Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomický příběh muže, který musí zažít velmi mnoho, včetně rozpadu těch nejintimnějších vztahů, aby nalezl sám sebe, svou ztracenou důstojnost a radost ze života. Muzikant Karel Král je po propuštění z nemocnice, po prodělaném infarktu snad ještě větší "frajer" než byl před ním. Ale potom, tak, jak to v životě bývá, přichází něco, s čím se nepočítá, co nás samotné překvapí natolik, že začneme reagovat neočekávaně a atypicky. Tím spíše, začneme-li mít obavu o svůj vlastní život, a ta obava prostoupí celý náš život, všechno naše konání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Ta jeho teda byla velká coura... 20let se o ní stará, a najednou má infarkt - a už není takový chlap, a jen tak ho odkopne. Vážně nemám rád českou kinematografii, její způsob vyprávění, její scénáře. Tento film mi skutečně šel na nervy, konečně ho mám za sebou... Jedna hvězdička. Zrovna dneska jsem si říkal, že jsem jí ještě tenhle měsíc žádnému filmu nedal, tak už jsem se napravil :) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil exceluje v roli hudebníka s těžkou chorobou. Ale psychika s člověkem někdy udělá víc... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

komedie, drama, divadlo, vyprávění, Donutil prostě umí a tady tomu není jinak... jen mu musím jakožto trumpetista vytknout ten playback... Mirku, to šlo líp! :) 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +naprosto excelentní herecké výkony pana Donutila a paní Adamovské, celé je to jako ze života -hudební podkres mě opravdu nezaujal, zpracování nevybočuje z průměru/// Smutný to příběh, který je však pravdivý až to bolí. Drobné úsměvy střídá melancholie nad faktem, že tohle čeká možná i nás./// Celkem 57%/// ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale pro mě i napodruhé jen polovičatý zážitek. Herecky skvěle obsazené, ale mě zkrátka Donutil nějak nedokázal přesvědčit, že se ztotožnil s postavou Karla Krále. Charaktery postav kolem Karla Krále mohly být víc prokresleny. Návrat do života podán rozpačitě. Trochu drama, trochu komedie; celkově převládá tápání. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Louis Amstrong jednou řekl, že život je jako jazzová trubka - když do ní nefoukáš, nic z ní nevyjde. A tenhle film, prosycen tóny tohoto žesťového nástroje a líbivými melodiemi muzikálu Zpívání v dešti, to jen dokazuje. Borůvkový vrch je možná jen nenápadným televizním počinem, ale uvnitř sebe skrývá něco, co v člověku dlouho rezonuje. Život se musí žít, ne jen přežít. Karel ztrácí naději, upadá do stavu, kdy místo, aby chápal každý nový den jako zázrak, tak se obrací ke konci dne jako ke konci svého života. Nedá se to vydržet. A tak mnozí vidí Hanku jako potvoru, která s manželem po infarktu nepočítala, aniž by si uvědomili, že trpí nejen Karel, ale právě i jeho žena. Donutil exceluje, a Zlatka Adamovská zase dokazuje, že léta krátce po miléniu ji byla souzená. Tolik skryté bolesti, která se dostává ven jen pouhým pohledem, nedokáže vyjádřit snad nikdo, jen ona. Borůvkový vrch tak pro mne bude tím filmem, který je dokonalým ve své nedokonalosti. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Žít je někdy těžší než umřít…"  Tragikomický film o tom, že v životě se musí žít a nejen přežívat. Role trumpeťáka po těžkém infarktu, který ve svém postoji k životu přešel z jednoho extrému do druhého, sluší Miroslavu Donutilovi náramně. Je tak stejně přesvědčivý, když v úvodu sebevědomě křičí „věčné mládí, věčné zdraví, felčaři všech zemí divte se,“ jako když si později namlouvá, že s trubkou nestojí a nepadá svět a že „invaliďák je vlastně výborná věc." Hezky mu v tomto sekunduje Zlata Adamovská. Ocenil bych i dobře napsané dialogy. Je v nich místo pro rozjímaní nad životní nejistotou a strachem ze smrti, ale nechybí ani záblesky jemného humoru ("Smetana byl genius, ale ty seš blbej sbormistr…" :D). ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Průměrnej televizní film, s ucházejícně hrajícím Miroslavem Donutilem, doplácející na podivně sešmodrchanej scénář. ()

ropufo 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru se jedná o velice nedoceněný film a já osobně ho řadím mezi své nejoblíbenější. Naprosto mě okouzlil svou celkovou atmosférou i problematikou překonávání životních těžkostí. Závěrečná scéna je velice silná. ()

Zuzanyje 

všechny recenze uživatele

V tomhle snímku je pár dojemných chvilek, nic víc, nic míň. Ale díky němu jsem si definitivně zamilovala Armstrongovo Blueberry Hill. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Borůvkový vrch aneb jak (ne)žít po infarktu miokarde. Miroslav Donutil jde z extrému do extrému a jeho podlomená psychika nenalézá nikde klid. Zdařilý průměrný český kousek. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne vůbec nezaujalo. Příběh cvoka, kterému je milejší trubka než život. Statický snímek se spoustou filosofického žvatlání, občasného hraní /která se dá přejet/a celou hodinu a něco nudy. A nezachraňuje to ani pan Donutil. 161020117642/7817 ()

Reklama

Reklama