Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přizpůsobivý nosič reklam Ťopka přespává v odstaveném vagónu, který je ovšem jednoho dne připojen k vlaku, jímž odjíždí na inspekční cestu generální inspektor drah Jiří Kokrhel. A tak se Ťopka bez vlastního přičinění stává černým pasažérem, a když je objeven a pronásledován, způsobí neplánovanou zastávku na malém, bezvýznamném nádražíčku v Mokré nad Soupravou. Místní přednosta stanice Anatol Jelen si však právě odskočil na zkoušku pěveckého sboru, čehož využije Ťopka. Oblékne se do jeho uniformy a začne se před přísným pohledem inspektora vydávat za přednostu. Jeho svérázné improvizace inspektora vyvádějí z míry, ale naštěstí je tu přednostova půvabná manželka Julie, která Ťopku kryje, aby pomohla nepřítomnému manželovi. Kvůli jeho chování se ale dostává do velmi obtížných situací. Kokrhel se do ženy zakouká a oslněn jejím půvabem přehlíží nejen Ťopkovu absolutní neschopnost a divoké improvizace, ale dokonce se rozhodne vyhovět přednostově žádosti o přeložení blíž ku Praze. Jenže v nejméně vhodnou chvíli se objeví skutečný přednosta stanice... (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

Marat 

všechny recenze uživatele

Dovoluji si říct, že tento Burian je nejlepší ze všech. V tomto filmu prostě humor nestárne a je moc příjemné se vždy na tento film podívat. Nikdy diváka nezklame ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Tak šílené až musím dát hvězdičku dolů. Všeho moc totiž škodí a na tomto filmu mi vadilo vyvedení každé myšlenky "ad absurdum" ()

henrycruel 

všechny recenze uživatele

Generální inspektor Kokrhel pronásleduje černého pasažéra Ťopku, který se před ním ukryje na venkovském nádraží, kde se začne vydávat za nepřítomného přednostu stanice a způsobí nejeden zmatek. Pozitiva filmu: Jedinečný herecký výkon Vlasty Buriana, kterému skvěle sekunduje Jaroslav Marvan. Nezaměnitelná hudba Járy Beneše, doplněná o texty Ladislava Broma. Nenásilný humor, který nestárne a baví všechny věkové kategorie. Negativa: Možná slabší výkony některých vedlejších herců, což ale ve finále můj celkový dojem nijak neovlivnilo. Podle mého jde o jeden z nejlepších filmů s Burianem v hlavní roli. Něco takového se už asi nikdy nenatočí. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Klaika klasik, zde je krásně vidět dokonalá souhra Buriana a také Marvana, Šlégla, Trégla, prostě celkově vyvážený výkon, kde Burian nevyčnívá tak jako v jiných filmech. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Už to tady někdo napsal, ale tento film je skutečně vrchol kariéry Vlasty Buriana!!!! Potom to s ním, bohužel, bohužel, bohužel, šlo z kopce, byť ne z jeho viny! ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Kdo by to čekal, že tato "burianovka" bude druhá nejlepší. Ale jest to tak! Opět vynikající Vlastík a stejně tak dobrý Marvan, kteří v hlavních rolích toho tolik dokázali... Nechybí tomu spustu trapasů, smích, gagy a ani super píseň :)) Tyhle předválečné nebo válečné komedie se nám kolikrát líbí víc než ty ze 70.-90. let a nejvíc s Marvanem a Burianem. Takže tahle komedie je zaručeně vynikající. A komu se nelíbí, tak snad ani nemá smysl pro humor. 100% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu netřeba se rozepisovat. Prostě Burian, Marvan a rozkošná Kabátová. Navíc Václav Trégl je vtipný už pohledu a když promluví je skoro jedno co říká. Totéž prakticky platí i o Čeňku Šléglovi. Vynikající scénář, hlášky, které mám stále v hlavě a samozřejmě legendární hudba. Přednosta stanice je bezpochyby jedním z nejlepších, možná vůbec nejlepší, Burianův film. Kdykoli je v televizi, pustím si ho. Potěší ducha, srdce a přestože ho znám skoro nazpaměť tak vždy i bránice. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie, ve které se Burian zbytečně nešklebí a plně využívá situační humor. Marvan mu velice dobře sekunduje a dodává protiváhu. Věřím, že v těžkých válečných letech musel tenhle film být pro diváky opravdu vítaný. "Sklopte šraňky a hned je zase vytáhněte!" ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak jak pan Martin Frič tak i pan Sviták to s panem Burianem uměli a zde se to rozjelo naplno, jako ten nákladní vlak poslaný uhlím napřed. Občas je tu kapánek hlucho, ale není to nic hrozného jako u dnešních komedií, kdy je hlucho v podstatě stále, čili furt. Nu a když se v tomto filmu přidá pan Trégl, tak je zaděláno na absolutní pohodovku.  90 % ()

Anworon 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českých komedií vůbec. Když jsem ji viděl poprvé, smál jsem se tak, že okolní diváci neslyšeli další dva vtipy. Film je důkazem, že skromný přístup může přinést velké dílo. Vyzrálý Vlasta Burian, dokonalý Jaroslav Marvan, okouzlující Zita Kabátová. Přednostovi stanice coby komedii pomáhá, že se děj odehrává v prostředí, které každý zná nebo alespoň bez problémů chápe. Pro zajímavost: Jde o první Burianův film, kde už musely být titulky uvedeny nejdřív v němčině (Der Stationsvorstand). ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

no je to chvíle, co jsem to viděl naposledy, ale směju se kdykoliv jedu vlakem a vidím ajznboňáka "šarže je hrozná" :-) filmy s Burianem jsou jedny z nejlepších komedií, které jsem viděl, ten člověk byl fakt neskutečný talent, škoda, že přišla válka a to všechno po ní.... ()

lmc 

všechny recenze uživatele

"Místo toho salátu si dám třeba husu, a místo toho špenátu něco lehčího, řekněme roštěnou" ()

Reklama

Reklama