Reklama

Reklama

Tentokrát jsou v centru zájmu malých podvodníčků Pepana (P. Nárožný), Járy (K. Heřmánek) a Marcely (N. Konvalinková) umělecké předměty. Samozřejmě ne pro jejich uměleckou hodnotu, ale jako objekt nekalých obchůdků. Nechávají se proto zaměstnat na zámku a opět se potkávají s podvodnicí Barbarou (J. Bohdalová). A ta, jako vždy, přemýšlí, jak je oklamat… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (45)

subic 

všechny recenze uživatele

Šéfové popáté a naposledy. Jára má konečně toho koně a vozí děcka bryčkou kolem Konopiště. Opět tu nechybí ani Barbara, další 2 zajímavé postavičky jsou kastelán Sovák a restaurátor a zároveň falsifikátor Kanyza. Chybí tu tentokrát jenom Anežka a její rodinka. Pepanův plán je tentokrát prodávat falešné obrazy. A protože to je díl poslední, tak je takový asi i nejlepší ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak na popátý to Pepanovi vyšlo, konečně pár modrých Smetanů a zelených Gottwaldů ulovil. Pravda, když se to rozprostře na těch pět dílů, asi by si vydělal víc a nadřel míň, kdyby poctivě pracoval, ale aspoň celá série působí i výchovně. Režisérovi patří dík, že ušetřil spoustu filmového materiálu, když zopakoval největší a nejpovedenější bicí scénu z minulého dílu, pod průhlednou záminkou, že na ni jako Pepa vzpomíná. Nejlepší výkon předvedl ale Jára, jeho rozplývání se nad brčálovým obrázkem s jelenem a puškou, tvůrčí matematická práce a zejména odborná přednáška na téma zámky patří k nezapomenutelným scénám. Ale abych se přiznal, nejvíc jsem se pobavil né při samotném filmu, ale při přečtení místního komentáře od blackrain, která chudák málem omdlela. Si myslím, že ta když koukne na televizi, tak v podstatě musí pokaždý okamžitě omdlít. Vždyť krteček taky nevypadá jako krtek! Limonádový Joe by v reálu trefil tak vrata od stodoly a né létající mouchu! Včelka Mája vypadá jako včela taky jen když jedem kolem ní v rychlíku a navíc koukáme jinam! ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Ani tento díl si nezaslouží tak nízké hodnocení, které zde dostal, protože scénář je poměrně solidně vypracovaný, pan Nárožný jako již tradičně výborný a výkon pana Heřmánka je neuvěřitelný - kdybych nevěděl, jaký je to chytrý a rozumný pán, tak bych si myslel, že je to jeden z největších mamlasů na světě. Skvělý výkon pane Heřmánku! P. S. A Bohdalka Barbara dostala konečně od Pepanovy party také pořádně na prdel :-) . ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Závěrečná epizoda šéfovské série bezprostředně navazuje na předchozí příběh. Bohužel, ani v tomto případě není o co stát, humor vázne, herci šaržírují o sto šest a z konopišťského zámku se stala spíše laciná kulisa pro poněkud nezajímavou a všední podívanou. Vtipná je pouze společná scéna Petra Nárožného a Uršuly Klukové. A to je opravdu málo. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Velice důstojné uzavření Bočanovy podvodnické minisérie. Pepanova parta baví i popáté, respektive Nárožný okouzluje svou výřečností, Heřmánkův Jára svou bezelstností a Naďa je pořád tím zbytečným (nebo jen nevyužitým?) přílepkem. Pan režisér se jim asi rozhodl odvděčit za předchozí čtyři díly plné nezdarů a povětšinu času jsou to teď oni, kdo drží v ruce trumfy a kdož jsou o krok napřed před konkurenčním Bohdalčiným gangem. Jako plus beru přítomnost Jiřího Sováka a Jana Kanyzy, naopak přešlapem bylo zbytečné zařazení asi tříminutové vzpomínkové sekvence na rvačku z třetího dílu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Koupit obraz od malíře Václava Brožíka za 15 000 Kčs bylo jistě výhodné. Jen pro představu, vyvolávací cena jeho obrazů je v dnešní době v milionech korun. (sator)
  • Natáčelo se na zámku Konopiště. Dědovu chaloupku pak lze najít na adrese Konopiště čp. 5, okres Benešov. (wazbic)
  • Když ke konci filmu na parkovišti před zámkem kontroluje Barbara (Jiřina Bohdalová) s Pepanem (Petr Nárožný) obrazy, než vstoupí do scény malíř Malina (Jan Kanyza), je na boku Barbařina Fiatu zřetelně vidět v odraze celý natáčecí štáb. (rakovnik)

Reklama

Reklama