Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film, jehož zásadní problém je v jeho rozporuplném zaměření - linie "dětská" líčící patálie dvojčat je mísena s linií "dospělou", kde geniální Miroslav Macháček, takto zdělesnění ing. Josefa Vágnera, zděluje diváctvu hlubší poselství s občasnými hořkými podtóny. Tím pádem to je pro děti moc dospělé a pro dospělé moc dětské... Škoda že si marie Poledňáková nevybrala... ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Dobrý film a příjemná komedie o zvířatech a dětech a taky dospělých, kteří si s obojím dříve jmenovaným musí nějak poradit. Scénář psal evidentně někdo, kdo se v oboru zoologických zahrad pohyboval, role Miroslava Macháčka (ředitel zoo Vágner? ) i Petra Kostky jakoby přesně popisovaly konkrétní osoby. Jejich postavy vnášejí do příběhu i vážnější téma - prospěchářství, bezohlednost, korupce a často bezmocnost vůči "vyšší" moci. Ale jak už to v (téměř) pohádkách bývá, zlo je nakonec vtipně a po zásluze potrestáno. Herec Macháček je ve své roli (jako vždy) perfektní. Postavu stárnoucího a proti nadřízeným často marně bojujícího doktora, který miluje své zvířecí svěřence a se zahradou po letech doslova žije a který navíc prochází manželskou krizí, zahrál přesvědčivě - je mrzutý, tvrdohlavý, pomalu rezignující, ale v očích má dobrotu a lásku ke zvířatům, ženě i svým nezbedným vnukům. Nádhernou roli jeho ženy si zde zahrála Jiřina Jirásková. Replika, když si zkouší v novém svobodném životě nové džíny : "Podívejte, kluci, že už nevypadám jako babička?" - "Ne, už vypadáš jako dědeček!".... je prostě kouzelná. Pěkné role mají Helena Růžičková a Jana Štěpánková. Film má i velmi dobrou hudbu, píseň zpívaná Petrem Mukem krásně graduje konec filmu. Jestli mi ve filmu někdo vadil, pak propuštěný vězeń Jiří Krampol. Tak nějak se do té celkové poetiky nehodil. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dost jsem uvažoval nad hodnocením. Spravedlivé by asi byly dvě a půl hvězdy. Pocitově bych dal tři, ale objektivně dávám za dvě. Film má totiž fakt hrozný scénář. Dialogy jsou chvílemi chaotické a těžko jsem je místy stíhal. Jedna scéna míjí druhou, zvířata se volně pohybují v Zoo celkem běžně. Filmaři nám vlastně zobrazují naprostý chaos, který tam vládne, o čemž svědčí i závěrečný soubor scén, kdy se každá postava potkává s nějakým zvířetem. Pár povedených scén a fórů se najde. Také je z filmu hodně cítit, že se jedná o rok osmdesát devět. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Kedysi som tento film hodnotil dosť priemerne, časom ale začínam oceňovať jeho ľahkosť a komediálnosť. Vďaka Janovi Hartlovi, pani Růžičkovej a dvojčatám Morávkovým, a tiež vďaka kope milých chlpatých oblúd radím dnes túto komédiu medzi nadmieru podarené. Prispieva tomu aj výborná hudba. Holt, človek sa mení, rovnako ako jeho názory... Nech si myslí kto chce čo chce, u mňa, v rámci žánru, čistých 5*. "Já už jsem zase zatčenej..." "A je to... v tunelu..." ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi dvěma až třemi hvězdičkami, nevýrazný snímek Marie Poledňákové o příhodách dvou chlapců - dvojčat v zoologické zahradě s pár dobrými gagy , např. "AHOJ ČÍČO", kterážto slova pronáší Helena Růžičková každodenně, vcházejíc do přípravny krmiva a zdravíc tím automaticky svou kočku, jenž vždy sedává na špalku za rohem, při útěku zvířat ze zoo, na výše zmíněném špalku sedí obrovský tygr, celkově je to však šedivý průměrný nepříliš nápaditý snímek ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Orangutan Ámos (orangutan Ňunák) ze zoo v Ústí nad Labem byl z důvodu pokročilé plicní rakoviny utracen v roce 2017. (sator)

Reklama

Reklama