Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve francouzských klubech, restauracích i nočních podnicích se ozývá kankán jako výraz úspěchu země i její expansivity. V této atmosféře se objevuje hlavní hrdina příběhu Duroy jako chudý, nicméně velmi ambiciózní muž, který chce udělat kariéru. K tomu mu dopomůže jeho přítel, redaktor Charles Forestier, a posléze celá plejáda žen, které obdivují nejen jeho exteriér, ale i vrozený vnitřní šarm. Z učedníka se postupem času stává mistr. Mistr ve zneužívání lidských vztahů, které mu nakonec přinášejí místo na slunci. Román Guy de Maupassanta se právem řadí k vrcholům francouzské prózy devatenáctého století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Vzestup vesnického chasníka až na velké politické pole. Cesta plná intrik, podlézání, šmajchlování s ženami nadřízených, ale hlavně neskutečné touze po bohatství, slávě a blahobytu sebevědomého a hlavně cílevědomého mladíka, kterého ztvárnil Lukáš Vaculík znamenitě. Takže kamarád do deště již nechál vítr vyfouknout z kapsy, odešel z pasáže a začal totiž něco více již hereckého. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Příliš všední, bez nápadu, švihu, nadsázky, po níž příběh přímo volá. Navíc obsazení hl. role Lukášem Vaculíkem - to je opravdu hodně špatný vtip. No, je to zkrátka suchopárný podprůměr a dobré herecké výkony Vilmy Cibulkové, Viktora Preisse nebo Hany Maciuchové to bohužel nemohly zachránit. 40% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kleinova televizní adaptace Maupassantova Miláčka je přinejmenším dílo s velkými uměleckými ambicemi a vyčítat mu jeho nepřesnost či nevěrohodnost rozhodně není fér. Vyprávění je volné a reflektovanému neuspěchanému dobovému životnímu stylu i v časech klipové éry docela sluší. Nepochybně v odlišném charakteru i věkové skupině se blýskl někdejší představitel problémových teenagerů a jejich kamarádů do deště Lukáš Vaculík. Jeho Duroy, ambiciózní salonní floutek, jde bez skrupulí a bez slitování za svým cílem. Noblesa a sličná tvář zdobí ovšem zbabělce, jehož ledví odhalují tvůrci ve shodě s autorem literární předlohy jen občas, avšak srozumitelně; třeba při pohledu do hlavně soupeřovy pistole při souboji. Herecké obsazení volil Klein uvážlivě a přesně. Dokonalou partnerku v přístupu k životu i kariéře vytvořila v paní Forestierové Vilma Cibulková; v menších rolích se neztratili ani Viktor Preiss, František Němec, Boris Rösner a Hana Maciuchová, která překvapila nebývale plastickým portrétem pokořeného ženství. Kleinovi se podařilo vytvořit obraz odporného a značně rozšířeného lidského druhu, jímž je politický i faktický prostitut, vítězící bez nejmenších zaváhání na všech frontách svého úsilí. ()

Kochanski 

všechny recenze uživatele

Průměrná adaptace dokonalé knihy! Příběh musel být příliš zjednodušena nemá takovou sílu. L. Vaculík mě ovšem mile překvapil!! ()

tereza.s 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo podle knížky tak je to odpad, takhle to má aspoň nějaký děj. A Lukáš Vaculík? Není zrovna dobrým příkladem arivisty, a vlastně téměř všichni se do svých rolí nehodili.... ()

Reklama

Reklama