Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miroslav Donutil v hlavní roli komedie o lásce a peripetiích restituce.  Komedie s Miroslavem Donutilem v hlavní roli, vypráví příběh Američana českého původu, který se vrací v devadesátých letech do vlasti. Na přání rodičů se má v Praze ujmout navráceného rodinného hotelu a najít si i českou nevěstu. Netuší však, co vše bude muset v atmosféře devadesátých let podstoupit, v jakém stavu majetek shledá, jakými tragikomickými situacemi bude muset projít, než ho o majetek někdo připraví. Ale nakonec najde dívku, která, aniž to tuší, pochází ze stejného prostředí jako on. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Milan Růžička vzpomínal, že "rozhodujícím momentem pro film byla premiéra čtvrtých Básníků, kde mě někdo seznámil s člověkem, který v restituci získal neuvěřitelné peníze, protože tatínek či dědeček byl majitelem či ředitelem jisté prvorepublikové banky. Řekl, že pro něj není problém dát do filmu osmnáct dvacet milionů, což byly opravdu veliké peníze. Bydlel na zámku (...) který údajně koupill za 120 milionů korun. Provázel nás tam v teplácích a říkal, že peníze nebudou problém. Film jsme roztočili a pak jsme od něj peníze získávali tak, že jsme s Milanem Brabcem čekali celou noc před jeho domem a čekali, jestli nepřijde. Když jsme ho náhodou odchytili, dal nám v igelitce sedm set tísíc, ani nechtěl nic podepsat s tím, že to podepíšeme jindy. Jenže tímhle způsobem z něj společnost Heureka dostala jen tři miliony sto tisíc korun, takže najednou přestalo fungovat úplně všechno. Od té chvíle jsme dělali všechno doslova na koleně, třeba na Žižkově jsme točili noční honičku aut a měli k dispozici jen dvě auta - ani jedno náhradní - šest komparzistů a jednu ruční kameru. Takhle se pracovalo." (NIRO)
  • Miroslav Donutil si vydobyl, aby dostával zaplaceno každý den po natáčení. Tak se také stalo a Donutil se stal jediným hercem, který vůbec dostal zaplaceno. Ostatní herci kvůli špatné dohodě nedostali nic. (Steebe)

Reklama

Reklama