Reklama

Reklama

Tentokrát jsou v centru zájmu malých podvodníčků Pepana (P. Nárožný), Járy (K. Heřmánek) a Marcely (N. Konvalinková) umělecké předměty. Samozřejmě ne pro jejich uměleckou hodnotu, ale jako objekt nekalých obchůdků. Nechávají se proto zaměstnat na zámku a opět se potkávají s podvodnicí Barbarou (J. Bohdalová). A ta, jako vždy, přemýšlí, jak je oklamat… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Šéf popáté a bohužel naposledy. Tuto sérii jsem si zamiloval díky naprosto geniálním hereckým výkonům a neokoukanému vtipu, kterým jsou tyto filmy doslova nabité. Nikdy jsem neviděl sérii o pěti filmech, kde si každišký film drží takto vysokou laťku a na hůmoru neztrácí, i když se jedná prakticky o to samé. Geniálně stvárněné postavy, kde Pepan v podání Petra Nárožného je jeden z nejsympatičtějších filmových podvodníčků, výborných nápadů má plnou hlavu, úspěšnost operací je ale mizerná. Karel Heřmánek v roli výřečného prosťáčka Járy je nezapomenutelný a jedná se o jednu z nejzábavnějších rolí, které jsem za poslední dobu viděl. Naďa Konvaliková celou partu výborně doplňuje. Mnozí znamí herci v této sérii stvárnili vedlejší role, které film výborně doplňovali vyzdvyhnout musím Jiřinu Bohdalovou, Pavla Nového. V tomto díle uvidíme opět starého Pepana a jeho fígle, ovšem použe do té doby než se na scéně objeví jejich bývalý známý kapitán Manďák a Pepanova parta se pokusí o nápravu, již samo o sobě to zní komicky, ale nebyl by to Pepan, kdyby i při pokusu o poctivost občas neudělal nějáky ten vedlejšák. Všechny snahy jim opět naruší mistrině podvodů Jiřina Bohdalová. Film má trošku chaotičtější kameru, ale před ní byla tak mistrovky natočená komedii, že to na kvalitě neubíralo. "Jeden, dva, tři, čtyři, pět a vykládanej vějíř, sedí... Vždyť jsou tám jenom tři.... jaký tři, jeden, dva, tři, čtyři, pět" Moje hodnocení 75%. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tentokrát slabší. Rozčilující je televizní technologie natáčení. Nechápu, proč se to muselo změnit. Nicméně třeba setkání Petra Nárožného s Uršulou Klukovou z prvního dílu je velmi vyvedené. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Narovinu: Předchozí díly byly skvělé, ale tohle se nepovedlo, o hodně slabší díl toto. No toto... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je jakoby jen špatným pokračováním těch gagy naplněnými předchozími filmy o bezva Pepanovi a šikovných štětkách a dalších drobných darebáčků. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Závěrečná epizoda šéfovské série bezprostředně navazuje na předchozí příběh. Bohužel, ani v tomto případě není o co stát, humor vázne, herci šaržírují o sto šest a z konopišťského zámku se stala spíše laciná kulisa pro poněkud nezajímavou a všední podívanou. Vtipná je pouze společná scéna Petra Nárožného a Uršuly Klukové. A to je opravdu málo. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Poslední díl se nevydařil.. Jaroslav Jára ale nikdy nezklame :) Barbara v podání Jiřiny Bohdalové a Pepan jako vůdce party. škoda posledního dílu.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pepanova parta má zálusk na vzácné obrazy a starožitné vybavení jednoho zámku. Do cesty se jim však opět postaví konkurentka Barbara. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Když se Jára objevil na scéně v převleku za Hloupého Honzu, tak jsem málem omdlela. Takhle prostý venkovan opravdu nevypadá. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poslední kousek (bohužel) z pětidílné série Šéfové. Tentokrát Pepanova parta kuje pikle na zámku a je to opět sranda! Výborná scéna, když dělají podvody s obrazy - Pepan, převlečený za znalce obrazů - " To není možný! To je Brožík! " Nebo výborná Pepanova hláška : " Kostlivec asi překousal vedení. " Skvělý humor a neskutečnej idiot Jára v podání Karla Heřmánka - to zkrátka nejde se mu nesmát, to je takovej vůl! :D Velice zdařilá série Hynka Bočana, ve které se střídají výborné herecké tváře, zejména v tomhle posledním díle je obsazení přímo skvostné! Krásná atmosféra osmdesátých let. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobová herecká squadra a dobově unylý humor. 1) 69letý Jiří Sovák, 58letá Jiřina Bohdalová, 38letá Naďa Konvalinková, 51letý Petr Nárožný, 48letá Uršula Kluková, 61letý Miloslav Štibich, 70letá Lída Roubíková a další jsou zárukou toho, že se na film dá dívat._____ 2) Děj je ovšem velmi slabý a totéž lze říci i o zpracování._____ 3) Zaujalo mě Konopiště s kapkou kašírovaných návštěvníků. Tehdy to byl druhý nejnavštěvovanější zámek v ČSSR, kde tuzemští a zahraniční turisté stáli hodinové (mnohdy i delší) fronty na vstup a správa hradu usilovně odmítala zavést časové vstupenky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nenáročná jednoduchá komedie, se zajímavou pointou, asi nejlepší z celé série. Film je výjimečně skvěle obsazen, včetně miniaturních rolí Františka Husáka či Lubomíra Lipského. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Fajn obsazené...Koupit obraz od malíře Václava Brožíka za 15.000 bylo jistě výhodné.Jen pro představu, vyvolávací cena jeho obrazů je dnes v milionech.... Bastionové fortifikace... to Jára neřekne..🤣 ()

honz 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale ten infantilní nápad s plechovkami zavěšenými na klice dveří, mě opravdu rozesmál. Škoda, že jinak už téměř nic. Určitě ne špatné!, ale o poznání slabší pokračování "šéfovské" série. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak na popátý to Pepanovi vyšlo, konečně pár modrých Smetanů a zelených Gottwaldů ulovil. Pravda, když se to rozprostře na těch pět dílů, asi by si vydělal víc a nadřel míň, kdyby poctivě pracoval, ale aspoň celá série působí i výchovně. Režisérovi patří dík, že ušetřil spoustu filmového materiálu, když zopakoval největší a nejpovedenější bicí scénu z minulého dílu, pod průhlednou záminkou, že na ni jako Pepa vzpomíná. Nejlepší výkon předvedl ale Jára, jeho rozplývání se nad brčálovým obrázkem s jelenem a puškou, tvůrčí matematická práce a zejména odborná přednáška na téma zámky patří k nezapomenutelným scénám. Ale abych se přiznal, nejvíc jsem se pobavil né při samotném filmu, ale při přečtení místního komentáře od blackrain, která chudák málem omdlela. Si myslím, že ta když koukne na televizi, tak v podstatě musí pokaždý okamžitě omdlít. Vždyť krteček taky nevypadá jako krtek! Limonádový Joe by v reálu trefil tak vrata od stodoly a né létající mouchu! Včelka Mája vypadá jako včela taky jen když jedem kolem ní v rychlíku a navíc koukáme jinam! ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší díl! Pentalogie "Šéfe" je dle mého značně nedoceněná záležitost, která humorem rozhodně nezaostává za mnohem profláklejšími kousky včetně těch nejuznávanějších. Je to dost i nekvalitou filmového materiálu prvních dílů a celkově televizním lookem. Nicméně kaz povrchního charakteru je vedlejší, protože zábava je to díky dvojici Nárožný- Heřmánek místy až nehorázná, a k tomu neodolatelně roztomilá. Nárožný se v roli vyčuraného však zásadového podvodníčka doslova našel a Heřmánek vystřihl svého debilního Járu s až překvapivou grácií, vezmeme-li v potaz, že povětšinou zářil ve zcela jiných postavách. Rozhodně nesdílím pocit, že by poslední díl šel kvalitou dolů, spíše divákům nesedlo nové prostředí, zcela atypické těm minulým. Já si naopak našel kvantum kouzelně imbecilních hlášek, kterých bylo více, než kdy jindy: Spoiler: "Asi kostlivec překousal kabel." "Řeknu Vám, když vidíte ten dětskej pohled, ty voči rozzářený těch dětí, to Vám nikdo nemůže zaplatit. Taky jsme si řekli, že bychom koupili poníka časem, byl by to takovej dětskej ráj... nebo né???" Nejvíc mě ale rozsekal doktor Linhart z Klatov, který asi nachladl na kluzišti (Vsadím se, že to bylo z autorské dílny samotného Nárožňáka a nikoliv původní součástí scénáře. Miluji tyhle jeho detaily. Samozřejmě Jára to rozbil svými minitiaretutyrurami. 90% ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Tak jako vsechny predchozi dily teto genialni serie 4* a velika spokojenost. Pepan je Buh! Cela serie me pobavila jako malo co, diky za ni! ()

Reklama

Reklama