeft opět s Barbarou, která je klasicky zase o vše obere. K tomu dojde i k záměně koní, jejíž pointa nemá chybu!! :D. Výborný je dlouhošedovlasý hlavní mafoš, kterého hraje Gustav Opočenský. Járu v podání Karla Heřmánka musím zmínit v každé Šéfovské části, tohle ani není možný, jakej je to trouba, zejména jeho nahánění koně po dálnici a potom, když ho chytnou policajti. Z toho jdu vždy do kolen!!!! :D :D. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná komedie i přes to, že se jedná již o několikáté pokračování série. Tvůrci sice již trošku příběh překombinovávají, místo jednoduchého přímočarého děje se zaplétají do mnoha zápletek, ale nakonec se vyvine celkem příjemná pointa. A "holt bude týden srnčí" mě fakt pobavilo. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Chudák Pepan a spol., už čtvrtý díl se tolik snaží a furt jim žádná lumpárna nevychází... A přesto nejsou frustrovaní a pořád a pořád lezou jak housenky po listě za svým sluníčkem, za kouskem toho štěstíčka. Každému jich musí být líto, si myslím, že i takový Mirek Dušín by jim přál úspěch! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Třeskutě nevtipné, tahle série je předchůdce současných nekonečných seriálů, prostě aby měli herci z čeho platit složenky, hodnota nulová... ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Pepan a jeho banda neskutečnejch podvodníčků! Na scénu, jak Jára honí koníka na dálnici je nezapomenutelná. "...čekej, opakuji čekej...". :o) [5/1O] ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Šéfe já tomu nevěřím, čtvrté pokračování a stejně kvalitní jako předchozí díly. Neznám jinou sérii, kde by si každý díl držel takto vysokou laťku a u každého dílu jsem se nasmál jako u málokterého filmu. Opět geniální příběh, který se tentokrát chvílemi podobá kriminálnímu filmu, to by ovšem se do toho nesměl přimotat nepoučitelný Pepan se svojí partou. Jak málo stačí, aby se člověk připletl nevědomě do plánů mafie, ještě snažší to je když se jedná o prosťoučkého hlupáka Járu v podání Karla Heřmánka. Toho chlapa obdivuji, takový chytrý člověk a dokázal naprosto neodolatelně stvárnit takového hlupáka, co chrlí jednu hlášku za druhou. Celou sérii se bez něj nedokážu představit. Stejně tak bez Petra Nárožného, který je mistr svého řemesla a jeho převleky jsou geniální. Příběh v tomto filmu je jednoduchý sehnat pro sebe a pro záhadného cizince koně za neuvěřitelnou částku, k tomu nějáké ty vedlejšáky. Nebyla by to, ale Pepanova parta, kdyby i jednoduchý úkol probíhal bez komplikací. K tomu všemu, když se jim do celé akce připlete nevyzpytatelná Barbora v podání výborné Jiřiny Bohdalové se svými kumpány. Na mnoho scén budu dlouho vzpomínat jako na závěrečný lup nebo například Járova cesta s koněm. Celkově hodnotím jako stejně výborné pokračování jako předchozí díly. "To-to je omyl... to je on! Koktá a má koženou bundu". Moje hodnocení 84% ()

Reklama

Reklama