Reklama

Reklama

Léky a drogy

(seriál)
  • USA The Business of Drugs
Trailer
USA, 2020, 4 h 29 min (Minutáž: 39–60 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bývalá analytička CIA zkoumá obchod se šesti zakázanými látkami a ukazuje, jak drogy svádějí k riskantnímu chování, které může skončit i smrtí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

BaT_M 

všechny recenze uživatele

Vskutku velice zajímavá podívaná na to, jak drogy vlastně ovlivňují ekonomiku, lidi a vlastně všechno kolem. A taky na to, jak se tyhle látky dostávaj někde z plantáže, do výroby a pak k samotnému sjetému zákazníkovi. Zpracování je super, to se musí nechat. A libí se mi na tom, že to není ten typickej dokument, kde lidi akorát straší ať drogy neberou atd. To snad ví v dnešní době sakra každej, že jsou drogy k hovnu a člověk by je brát neměl, hlavně teda ty na styl Heráku a Pervitinu, to už je úplnej hnus tyvole. Pak dopadnete podobně, jak ty vyfetlý báby ze druhé epizody ve furry kostýmech. Nejlepší epizody za mě jsou Marry Jane, Kokain a Heroin. Ty mi přišli nejzajímavější. Takže pokud si cápek, kterýho tohle téma zajímá, tak směle do toho! Ale pokud si cápek, kterej od toho seriálu čeká druhou Katku, tak táhni na Extra a na podobné bulvární kokotiny. Tam se nabažíš. Takže abych to shrnul. V pohodě dokumentární seriál, z kterýho si člověk něco odnese. 72%. PS: Některý drogy vypadaj ve fázi vývoje podobně, jak většina jídel od pana mistra Jyrky Babici. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mnoho zaujímavých informácií, z ktorých mi najviac utkvelo v hlave, že každých 11 minút na svete niekto zomrie následkom predávkovania. Zaujímavá štatistika. Niektoré časti sa mi zdali únavnejšie a menej atraktívne ako napr. pervitín či marihuana, ale celkovo veľmi dobrý dojem. Konečne niečo na Netflixe, čo má hodnotu. ()

Reklama

K1K0 

všechny recenze uživatele

Príjemne spracovaný "dokument" alebo miniséria, prirovnal by som to k Dope (2017). Dosť zaujímavé informácie ktoré len tak nevidíte každý deň v televízore o tom čo sa deje aj v iných kontinentoch vrátane európy a severnej či južnej ameriky. Ako to tam funguje ako sa to tam užíva a vyrába. Odkiaľ tieto látky pochádzaju, ako funguje biznis, prekvapivé príbehy obyčajných ľudí, ktorý sa na drogách stali závislí, príbehy pašerákou, výrobcov a dílerov drog v podaní bývalej analytičky CIA. Celkom pecka odporúčam si pozrieť tuto minisériu tak isto odporúčam si pozrieť "Dope (2017) (seriál)" kto ešte nevidel, tak mrkni je sa na čo pozerať ;) ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Příjemné dokumentární překvapení. Po prvním dílu to vypadalo na další tuctový popis známých trivialit kolem drogového byznysu. Jenže co přidat do kokainové problematiky, která je pod drobnohledem již nějakou tu dekádu a příliš se nemění. Další díly ovšem neřeší ani tak minulost, jak spíš aktuální stav. V případě metamfetaminu není rozebíráno ani hitlerovské Německo ani pikaři západního střihu ale destrukce třetího světa. Za aktuální vlnou heroinové závislosti tvůrci nemíří do newyorského podsvětí ale mezi středostavovskou třídu žijící na předměstích megalopolí. Průvodkyně seriálu, bývalá analytička CIA má na to, že zastupovala silovou konzervativní instituci, poměrně liberální a racionální přístup. To se projevuje zejména v epizodě o psychedelických látkách. V závěru vznáší dotaz, zda závislost, resp. kupování zajíce v pytli (po selsku), resp. tvorba gigantických externalit (sofistikovaněji) je legitimním nástrojem kapitalismu. Otázku, která se ve veřejném prostoru vznáší již dost dlouho ale nikdo na ni zatím uspokojivě neodpověděl. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zatím asi nejlepší dokument o drogovém světě jaký jsem kdy viděl.Bezkonkurenčně.Dozvíte se v něm sice jak které drogy fungují z medicínského hlediska,ale podstatná část dokumentu se věnuje systému jakým se drogy dostávají do společnosti.Je to opravdu velmi dobře udělaný seriál.Jednoznačně doporučuji ...95% PS:škoda,že ten dokument nenatočil uživatel Morb,asi by jsme všichni čuměli :-) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama