Reklama

Reklama

Pondělky na slunci

  • Španělsko Los lunes al sol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento film vypráví příběh těch, kteří žijí, jako by byla stále neděle a také pondělí tráví v záři slunečních paprsků. Příběh lidí, kteří byli zaměstnáni v loděnicích, ale přišli o práci a ztrácejí půdu pod nohama. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Skoro skutočný a momentálne veľmi aktuálny. Taký je tento film. Film o partii kamarátov, ktorí zostanú bez práce, a každý z nich sa nachádza v úplne rovnakej situácii, a pritom úplne odlišnej. Jeden len tak prežíva, druhého opustí žena, tretí to nezvláda, štvrtému sa aj napriek tomu celkom darí a ďalší sa za vzniknutú situáciu hanbí, a robí všetko preto, aby sa z nej dostal. Hudba výborná, skvelé momenty, parádny koniec ... no a Javier je skrátka Javier. Výborný film, odporúčam! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř a Santa, nepsaný vůdce a autorita v hloučku propuštěných přátel, o tom ví své. Čas plyne a naděje na práci je to, co sice umírá poslední, ale po letech je už pěkně vyšeptalá a není ji moc čím živit. Přesto se chlapi navzájem drží, ne plácáním po zádech a kecy, že jistě bude líp, naopak vzájemným špičkováním si dávají najevo, že jeden každý ví, o čem TO je. Moment, kdy zapíjejí smrt kamaráda a Santa naleje do urny s popelem frťana, jen dokládá, že to není strnulá truchlohra. A ještě něco ........ Javier Bardem, doporučuji věnovat filmům s ním zvýšenou pozornost, stojí to za to. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Parta přátel, kteří spolu pracovali v loděnici a pak je propustili a oni se protloukají jak se dá. Jeden si zařídil bar, druhý dělá bezpečáka a další jsou stále nezaměstnaní. Santa je věčný rebel, kterého nezlomí nic a nikdo (víc takových lidí a svět by hned vypadal jinak), další jsou nešťastní, rozpadají se jim rodiny a život jim protéká mezi prsty a oni nevědí, jak z toho ven. Vypadá to jako smutný film, ale přesto takový není, je tam hodně míst, kde jsem se usmívala a několik, kde jsem se od srdce zasmála. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Santa a jeho parta. Čtveřice nezaměstnaných přátel. Scházejí se, popíjejí spolu v baru, chodí na fotbal, (obzvlášť úsměvné), s nadějí na lepší zítřky a snad na nějakou práci. Jenže čas pomalu, ale jistě ubíhá a oni jsou na tom dnes, stejně, jak včera. Povedené sociální drama, dnes rozhodně aktuálnější, než před těmi třinácti lety. Luis Tolar hraje, (kupodivu) normálního chlapíka, ale veškerou pozornost na sebe, (zase) strhává místní nepsaný vůdce, který všude byl a všechno zná v podání dost obtloustlého Javiera Bardema, který tuhle partu tmelí i rozděluje zároveň. Ještě, že mají všichni aspoň ty pondělky na slunci. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Film z roku 2002, ktorý svojou tematikou tak trochu predbehol dobu a terajšiu ekonomickú a hospodársku krízu, ktorá vyplavuje na povrch ľudí podobných ako hlavný hrdinovia tohto filmu, ktorý sa mohol odohrávať kdekoľvek na svete. Naozaj vynikajúco vykreslená psychológia, aj čo sa jemných detailov týka, trpkosť a horkosť z celého filmu len tak srší, ale nie je prvoplánová. Javier Bardem je herec svetovej extratriedy, tu opäť iný ako všade inde (a nie je to len tými kilami navyše- tak flexibilný herec sa len tak nevidí). Film, ktorý nepostráda psychologický a filozofický backround, zahreje, poteší, rozosmutní...Jó, španieli to skrátka vedia!!!:) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na severe Španielska, v provinciách Astúria a Galícia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama