Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V přepychovém sanatoriu ve slovenských horách se léčí zámožní pacienti ze svých skutečných i domnělých chorob. Čtyři bohatí Čechoameričané, tři muži a nudící se dívka Lucy, přijmou pozvání sedláka Filipa k výletu do jeho srubu v horách uprostřed hlubokých lesů. Grandhotel Nevada, jak Filip svou chalupu nazývá, má být tím pravým místem, kde se všichni uzdraví. S Filipem žije Petr, který po zklamání v lásce odešel od lidí a vzdal se svého povolání lékaře. Lucy se se svými společníky vsadí, že Petra do měsíce přiměje k polibku. Zhýčkaní milionáři se primitivního prostředí leknou, chtějí odjet, ale nakonec poznají, že smysluplná činnost na zdravém vzduchu skutečně působí jako lék. Po měsíci se před návratem domů rozhodnou koupit Petrovi sanatorium, které mezitím zkrachovalo, aby tam zavedl svoje léčebné metody... (ČSFD)

(více)

Recenze (15)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Samé klišé (čti předvídatelné) a k tomu špatně zahrané, zrežírované a napsané. Je to naivní jako většina romantických filmů, ale tady je ta naivita neskutečně protivná. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

"Ach Lucy, proč nechceš lásku mou znát? Lucy, měj slitování! Ach, Lucy, mít aspoň chvíli tě rád, dávné je moje přání. Má drahá Lucinko, usměj se malinko, ty všechno si podmaníš, to dobře víš. A ví to jistě každý. Lucy, chci celý život svůj ti dát. Lucy, jen do tvých dlaní. Ach Lucy, proč nechceš lásku mou znát? Lucy, měj slitování! Lucy, mít aspoň chvíli tě rád! Dávné je moje přání! Má drahá Lucinko, usměj se malinko! Ty všechno si podmaníš, to dobře víš! Lucy, chci celý život svůj ti dát. Lucy, jen do tvých dlaní." ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na kterých si zub času vylámal zuby. A pak ty, do kterých se s chutí zakousl. Grandhotel je bohužel ten druhý případ. A to už v té době šlo o jednohubku bez velkých ambicí, ve které nikdo neřešil logické ani časoprostorové nesmysly. A že jich je nepočítaně. A vévodí jim nejspíš scéna, kdy tři neohrabaní milionáři během chvilky postaví téměř pohádkou chaloupku včetně šindelové střechy. Celé je to o to smutnější, že námět netradiční lázeňské kůry nabízel mnoho možností dobré zábavy. Nakonec totiž zůstává jediným kladem charismatický Otomar Korbelář jako svérázná inkarnace Vincenze Priesnitze. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

František Langer patřil k hrstce vyvolených, která se svého času těšila i nemalé pozornosti českých filmařů. Grandhotel Nevada byla spíše sezónní záležitost, stejně jako její filmová adaptace a výsledek za mnoho nestojí. Scénář i technické provedení se pohybuje na hranici přijatelnosti, o hereckých výkonech není ani vidu, ani slechu. Lída Baarová tehdy náležela mezi exkluzivní filmové star s velkým erotickým potenciálem, ale víc její role nenabízí. Snad jen ty slovenské exteriéry mají jakous takous historickou hodnotu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film o milionářích, kteří se přijeli do hor léčit ze svých neuróz a pomůže jim nikoli drahé sanatorium, ale vedlejší zemědělská usedlost žertem zvaná Grandhotel Nevada. Příběh je naprosto retardovaný a často jsem přemýšlel, zda je to záměr, nebo prostě jen průšvih. Nakonec jsem došel k závěru, že film je tak blbý, až je dobrý....70% ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Otřesné herecké výkony, špatný scénář, děj o ničem, krásná ale špatně hrající (či spíše těžce přehrávající) Lída - a ani její koupelová scéna ve vaně situaci nezachrání. Jedna hvězdička za krásnou horskou lokalitu, ale víc není možno dát. ()

Ironfood odpad!

všechny recenze uživatele

Právem zapomenutý pokus o romantickou komedii. Naprostá slátanina bez nápadu a bez humoru, zato se spoustou naprosto hluchých míst. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Sviták nebyl kdovíjaký herec natož režisér. Tenhle film měl jistě manifestovat lásku k fyzické práci, která z ufňukanců dělá pořádné chlapy a z rozmazlených dívek skutečné dámy hodné lásky i muže, který ženy nenáviděl. Příběh dle divadelní hry, která jistě neměla šanci na velký úspěch. Metody dr. Cogana možná byly ztřeštěné, ale groteskní kousky při jejich uplatňování mohou dnes rozveselit jen malé děti. Fešný a živočišný Korbelář nalezl zde dobrou roli, Pištěk se snažil, ale trojice Čechoameričanů snad s výjimkou Franty Paula - no, nic moc. Film obsahoval dost nelogičností zvláště z hlediska vybraných exteriérů - na poměrně velké ploše (louky, kopce, chata, skaliska) byli osadníci z hotelu Nevada stále navzájem na dosah. Za výkony některých herců (Baarová tentokrát ovšem příšerně přehrávala až básnila) dvě hvězdičky. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší film pro pamětníky, ale pořád nabízí několik kladů - alternativní přístup k léčení chorob (což kvituji s povděkem; dobře vím, že klasičtí lékaři nedokáží vidět člověka jako součást prostředí v celé jeho celistvosti); kamera se tentokrát pořádně provětrala v přírodě; hraje zde Lída Baarová a říkejte si, co chcete, ona je prostě žena s velkým Ž. ()

Atriot 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších filmů s Korbelářem, ukázka toho, jak by se filmy neměly natáčet, mizerný scénář, tragická režie a bohužel i špatné výkony herců, brr. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

zo začiatku a občas aj v priebehu deja to bolo moc psychologické, potom však to bol naozaj pekný film v peknej prírode, s pekným koncom, škoda, že len tam nebolo ešte na konci nejaká scéna s kúpením sanatória ()

Reklama

Reklama