Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Recenze (790)

Lima 

všechny recenze uživatele

Někdy prostě nestačí ani zavřít se na tři týdny na chatu a v tvůrčí atmosféře dolovat ze sebe nápady, pánové. Vypotili jste to ze sebe hezky, ale poskládat k sobě tak, aby z toho vyšel nějaký sevřený příběh, už se nepodařilo. Tenhle film je totiž sledem více, ale spíše méně zdařilých scének s notně připitomnělou zápletkou v pozadí. Hlášky a geniální Ivan "Adolf" Trojan ještě dobrý film nedělají. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Není to možná tolik stravitelné jako Samotáři, ale je to velmi zajímavé a především neskutečně úchylné. Škoda jen toho těžkopádného rozjezdu v úvodu filmu. Opět jsou tu výborné hlášky, brutálně černý humor a skvělé herecké výkony. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková bomba, jako Samotáři (srovnání se prostě nelze vyhnout navíc tenhle film se asi kultovním nikdy nestane), ale i tak jde o docela zábavný plný skvělých hlášek ("Já to říkal, že ty ptáci maj ňáký divný zobáky", "To je normální houbovej čaj", nebo scéna, kdy Jirka Macháček čerpá energii ze stromu...). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film, v němž se setkávají postavy hnusné a odporné (Klára Pollertová) s postavami nesympatickými a tragickými (Marek Taclík) s postavami na druhou stranu velmi sympatickými v jejich prostotě (Jiří Macháček) či "podivnosti" (skvělý Jan Tříska). Indiduální herecké výkony, které stojí za zapamatování (u Matáska a Trojana s tím opravdu nebudete mít problém, i když Matásek toho moc nepředvede:)) ale dostávají na frak dost slabým scénářem. Filmu by daleko víc seděla podoba povídková, protože linie s výchovou dětí úchylnou matkou, konfrontovanou s o něco méně či spíše jinak úchylným psychiatrem je naprosto z jiného světa než linie s asociálním nevyzrálým dementem Taclíkem, přesvědčeným o své výjimečnosti. A pokud jsem to neřekl dostatečně jasně, je výborná. Jedna Ruka Netleská přesto nezmizí v propadlišti dějin, protože jednotlivé myšlenky jsou zkrátka dobré a to, co předvádí Ivan Trojan, je naprosto neskutečné. Tento muž je skutečně hoden takového úkolu - úkolu učinit tuto podivnost zamilovanou do tmavých barev pozoruhodnou, místo toho aby byla označena jen za nedotaženou a jako taková byla zapomenuta. Druzí Samotáři se však ani náhodou nekonají. Schade... 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když vše celkově nepůsobí tak uceleně jako Samotáři, jednotlivé vtípky a epizody jsou doslova geniální, nechybí výtečné herecké výkony a stylová atmosféra. Ke konci filmu malinkdo dochází dech, ale opravdu pouze malinko. Už se těším na třetí spolupráci Ondříček+Trojan+Macháček (snad se jí dočkáme)... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že samotní autoři přesně nevěděli, v jakém žánru Jednu ruku (na)točí. Výsledkem je nevyrovnaná koláž skečů. Málo vtipná, málo svižná. Hodně divná. 65% Zajímavé komentáře: Tosim, Marigold, ScreamJay, solskjaer, Jordan, pjotr76, gédé ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle asi nebyl film o lidech, odcizených "moderním" životním stylem, co? A jéje...tak jinak. Policejní akademie byl film, geniálně slepený z jednotlivých scének. Tady to nefunguje. Některé pasáže byly úžasné, ale hluchých míst bylo moc, moc, moc. Lidi v kině se smáli, jenom když viděli Jirku Macháčka přijít do záběru a jedna šokující nahota a šokující sexuální praktika mi příšly jakési...samoúčelné. Scénář skřípe, skřípe, skřípe a i když Klára Trojanová byla stylová a Vladimír Dlouhý bezvadný, na čtyři hvězdičky to prostě nemá, slušných sedm z deseti možná. Hysterie okolo hlášek mi přišla jakási umělá. Po druhém zhlédnutí ovšem mohu říct, že jsem byl připraven na to, co uvidím a byl jsem spokojenější - 70%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie, jejíž tempo je na začátku docela dost svižné, skoro sprinterské, jenže jak ubíhá děj, pomalu dochází dech (jako by režisér zapomněl, že netočí kraťas, ale celovečerák). Osobně se mi líbil Marek Taclík, ten sice nepředvedl nic charakterního, ale svým hláškám dodal patřičný údiv nebo potřebné gesto. Jirka Macháček předvedl obvyklý standard, svého natvrdlíka zvládl opět v pohodě. Celkově se dá říci, že první půlka je za 4 a druhá tak sotva za 2 hvězdičky. Ale jako celek je to docela slušná zábava. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK30miliónovTržby Celosvetovo $1,565,667(Česká republika)║ Jeden z mála Českých filmov z poslednej doby čo ma skutočne zaujali nielen po príbehovej stránke, kde nechýbala v skutku výborná nápaditosť a podarený humor ale aj po hereckej kde exceluje vo svojej úloha takého popletu, motáčka Jiří Macháček. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého. Po naprosto plytkých Samotářích a prázdné bublině Šeptej se Ondříčkovi podařilo trefit cíl uspokojivě. Prostě a jednoduše proto, že si přestál hrát na něco víc než jen panoptikum kuriózních, šílených a nereálných figur. Že natočil ujetou a nijak hlubokou komedii, která je v podstatě o tom hnědém nevoňavém, ale je výtečně sehraná (výkon Ivana Trojana je bezchybný, více než bezchybný! a Jan Tříska je neodolatelně úchylný), je dynamicky natočená, originálně humorná a jaksi milá, ujetě milá. Pravda, Ondříček vsadil na vše vyzkoušené, co už před tím spolehlivě fungovalo, ale vtělil to do filmu, který se nevtírá jako něco, co vypovídá o naší době... a možná právě proto má Jedna ruka alespoň částečnou výpovědní hodnotu. Opravdu jenom trochu. Vlastně je to pouze kolekce černého humoru. Kvalitního. A o to jde především. ***1/2 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší film než byli Samotáři. Herecké obsazení je trefené. Ivan "Hitler" Trojan je dokonalý šílenec a jeho manželka Klára jsou úžasně absolutní spojení. On nacistický blázen a ona přesvědčená o správnosti svého konání. jejich děti budoucí tranvestit a geniální dítě. Macháček hraje hodně podobně jako v Samotářích, jenže jeho výkon je typu "to už jsme někde viděli". Pár výborných hlášek a jedno nachytání přímo na kameru. Hudba i kamera jsou příjemné. Ondříček se snaží vytvořit druhé Samotáře, ale myslím si, že by se o toto snažit neměl a měl udělat něco sobě více vlastního a neopakovat se. Film by neměl stát jen na pár vtipech, ale některé jsou natolik brutální a geniální, že si je divák dokáže zapamatovat na vždy.... a žádný komentáře jste nečetli! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Ondřiček, Jiří Macháček, Ivan Trojan .. Čekal jsem hoodně.. a dostal jsem jen několik kvalitou a zábavností odlišných epizod a hereckých výstupů (ovšem fuhrer Trojan je excelentní!), spojených něčím, co se dá nazvat děravý scénář. Při jeho psaní totiž Michálek s Macháčkem nehulily, ale popíjely silný houbový čaj a na výsledku to je opravdu vidět (kdo zná odlišnost účinků těchto plodů přírody, jistě chápe)! Pokud chtěly, aby byl výsledek úchylný, černý a .. - povedlo se. Kdo čekal, že Samotáři budou překonáni, určitě se hodně zklamal. Já čekal něco na podobné úrovni. Nestalo se.. 70%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pokud jste srozuměni s tím, že jdete na crazy komedi, nebudete hledat smysluplný příběh, ale půjdete se především bavit, máte velkou šanci, že budete spokojeni. Je samozřejmě otázka, zda se vám vtipné scény budou zdát skutečně vtipné - v mém případě to tvůrcům vyšlo takřka stoprocentně. Bonusem jsou pak výborné herecké výkony - především Ivan Trojan je v určitých chvílích geniální - nevím zda studoval spoustu hodin dokumenty z třetí říše, ale to co ke konci předvede v patřičném nasvícení, mě dohnalo až k slzám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEJDEME SE ZA DESET MINUT.“ … „ALE JÁ NEMÁM HODINKY.“ … „DOBŘE, TAK ZA PATNÁCT.“ /// Možná nejšílenější (porevoluční) českej film, kterej ukazuje, že jíst lidi není správný. Ondříčkovo-Macháčkova exhibice, která se nevokouká. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V devětadevadesátým jsem dělal jeden kšeft. 2.) Zjistím, že z Honzy Třísky by nebyl dobrej zpěvák (a že jednou rukou nezatleskám – a když, tak blbě!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No me se to libilo malinko vic nez Samotari, ale je to cele takove zmatene. Chvily je spousta cernohumornejch scen a chvily jsou hlucha mista kde se absolutne nic nedeje. Vsechno zachranujou herci, vynikajici Machacek i Trojan, ale i ostatni za nima moc nezaostavaji. Kdyby Ondricek trochu vic zapracoval na scenari, dal do filmu nejaky silnejsi pribeh a hlavne neudelal z kazdeho cloveka, ktery se ve filmu objevi magora, mohlo to byt jeste lepsi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Klitt, meine liebe, fšecko pude gut." Oslnivý film nejosobitějšího českého režiséra současnosti. Ondříček si pečlivě pohrává s divákovou tendencí předvídat děj podle stokrát obtažených šablon a zavádí ho do slepých uliček, líčí pasti a kličkuje mezi tematy, žánry i paralelními zápletkami. Ale to vše do sebe zapadá jako puzzle. Skoro. Několik dílků (třeba obnažení V. Dlouhého, houbový čaj nebo scéna s pudlíkem) patří do úplně jiné, triviálnější skládačky. Ale čert to vem, jinak je všechno tip top a hodně mě těší zjištění, že český divák je ochoten zajít do kina i na něco sofistikovanějšího než jsou líbivě ušmudlané tragikomedie o čecháčcích. 80 % ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama