Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi nad Uralem sestřelí rebelové letadlo, které má na palubě materiál pro společnou rusko-americkou vědeckou misi, mezi jiným také velký kontejner označený jako biologická zbraň, který ruští vojáci dorazivší na místo havárie, odvezou na blízkou základnu. Ruský velitel nařídí technikům kontejner otevřít, to však byla osudová chyba. Zevnitř se totiž vyplazí gigantický hroznýš, přes třicet metrů dlouhý a vážící 12 tun - geneticky upravená zbraň. Okamžitě zaútočí a začne decimovat základnu. Nedlouho poté je do akce povolán speciální agent CIA Greg Larson, který už před časem uspokojivě vyřešil stejný problém s podobným geneticky vytvořeným netvorem. Nyní je pověřen úkolem sestavit elitní jednotku, která se má neprodleně vydat na cestu do Ruska a tam se postarat o chycení nebezpečné nestvůry. V rámci utajení celé akce najme Larson v Rusku pro dopravu vůz vyhoštěného Američana Dwighta Stoddarda a jeho ruské manželky Nadii. Opomene jim ovšem říci celou pravdu o poslání jednotky. Když pak tým dorazí k základně, najde ji zcela opuštěnou. Když se obrovský had pustí do požírání amerického komanda, dostane Larson nové příkazy. Místo aby se pokoušel netvora chytit živého, má z něj prostě jen získat vzorek DNA a poté ho prostě co nejrychleji a nejúčinněji zlikvidovat. Navíc se má postarat, aby po tomto mezinárodním vojenském fiasku nezůstala žádná stopa a samozřejmě žádný svědek. Dwight a Nadia však nejsou hloupí a hodlají tuhle polízanici přežít. Zatím však Larson Nadiu potřebuje. Je totiž jediná, kdo je natolik malý a štíhlý, že se dokáže protáhnout větracími otvory a získat výbušniny potřebné k likvidaci hada. Tento úmysl však poněkud zkomplikuje nepříjemný fakt, že had plivající kyselinu Nadiu dočasně oslepí. Ještě horší zprávy se však ti, kteří dosud žijí, dočkají, když zjistí, že šéfové odpovědní za rusko-americký vojenský program se rozhodli pro jistotu vyhodit hroznýše do povětří i s celou základnou a americkými vojáky, kteří náhodou v podzemí základny zatím přežili jeho útoky. Začíná závod s časem ve kterém jde především o to, jestli se podaří dostat pořádnou porci výbušniny C-4 hadovi do žaludku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se těšil, až budu moct napsat komentář k tomuto skvostu. Nutno říct, že odpadové hodnocení přiděluji jen těm nejhorším zrůdnostem v podobě kolumbijských telenovel, a tak se PYTHON 2 stává doposud jediným filmem, kterému jsem nucen toto nelichotivé hodnocení udělit také. Film je neuvěřitelně špatný. Když jsem jej sledoval poprvé, nevěděl jsem, zda se smát nebo kroutit hlavou. Konkrétně se to stávalo u scén, kdy neohrožené komando ostrých hochů chodí z neznámých důvodů po ruské základně ve zpomalených záběrech, nebo při scénách s hadem, který vypadá jako kreslený. Jeho první zjevení v jeskyni je útokem na základní lidské biologické potřeby. Stejně tak nemají konkurenci Čečenci, kteří ve východním(!) Rusku sestřelí letadlo. Jediné, co se dá na Pythonovi 2 strávit, jsou poměrně zajímavě zpracované úvodní titulky. Až tenhle film poběží znovu, nesmím si jej nechat ujít (posledně jsem šel spát, což si zřejmě nikdy neodpustím). I když se obávám, že při dalším zhlédnutí naleznu něco, kvůli čemu se odhodlám k udělení jedné hvězdičky. Zatím ale zůstává Python 2 odpadem nejodpadovějším. ... Souhlasím s OL@Fem, silent cutova recenze zapříčinila jeho nominaci do mé oblíbené dvacítky. ... P.S.: Zhlédl jsem znovu a odpadové hodnocení ponechávám, protože pozitiva se v případě tohoto trháku hledají velmi těžko. P.P.S.: Zhlédl jsem i třetí díl a ten je snad ještě horší. (122.) ()

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Přerostlá digitální potvora podobající se hadovi útočí podruhé s ještě větší porcí trapnosti a stupidity. Navíc si teď přizvala i jednoho kamaráda. Ve středu (a bohužel ne ve střehu) toho všeho je znovu banda neschopných neumětelů, kteří utíkají před sežráním (jako vždy) do "slepých uliček", a pak se strašně diví, že je had slupne jako malinu. ()

Reklama

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Teda, když jsem okolo půlnoci dělal trest (to jako trestní právo, konkrétněji procesní) a nechal si zapnutou televizi, nečekal jsem, že se mi dostane ještě takovéhohle trestu. I když, vezmu-li v úvahu jak jsem se po prvních pěti minutách začal těšit jak se přidám k dloooouhé řadě negativních hodnocení, a pak i to že některé věci už na tom začátku byly tak špatné až byly opravdu, opravdu směšné, koeficient zábavnosti nebyl úplně nejhorší:) Od honu na smrtícího geneticky upraveného megahada plivajícího kyselinu se toho nedá příliš čekat, ale hlavní hrdina baseballový nadhazovač s temným břemenem minulosti čelící jakémusi tragicky rozanimovanému kolosu a nečekaná, od doby Cameronových Alienů děsně coolová tečka s více než jedním kusem nezničitelného zabijáka, to je skutečně nářez všech nářezů:) A to se tu ještě vyskytuje známka té největší lacinosti a odfláknutosti, neboli střih horší než na saku šitém Vasilem Biľakem a opakované použití týchž záběrů. No prostě naprosto sprostá trága oproštěná od všeho kromě té nejprostší prostoty. Svatá prostato:) ()

HateBreeder odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá bezdebatní sračka. Nevím jak mohlo někoho něco tak strašného vůbec napadnout, natož to pak i chtít zrealizovat a následně tak učinit. To sou hned 3 provinění, proti filmařské etice, a pokud si tvůrčí tým tohoto braku běhá dál po svobodě, doporučuji co nejdříve najít a izolovat od společnosti, nejlépe na pustém ostrově v pacifiku, kde už snad nikomu neuškodí. ()

uprchlice odpad!

všechny recenze uživatele

Píčovské horory jako je právě Python 2 bych nejradši hodila do ohně a spálila. Děj nulový. O ničem. Diváka znudí první minuty. Přerostlý had nemá téměř žádný smysl v tomto filmu. Herci jsou příšerní. Žádná krev, napětí. Zkrátka nic, co by se čekalo v normálním hororu, i když je fakt, že tohle má k hororu docela daleko a spíše bych to zařadila jako sračkovní trhák debilů z planety D. Hrůza a děs to dokoukat do konce a to jsem byla ráda, že jsem toho obřího rozmazanýho hada zvládla a neoslepla z něj, protože to bylo fakt děsný. Kdo se chce znudit k smrti ať si tuhle sračku pustí a kdo na ní narazí omylem, tak tomu přeji jen pevné nervy a upřímnou soustrast. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se krátce objevuje nákladní automobil LIAZ české výroby. (JoranProvenzano)
  • Celá úvodní sekvence v jeskyni s vojáky byla natočena na poslední chvíli, když si producenti uvědomili, že stopáž filmu není dostatečně dlouhá, aby byla prodejná. (Lajty)

Reklama

Reklama