Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O jistotách života a pochybnostech lásky... Inženýr Dušan Roček (V. Harapes) se ve volném čase vášnivě věnuje svému koníčku – létání na rogalu. Spolu s ním tento sport vyznává i jeho patnáctiletá dcera Milena (K. Pollertová). Naopak Dušanova žena Magda (J. Šulcová) nemá pro jejich riskantní způsob zábavy pochopení. Nakonec to však není létání, co způsobí neštěstí: Milena se totiž těžce zraní při automobilové nehodě. Protože jí zůstala jen jedna ledvina, která je poškozená, může ji zachránit jedině transplantace. Dušan se jako nejbližší příbuzný nabídne jako dárce. Jenže během vyšetření vyjde najevo, že skutečným Mileniným otcem je někdo jiný… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh je adaptací románu spisovatele Stanislava Rudolfa. Snímek nepatří k těm stále reprízovaným a to je možná škoda, protože jde o příběh ze života. Příběhy ze života mají pařád jistou váhu. To, o co jde ve filmu, se může klidně stát každému z nás. Nikomu bych to ale nepřála. Vlastimil Harapes ukázal, že je nejen vynikající tanečník a baletní mistr, ale i dobrý herec, který může dostávat role v dramatických filmech. Je velmi příjemné ho vidět také ve filmu. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Operaci mé dcery beru jako dvojvaječné dvojče filmu Den pro mou lásku, ale mnohem propracovanější a dějově plnější. Příběh s až detektivní zápletkou o hledání příčiny jedné nelehké životní situace. Tato hezká záležitost nám říká, že srdce, cit a láska k dítěti jsou víc, než biologická identita lhostejného fyzična. Závěrem musím připomenout melancholickou Hapkovu klasiku, co mne vždy příjemně oblaží. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vlastimil Harapes nehraje, ale pěkně vypadá. Klára Pollertová s vizáží, že má smrt na jazyku se maskérům povedla. Příběh je citlivě natočený a situace, do které se dostal otec Mileny, byla dramatická a uvěřitelná. Za zmínku stojí také tým lékařů a jejich profesionální nasazení při snaze o záchranu života. A co mě přilákalo před obrazovku? Působivá a dojemná hudba Petra Hapky umocňující sílu příběhu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zástupců lékařského žánru u filmů té doby, který mi však přišel tak nějak nevěrohodně natočený, zvláště pátrání po skutečném otci, a po pravdě řečeno, i když byla Klára Pollertová tehdy mokrým snem mnoha dospívajících chlapců, tady hraje hodně mizerně. Dobrá je atmosféra, hudba, kamera, ale scénář mi přijde poněkud skokový (skok sem, skok tam, chvíli dobrá scéna, a jindy mizerná). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Harapes je možná dobrej brejking performer, ale sledovat jeho herecký výkony je pro mě doslova utrpení. A to snad akorát jeho postava v celym filmu byla aspoň trochu zajímavá. Nechápu, koho napadlo obsadit ho do hlavní role. Navíc ostatní (rozhodně mnohem lepší) herci jako Kačer nebo Kodet nějak neměli moc, co hrát. Pro mě je to tak na rozmezí 2-3 hvězdičky, ale kvůli baleťákovi se tentokrát přiklonim k nižšímu hodnocení. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Kvôli operácii priviezli filmári figurínu, ktorá imitovala telesnú dutinu. Pod figurínou ležala plytká nádoba s umelou krvou. Celá rana sa zakryla a orgány boli v skutočnosti vnútornosti z bitúnkov. (Raccoon.city)
  • Nemocniční kulisu pro natáčení poskytla českobudějovická nemocnice s poliklinikou. (rawboy)

Reklama

Reklama