Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scénář Eduarda Pergnera má do značné míry autobiografické rysy. Vypráví dramatický příběh starého muže, jemuž život nachystal velká úskalí a trpká zklamání. Neumí je však řešit s velkorysým nadhledem, uzavírá se do sebe a navenek se vůči všem ve svém okolí projevuje nesnesitelně despoticky. Když konečně dojde k poznání a smíření s osudem, je už pozdě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Luděk Munzar a Nina Divíšková zahráli svoje role tak dobře, že bych jim i věřil, že jsou fakt manželé. Naopak některý herci ve vedlejších rolích mi připadali, že se k natáčení přimotali omylem. Příběh sám o sobě neni moc zajímavej, ani originální a finální scéna mi přišla trochu mimózní. Film má lehce přes hodinu, takže dokoukat se to dalo bez problémů, ale nejedná se o nic, co bych musel vidět znovu. 50% ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o nesnesitelném a ve své podstatě krutém, nesmiřitelném moralistovi, který se až na samém sklonku života smíří s tím, že jeho syn se stal přes jeho výchovu (sic!) kriminálníkem - a dovršením všeho tragična se o tom nikdo nedoví... - Film má mnohé slabiny (ve scénáři i realizaci), ale už pro výkon Niny Divíškové (a koneckonců i Luďka Munzara) stojí za vidění. ()

Reklama

Lish84 

všechny recenze uživatele

Luděk Munzar a Nina Divíšková si jako manželé v důchodu sice skvěle sednou, ale díky nenápaditému scénáři a špatné režii přichází jejich snaha vniveč. Celou dobu film zavání trapností, což je nakonec korunováno poslední scénou. Divák měl být zřejmě zhnusen a říci si "Fuj, to je hrozné, jak někteří lidé dovedou být tak lhostejní!", ale scéna přes svou tragičnost vypadá jak ze špatné komedie. Není ani k smíchu, ale k výsměchu. Nemluvě o tom, že jde o opravdu neoriginální způsob, jak příběhu dodat nějakou hloubku. Až do konce jsem předpokládal film ohodnotit dvěma body, ale nad touto trapnou závěrečnou scénou zkrátka nelze přihmouřit oči. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma v televizní hře se slušným hereckým obsazením, kterou nicméně sráží předvídatelný scénář a tuctová režie. Celkový dojem 40 %. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama