Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Přizpůsobivý nosič reklam Ťopka přespává v odstaveném vagónu, který je ovšem jednoho dne připojen k vlaku, jímž odjíždí na inspekční cestu generální inspektor drah Jiří Kokrhel. A tak se Ťopka bez vlastního přičinění stává černým pasažérem, a když je objeven a pronásledován, způsobí neplánovanou zastávku na malém, bezvýznamném nádražíčku v Mokré nad Soupravou. Místní přednosta stanice Anatol Jelen si však právě odskočil na zkoušku pěveckého sboru, čehož využije Ťopka. Oblékne se do jeho uniformy a začne se před přísným pohledem inspektora vydávat za přednostu. Jeho svérázné improvizace inspektora vyvádějí z míry, ale naštěstí je tu přednostova půvabná manželka Julie, která Ťopku kryje, aby pomohla nepřítomnému manželovi. Kvůli jeho chování se ale dostává do velmi obtížných situací. Kokrhel se do ženy zakouká a oslněn jejím půvabem přehlíží nejen Ťopkovu absolutní neschopnost a divoké improvizace, ale dokonce se rozhodne vyhovět přednostově žádosti o přeložení blíž ku Praze. Jenže v nejméně vhodnou chvíli se objeví skutečný přednosta stanice... (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

".....Pličky na klíně ..... a víte, co? Dejte mi to od shora dolu a ty smažený vepřový nožičky dvakrát a místo toho bramborovýho salátu mi přineste ... řekněme husu a místo toho špenátu něco lehčího ... řekněme roštěnou....". To je adrenalín, panečku :-)). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

ANO - druhý nejlepší film Vlasty Buriana. Vrcholná forma hlavního představitele i scénáře, tohle dílo by vydalo na sebraný svazek vtípků s tématem železnice, nádraží, jízdní řády atd. Navíc ostatní herci-nahrávači, Jaroslav Marvan, Václav Trégl nebo třeba Čeněk Šlégl, jsou taky perfektní... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zřejmě bych tento film upřednostnil jako nejlepší Burianovskou komedii. Opravdu počet hlášek v tomto filmu je ohromující, stejně jako vtipných scén. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian v nezabudnuteľnej úlohe prešibaného podvodníka bez groša v kapse. V jeho prípade je jedno sa najesť bez koruny a na druhej strane zahrať aj nemotorného prednostu stanice a zmiasť tak náprotivok inšpektora Kokrhela v podaní výborného Jaroslava Marvana. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Mam tezke dilema - Prednosta stanice, U pokladny stal , Baron Prasil - ktery z techto filmu je Burianuv nejlepsi - kazdy ma sve neopakovatelne kouzlo - napriklad scena s prijmem telegramu patri jednoznacne mezi nejlepsi scenky ceske kinematografie. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Václav Wasserman .. Je to těžké. Co totiž dodat nebo vytknout skvělému Přednostovy stanice? Velmi zábavná komedie s nezapomenutelným "střetem" Burian vs. Marvan. Druhý nejlepší film legendárního komika. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší komediální dvojice československého filmu Burian - Marvan a jejich nesmrtelná komedie. Ani po tolika letech se u ničeho jiného tak nezasměju. Spolu s Baronem Prášilem je to naprostý vrchol Burianovi kariéry a tím pádem i československé filmové komedie (je paradoxní, že takovéhle komediální skvosty plodila právě smutná doba Protektorátu...) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Burianovo filmu. Sice trva nakejch 30 minut nez vlitne Burian na nadrazi a spolu s Marvanem to rozjede ve velkym, ale rozhodne to neni ztracenejch 30 minut, jeho scenka v restauraci je naprosto spickova. Proste jasnejch 5*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian skvělý jako vždy. Jaroslav Marvan, Čeněk Šlégl či Václav Trégl mu velmi zdatně nahrávají. Jeden z nejvtipnějších předválečných filmů se spoustu nezapomenutelných hlášek a scének (hlavně když se hádá Burian a Marvan tak to nemá chybu). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Spusťte šraňky a hned je zase vytáhněte." Falešný přednosta stanice alias černý pasažér Ťopka se jako tornádo vrhnul do velení železniční stanice a já se přitom vždycky umlátím smíchy o telegraf. Prostě tečka, čárka, čárka, tečka, co na tom je? Jsou na tom hlášky, ksichty, situační komika a já se snad ani nestydím za to, že mi ke spokojenosti někdy stačí tak málo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Začátek (s výjimkou objednávky v restauraci) i konec byl takový jalový, ale to, co bylo mezi tím (tj. to od příchodu pana Ťopky na stanici až po návrat pravého přednosty) byla výtečná zábava. Zatímco nijaké výstupy Trégla a Šlégla mě nechaly chladným, scény s dokonalým Burianem a Marvanem ve mně několikrát vyvolaly záchvat smíchu. Škoda té nevyrovnanosti filmu, mohl to být plný počet. "Je v tom úmysl, nebo co?!" - " To nevím. Je v tom úmysl? Jestli je v tom zaječí úmysl, tak to musíte zdanit!". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Buriana považujem za najlepšieho filmového komika všetkých dôb u nás a určite aj v prvej topke svetovej. Postavám dokáže vdýchnuť nezabudnuteľnú dávku komickosti, a to by nikto iný nedokázal ani z polovice. A tento film je toho ukážkou asi v najlepšom meradle. Škoda, že ostatní herci a čas strávený ich rolami, toľko kvalít nedosahujú. Ale inak sa scenáru a filmu celkovému, krátkemu ale údernému, nedá absolútne nič vytknúť. 90%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uplne chapem, preco je tato komedia jedna z najoblubenejsich, ale tentokrat som sa len parkrat pousmial. Uznavam, ze Burian bol perfektny herec, ale ani on ma nedokazal az tak rozosmiat. Ak by som dal 4 hviezdicky, klamal by som sameho seba len preto, aby som sa prisposobil k väcsinovym hodnoteniam, takze za 3... 28.06.2009 ___ Vlasta Burian - (Ťopka) +++ Zita Kabátová - (Julie, přednostova žena) +++ Antonín Zacpal - (Přednosta stanice Anatol Jelen) +++ Jaroslav Marvan - (Generální inspektor Kokrhel) +++ Václav Trégl - (Skladník Pivoda) +++ Theodor Pištěk - (Restauratér Hejhal) +++ Hudba: Jára Benes +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Živelný Vlasta Burian ve vrcholné formě, k tomu zdatní herečtí sekundanti a máme tu komediální kousek, který si i mainstreamový divák užije i o víc než sedmdesát let později. Na smích k slzám to sice nevidím, ale pořád dobré. Dokonce velmi dobré!! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To jsou jenom domněnky, pane. K věci! - No, kecy, jaký kecy?! Slavná Burianovka, která se po pomalejším začátku (i když scéna v restauraci je fantastická) postupně rozjíždí na plné obrátky. Když pan Ťopka vystoupí jako černý pasažér na nádražní stanici v Mokré - roztáčí se kolotoč neuvěřitelných událostí plných úžasného humoru a roztomilých omylů (plus Burianův skvělý sendvič ze tří kuřecích stehen). Souboje Burian versus Marvan - to je koncert mistrů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Přednosta stanice, ten nekouká jen na šíny. Přednosta stanice, ten umí prohnat mašiny. Přednosta stanice, to prazvláštní je tvor. Před ním se klaní semafor, šarže je hrozná, každej ho pozná, červený nos i čepice, to je přednosta stanice. Bremsák, ten má těžkej život, dře všechny koleje. Mašinfíra je jak černoch, celej vod voleje. Konduktér ten štípe lístky a holky do tváře, ten ve vlaku vlastně dělá jenom bachaře. Pan revizor reviduje každýho haranta, kouká kde by načapat moh černýho pasanta. Oficiál, adjunkt a generální inspektor, to všechno je přece proti nám jen fór. Přednosta stanice, ten nekouká jen na šíny. Přednosta stanice, ten umí prohnat mašiny. Přednosta stanice, to prazvláštní je tvor. Před ním se klaní semafor, šarže je hrozná, každej ho pozná, červený nos i čepice, to je přednosta stanice. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

A ten zajic na smetane je to opravdu zajic? ano je mate tu kocky? od vcerejska uz ne aha tak to si toho zajice radsi nedam musim rict ze takzvane filmy pro pametniky a veselohry z let tricatych a ctyricatych nejsou zrovna muj salek caje ale tohle je vyjimka genialni Burian tu od zacatku rozjizdi smrst naprosto vrazednych hlasek uz ta scena v restauraci ze ktery pochazi ta hlaska kterou jsem zminil je mazec a nejvetsi hardcore se rozjede ve chvili kdy se Burian prevlikne za prednostu a prida se k nemu Marvan jejich vzajemny dialogy jsou bezchybny a nejde se jim nesmat vy neprijimate zavazadla odkdy? od vcerejska odpoledne sem si to odhlasoval! no zkratka jedna z nejlepsich ceskych komedii jakou sem kdy videl psat neco dalsiho je zbytecny tenhle film je proste klasika ()

Reklama

Reklama