Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický příběh začíná téměř nevinně schůzkou dvou mladých lidí ve sklepních prostorách předměstského domu. Koketní a nudící se dívka, nevybírající si příliš mezi svými milenci, vyvolá svou nečekanou odmítavostí u svého protějšku nevypočitatelnou reakci. Nejenže chlapec dívku znásilní, ale v obavě před prozrazením ji zabije. Toto vše vidí malý kluk, který bloumá prázdninově opuštěným domem a stane se tak pro vraha nepohodlným a nebezpečným svědkem. Psychologickým a později i fyzickým "soubojem" těchto dvou nerovných protivníků, kteří vlastně ani protivníky nejsou, vrcholí příběh o vině a trestu a současně o zvláštním přátelství a věrnosti. V hlavních rolích uvidíte Lukáše Vacka, Jana Dolanského a Igora Bareše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Jako napínavé psycho krimi dobrý. Překvapily mě dvě věci: film působí, jako kdyby se odehrával, případně byl natočený v sedmdesátých-osmdesátých letech minulého století (až na mobily), a někde ve dvacáté minutě jsem s velkým překvapením zjistil, že se odehrává v Praze (kulisy a postavy mi evokovaly ten nejhorší možný vidlákov). Postava polodementního vyšetřovatele byla snad režisérská pomsta všem policajtům. Ale zápletku to mělo super a do poslední chvíle se podařilo držet napětí. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak na tv snímek je to hodně povedené a působí to hodně realisticky. Staví nás do pozice kam se postavit? Ono co mohla dívka ,když jde s klukem do sklepa asi čekat ,že se tam bude dít? A ještě když ho svádí a pak se diví ,že kluk se na ní vrhne a chce sex. Že pak dojde ke znásilnění ,když dělá drahoty je docela logické. Tady nastává osudová chyba dívky ,která hned poté oznamuje ,že ho udá a pod. Měla držet hubu a jít domů a pak ho teprve udat a né mu to hned předhazovat to ho jenom vystrašilo a snažil se jí umlčet až jí zabil. Jak málo stačí a dojde k vraždě. Co pak? Spoiler-Jít se udat a nebo schovat tělo a utéct. Jenže je tu malý svědek,který ho považuje za kamaráda. Ten ho ukecá at mlčí,ale posléze se pro něj stává hrozbou a chce ho rovněž zabít. Nakonec díky sestře malého svědka ,které dojde ,že on o tom ví a v poslední minutě ho dokáží zachránit. Hodně dobře zahrané. Tv nadprůměr. ()

Reklama

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele

Pátek čtrnáctého je naprosto klasický post-komunistický český film, typický pro svůj poměrně levný vizuál, ne moc zajímavý styl natočení a zpracování, na druhou stranu ale i vlastně dost fajn příběh. Celé téma kolem nechtěné vraždy, jejího následného zatajování a to z pohledu jak samotného vraha, tak svědka v podobě malého dítěte, je upřímně hodně povedené. Postavy jsou fajn, příběh má zajímavý námět a není to rozhodně nic špatného. Problém ale mám s tím, jak zkratkovitě a povrchně je téma zatajování vraždy zpracované. Taky, jak jsem již psal, z filmařského hlediska film nemá prakticky žádný styl, kamera je hodně pofiderní a hlavně zvuk je celkem dost špatný. Navíc, finále je extrémně uspěchané a ne moc dobře napsané. Na levné české poměry asi fajn, jinak ale nic extra. 6/10 ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Chvílema dost úsměvné. Nejslabší a nejstrašnější je ta první rozmluva mezi mladým detektivem a blonďatou pokojskou Karolínou, ostatně všechny scény s ní jsou dost příšerný, na pohled i na poslech. Za ty ksichty co hází bych ji bejt tím detektivem nakopala do řiti. A kdo proboha chodí na pracovní pohovor s batohem z plyšovýho medvěda a k tomu v šatech sotva pod zadek, to teda nevim. Protikladně působí dost slušně hrající Lukáš Vacek coby ten malý kluk. Dalo se na to dívat, řekla bych, že na poměry české krimi produkce té doby lehký nadprůměr. Čtvrtá hvězdička za Rímskýho ("Guláš, no."). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel zajímavý námět skončil někde na půli cesty. Krom toho, že se Karel Zima zamiloval do krásné herečky, jejíž jméno jsem z titulků nebyl schopen vydedukovat - nefiguruje ani nikde na fotkách u uvedených jmen, u některých fotky pro jistotu nejsou, a Sandra Pogodová nám ukáže prsa, žádné drámo se nekoná. Jan Dolanský jen vyhrožuje a vyhrožuje a pro jistotu i ujišťuje, že se malému příteli nic nestane, když bude mlčet a tím to končí. Ani v závěru se nejedná o žádné zvláštní napětí. Policie má nakonec snadnou práci. I proto, že Jan Dolanský se vlastně udá sám. Kdyby nešel na pijatiku s partou Matěje Hádka, asi by na něj kriminalisté jen stěží přišli. Na konci jim pak pomůže ještě ségra malého špunta. Hodně průměrná kriminálka, která divákovi nenabízí ani možnost si zahádat, kdo je oním pachatelem a protože ho policie sama vlastně nevypátrá, tak je to jen čekání na to, kdy ho dopadnou. Ve zbytku nuda. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Praze, konkrétně v Braníku. Dům, kde se stala vražda, se nachází na adrese Branická 75. Most, který figuruje v celé řádě záběrů, je most v Praze Braníku, tzv. Branický most. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama