Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

rozalia1 

všechny recenze uživatele

Výkony chlapcov sa mi zdali nudné, ich dialógy nemali tú správnu detskú iskru, boli príliš vážni. Dospelí zasa riešili problém obchodovania so zvieratami, ktorého riešenie nebolo v podstate žiadne. Pôsobilo to na mňa deprimujúco, bezvýchodiskovo. Smutný film a ťažká téma, ktorá by nemala byť v detských filmoch. Chcelo to nejaký veselší záver, i keď záverečné voľne behajúce zvieratá po ZOO už pôsobili trochu uvoľnenejšie. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tento počin má na svědomí Marie Poledňáková? No, to mi teda poklesla čelist. Nějak jsem nezaznamenala, že by ve výčtu jejich jinak úžasných filmů tento byl jmenován. Zvířata a děti jsou vděčným tématem k natočení filmu.Taky se s nimi dá užít spousta legrace nebo spousta malérů. Námět není vůbec špatný. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc. Promarněný potenciál. ()

Reklama

moviepill 

všechny recenze uživatele

Kedysi som tento film hodnotil dosť priemerne, časom ale začínam oceňovať jeho ľahkosť a komediálnosť. Vďaka Janovi Hartlovi, pani Růžičkovej a dvojčatám Morávkovým, a tiež vďaka kope milých chlpatých oblúd radím dnes túto komédiu medzi nadmieru podarené. Prispieva tomu aj výborná hudba. Holt, človek sa mení, rovnako ako jeho názory... Nech si myslí kto chce čo chce, u mňa, v rámci žánru, čistých 5*. "Já už jsem zase zatčenej..." "A je to... v tunelu..." ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Po návštěvě ústecké zoo jsem se rozhodla se na tento film znovu po letech podívat, takže už asi dávno nepatřím věkem k cílové skupině. Nevím tedy, jestli mám právo hodnotit, ale tohle se opravdu nepovedlo. Polovinu filmu někoho honí zvířata, či naopak a nikdy se nedozvíme proč a pro příběh to nemá žádný význam. Hrubě se mi nelíbí zvuk a kamera, film působí velice amatérsky, anebo ho někdo nastříhal metodou dada. Přitom zde je potenciál pro dobrý dětský film. Zoo je určitě atraktivní lokalita. Jen by si někdo musel dát trochu práce s příběhem a zpracováním. Ale takto je to slabota. Tím se ale vysvětluje, proč jsem toto dílo viděla pouze jednou jako dítě a pak až po 25 letech. V mých dětských vzpomínkách naprosto vyprchal. A velice ráda na něj zapomenu i jako dospělá. ()

bertrand 

všechny recenze uživatele

Pan B. nechápe. Byl to film nebo sen? Kinetická jízda proti které je "Zastav se a nepřežiješ" přišlápnutý krtek. Vyšinutá mysl Marie Poledňákové stvořila opět jeden ze specifických filmových světů, ve kterém nepanují žádné narativní ani jiné zákony, režie ignoruje scénář, postavy ignorují jedna druhou a kde se pro nepodařený vtip vrtá koleno. K tomu steroidová dvojčata s Arnoldovským účesem. Srstka škrtící pelikány. Macháček, který kdyby byl dědečkem, tak se z něj děti v noci budí hrůzou. Kostku honí hroch. Opilec Hartl honí vlak.Krampol - kde ten se tady vzal s tou avií plnou hajzpapíru? Korunu nasazuje psychedelický závěr, kdy autorka opouští své postavy, protože už neví, co s nimi dál. Vypouští tedy zvířátka a mráz běží po zádech.... nutno vidět a život už nebude stejný! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se Burdová (Helena Růžičková) poleje mlékem ze šoku z tygra, mělo být mezi Helenou a tygrem bezpečnostní sklo. Pracovníci studia však sklo rozbili, nikdo si toho nevšiml a štáb začal natáčet, aniž by to vzal kdokoliv na vědomí. (Claude Speed)
  • Filmová gorila pochází ze zoo ve Dvoře Králové. Jedná se o gorilího samce Tadao, který zemřel ve věku kolem 50 let v roce 2021. (sator)

Reklama

Reklama