Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film o sousedském teroru, kombinující klaustrofobní napětí s domácím násilím, obsahující značnou dávku lidské tragédie a spoustu černého humoru... Atraktivní čtyřicáetnice Julia prodává byty v jedné realitní kanceláři. Touží po lepším osudu a jednoho dne jsou její prosby vyslyšeny. Poté, co nalezne v bytě po zemřelém nájemníkovi pod dlaždicemi v kuchyni v kufru schovaných 300 miliónů peset, je odhodlána se nálezu nevzdat. Je kvůli tomu schopna čehokoli. Právě tak jako ostatní postavy příběhu. A tak Julii nezbývá nic jiného než čelit hněvu velmi svérázného společenství. Čtrnáct sousedů, v jejichž čele stojí úředník bez skrupulí, čekalo dvacet let, až zemře nájemník z mansardy, šťastný výherce v loterii, když se jejich nadějí zmocnila vetřelkyně... Tak v domě postupně vyvře drama, jehož černý humor uvolňuje místo napětí, pak hrůze a nakonec akci bez zábran, abychom zjistili, že „všichni jsme sousedé, ničemní a ubozí, ale jenom někteří si to přiznáme“. Proslulý baskický režisér Álex de la Iglesia šokuje od počátku své kariéry a pohrává si s těmi nejpokleslejšími žánry. My jsme do naší přehlídky zařadili „odlehčenější“ film. Slabší povahy může občas příjemně mrazit a kromě jednoho přepůleného těla a pár krvavých cákanců se není čeho bát. Zajímavé je sledovat, jak nadaný režisér inteligentně a parodizujícím způsobem využívá znalostí béčkových a céčkových filmů. Prostě lehčí filmeček na sobotní odpoledne... (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (30)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Netradiční mix žánrů se odehrává v Madridu. To, že je člověk od přírody chamtivý hovado je známá věc, ale někdy to může vést až do extrémů. A když proti vám jde celej barák, musíte jenom doufat, že vás zachrání Darth Vader. Zpracování a nápadu se nedá vytknout nic, naopak tam bylo pár špatnejch momentů a situací, což zničilo plnej počet bodů. Ale i tak šlo o moc sympatickej, málo známej film. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Pitoreskní drama není můj styl. Asi se dívám ve špatném životním období (těžká přepracovanost, zvýšená citlivost a řada věcí cuchající nervy) a tenhle film jako balzám na bolavou duši určitě nepůsobí. Úsměvný místy je, ale převálcují to nechutné scény, jedna dokonce hned před úvodními titulky. A já zrovna včera četla o tom, jak nás mohou určité filmy a určitá forma zábavy intoxikovat. Tenhle film mi určitě vtiskl ze dva obrazy (a to jsem to nedokoukala), bez nichž by bylo břímě života o kapku lehčí a místo pobavení ústil do stále většího absurdna. A ani absurdní drama mi nesedí. Prostě takový moderní Harpagon... ()

wakage 

všechny recenze uživatele

Komedie uváděná v roce 2001 v Karlových Varech a o rok později v Lucerně na Dnech evropského filmu patří do zlatého fondu všech komedií. Netradiční zápletka spolu s nenuceným humorem okořeněným několika scénkami parodujících známé filmy nenechá nikoho v klidu. Na rozdíl od jiných komedií má Společenství spád celých 110 minut, takže vás naprosto pohltí a uteče jako nic. Tenhle film by si zasloužil větší uvedení než na dvou festivalech. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Dlouho, PŘEDLOUHO jsem neviděl tak zábavné filmy, jaké točí Álex de la Iglesia. Skoro celou minutáž se mi potkávaly koutky mých úst za zátylkem. Úsměv na tváři mi vyloudily už samotné titulky nebo záběry jak od Polanského či Hitchcocka. Nutno dodat, že Polanského činžák v Nájemníkovi nemá ani zdaleka tak groteskní obyvatele. Filmy s takovýmhle nábojem se dřív točívaly v ČSSR s herci jako Menšík, Bohdalová, Sovák, Janžurová a další naší hereckou elitou. 100% ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Originální příběh a nepromyšlené provedení dělá z La Comunidad napínavou záležitost na jedno podívání. ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Pokud je Penélope Cruz Madona Madridu, tak Carmen Maura je královna matka. Bez nadsázky a vtipu mého komentáře je Společenství absolutní freskou lidské chamtivosti. Je to vtipné, černohumorné, hororově tajemné, dramaticky bizarní a hlavně španělské. Skvost španělské kinematografie a respekt před výkonem Carmen Maura. ()

Reklama

Reklama