Reklama

Reklama

Bleeder

Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár Leo a Louise vedou relativně spokojený život, dokud Louise nepřijde s novinou, že je těhotná. Leo by sice rád tuto zprávu přijal zcela jinak, ale zrovna to nejde. Souboj s vlastním hněvem se stupňuje až do podoby nekontrolované agrese, po níž musí následovat spravedlivá odplata... (Richie666)

Recenze (63)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že se bude jednat o nějaký boční projekt v rámci trilogie Dealer. Po zapnutí jsem ale hodně rychle pochopil, že to zase tak jednoduché není. Nicméně jedno společné tento film s onou trilogií má a to je samotná atmosféra dánského podsvětí. Tu ale dost silně usměrňuje Mads Mikkelsen, který už tenkrát dokazoval, jak výbornej herec je a v celém dánském ansámblu se neuvěřitelně vyjímal. Jeho postava filmového blázna provozujícího video půjčovnu mi silně připomínala raný život Quentina Tarantina a hrozně jsem se u ní nasmál. To ale bylo to jediné, co stálo za zájem u tohoto filmu. Mads se kvalitou tak strašně převyšoval, že všechny ostatní potlačil do filmařského dna. Kdyby film byl jenom o něm, tak je to na regulérní pěti hvězdu a nemrknu ani okem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

ďalšia tragická depka od Refna, škoda troška viac mohol zamotať, vystužiť dej, zadumčívý Mikkelsen to mierne ťahal /40%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená témata - cinefilství, sociální problematika, neschopnost komunikace - v jednom depresivním, klaustrofobickém (kamera!) mixu. Přesto naděje na změnu žije. Začínám se stydět, že jsem si na režisérovy počátky posvítil až teď. A Refn má pořádný koule, že věnoval film své mámě. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Od Nicolase Windinga Refna jsem zatím viděla jen Fear X a z Bleederu mám úplně stejný pocity. Jinak ve všem souhlasím s uživatelem iamkem. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsná atmosféra života na kraji podvětí je vypůjčená z Pushera, avšak zde působí ještě surověji a nekompromisněji. Pusher si totiž hrál na gangsterku, proto se od něj tvrdá atmosféra automaticky očekávala a v konečném důsledku tedy tolik nevyčnívala nad konvence žánru. Bleeder se více zaměřuje na samotné charaktery, kterými jsou obyčejní lidé z ulice, konkrétně ze špinavé a s kriminálními aktivitami spřízněné ulice. Úvod je sice stále příliš dlouhý, ovšem následující brutální momenty dokáží téměř vyrazit dech. Nemusí jít ani tak o explicitní gore, jako spíš o bezvýchodnost a "zkurvenost" života, kdy poměrně přesně chápeme motivace jednotlivých postav, ale nemůžeme pro ně nalézt východisko. Za schopnost snímku navodit nefalšovanou depresi se nakonec přikláním k vyššímu hodnocení. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bolestivé krvácení z ran i duše.. Dva příběhy z okraje dění předchozího Pushera stavějící proti sobě naději a zoufalství, důraz na vývoj charakterů postav, špinavé ulice Scorseseho a chronologické natáčení ala John Cassavetes. Mikkelsen jako „klíďas z videopůjčovny“ (tedy opak šílence Tarantina a nejspíš i zosobnění režiséra) ve své neobratnosti v mezilidských vztazích kouzelný, „Madman“ Kim Bodnia ve stupňující se nenávisti vůči sobě i okolnímu světu zase hrozivě autentický. Refn je sice barvoslepý, ale barvy života vidí dobře.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nezávislárna pro fandy filmů o pochybnejch existencích a "lůzrech." Označení horor bych brala s velkou nadsázkou, hororovou scénu to nemá ani jednu. Nebo aspoň ne scénu, jakou považuju za hororovou. Je to spíš takovejch psychologickej výlet do životů pár zatracenců. Je tu Leo, kterýmu postupně hrabe z vědomí nadcházejícího otcovství, což je asi úplně nejmíň sympatická postava celýho filmu. Pak je tu jeho snad švagr, což taky není zrovna sympaťák a konečně "nerd" Mads Mikkelsen jakožto video-maniak a filmovej blázen, kterej představuje umírněnou verzi Quentina Tarantina, když ještě pracoval ve videopůjčovně. Jeho održení od společnosti a schopnost žít jenom filmy je vyobrazená přesvědčivě a je to postava, se kterou se divák nejsnáze sžije. (O to víc divák přicházející z CSFD:-) Opět tu jsou minimalistický rozhovory, dlouhý minuty, kdy si postavy vymění celkem tak deset slov a zbytek času po sobě jenom koukají, ale to k těmhle filmům patří a mě to nevadí. Konec byl uspokojivej, gradoval pěkně a podle mě to dopadlo tak, jak mělo. Fanoušci nezávislých skandinávských filmů nebo psycháren či Madse Mikkelsena (jsem fandou všech), zbystřete! Mohlo by se líbit! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímky zo severu majú svoje "čaro". Avšak úplne odlišné, na aké je bežný divák zvyknutý. Dávka "chladu" bola v správnych dávka servírovaná, čo viac si človek môže priať. Smutné, miestami drsné, Bodnia opäť výborný ... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavným ťahám bol pre mňa Mads Mikkelsen v roli filmového fanatika z videopožičovne, ktorý za týždeň zmákne i 12 filmov. Tu na csfd máme väčších magorov, ktorí ani nejedia, nechodia do práce ani školy, nekúpu sa a ani nespia. Len pozerajú filmy a majú ich na konte aj cez 20 000...A to niektorí nemajú ani 30 rokov... Film je pomerne temný a chladný a na moje prekvapenie ma nijako extra nechytil. Potešilo ma obsadenie, kde poznáte známe tváre z trilógie Dealer a to hlavne Zlatka Burica a Kima Bodnia. Mal som väčšie očakávania. Veľmi to nepripomínalo film s nejakým silným a zaujímavým príbehom, ale skôr nejaké epizódky, kde každú chvíľu sledujeme inú postavu. No , a neviem či by som taký film venoval svojej mame...Na pozretie fajn, ale raz to bude stačiť. 60%. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Vemte Kaurismakiho a obraťte naruby. Refn to je hněv, strach a hnus v Kodani bez zjevný příčiny (jakoby s lehkým nádechem chlapskýho srabáctví a pocitu ztráty kontroly nad úplně všim co se kolem děje a obsesivní potřebou si dokazovat, že tu kontrolu má(me) (my chlapi)). Scéna u hřbitova s Grundtvigs Kirkes v pozadí... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvojke Bodnia-Mikkelsen to spolu pasuje, to sme videli už napr. v Pusherovi. Škoda tej celkovej povrchnosti, niektoré situácie si skrátka po dramatickej stránke pýtali omnoho viac, vrátane samotného záveru. Tiež hlavná postava mi prišla málo zaujímavá, chcelo to niečo lepšie ako len frustrovaného chlapa, ktorý má plné gate pred zodpovednosťou. Ale Mads hral opäť raz zaujímavú postavičku, sympaťák, určite by som s ním išiel na kofolku a o tých filmoch si s ním rád pokecal. Výraznejšie nad ostatné vyčnieva jedine príjemne chladná atmosféra, čo je však u Refna už štandardom. Lepší priemer. 65/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dárcovství krve na severský způsob? Jasně, že ne. V tomhle podání spíš jen dokonalý konec, kvůli kterému zase jednou po čase musíte jít do plných. Vidět tak zoufale nesmělého Madse a vnitřně nejistého Kima, to se taky ne poštěstí každý den a tohle filmu už jen nasadilo pomyslnou korunu. Aneb, když nejsi připraven na rodičovství, řeš to v klídku a pohodě. Tady se nám to maličko posralo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mať nanič prácu, biedny byt a ešte aj neplánovane čakať rodinu, to človeka naserie. Pekne pomaly to vo vnútri vrie, ale potom ten hnev na celý svet treba niekde vyventilovať. Nestačila som sa čudovať. Niekto zmení život radikálne a niekto pekne pomaličky. 12 filmov za týždeň? .. môj človek! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ač je mladík Lenny filmovým nadšencem z prodejny VHS či DVD, který snad o ničem jiném, než o filmu nemluví, jeho vyprávění či promluvy bych si tedy dovedl představit mnohem zapálenější, než třeba pouhé vyjmenování řádky režisérů. :o) To jsem už nabyl obavy, aby z celého filmu nevzešla od Nicolase W. Refna jen jakási rádoby cinefilní pocta. Nevím, nakolik se Refn v této spíše vedlejší, ale výrazné postavě viděl, když si v její přítomnosti snímek pravidelně prokládá různými (např. plakátovými) odkazy na akční béčka, ale nakonec jsem si začal říkat "a je to zajímavý..." A možná, že i takhle bych si představoval zdařilý snímek naplněný cinefilními odkazy – neboť ty odkazy netvoří jádro, jsou spíše bonusem, film na nich nestojí, hlavní devizi je napínavé psychologické drama (s akčními prvky) jiné postavy. A nakonec mám pocit, že i ty akční filmy plné brutality, tolik sledované hlavními postavami, tu mají propojení směrem k ústřednímu příběhu a spolu s temným zážitkem za dveřmi klubu mají stejný kousek vlivu na povahu Lea, kterému nešťastně dopomůžou k prolomení nervů s dosavadní trpělivostí a radikálnímu jednání. Předchozí Dealer se mi líbil kapánek víc, tento Refnův film je méně dynamický kamerou i vyprávěním s doplněním o druhý poklidný (romantický) příběh. Ale většinou mě i tak vtáhl, napínal a upoutal nezávislou atmosférou (jednou civilně obyčejnou, ve scénách z mučírny plné kaluží zase až sugestivně děsivou) i hlavním rozporuplným nehrdinou opět bezvadně ztvárněným Kimem Bodniou. [75%] ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Týpek za pultem v půjčovně : A navrchu máme uložených veľkých režisérov. Fritz Lang, Sergio Leone, Scorsese, Sergio Corbucci, George Romero, Lucio Fulci, Sam Peckinpah, Georges Rollin, Jacques Torneur, Wes Craven, John Carpenter, Jack Hill, Richard Fleischer, Werner Herzog, Paul Morrissey, Ed Wood, John Waters, Seitaro Suzuki, Stanley Kubrick, Federico Fellini, Alfred Hitchcock, Don Siegel, Ted Browning, David Lynch, Jodorowsky, William Lustig, Melchior,Orson Welles, Inoshiro Honda, David Lynch, John Woo, Jackie Chan,Russ Meyer, Abel Ferrara, Joe D'Amato, T. Fisher, Tobe Hooper, H.G. Lewis, Umberto Lenzi, Tarantino, Kurosawa, Jess Franco, Roger Corman, Larry Cohn,Deodato, Mario Bava, Jack Arnold, James Whale. A na úplne spodnej poličke sme uložili všetkých tých..David Lean, Frank Capra,Pontecorvo, Wajda, Scola, Visconti, Cassavetes, John Houston, Alfred Mann, Fred Zimmerman, Goddard, Howard Hawks, Truffaut, Robert Wise, Melville, Lars Von Trier, Murnau, Lindsay Anderson, Gianni Amelio, Elia Kazan, Bunuel, Zvyšok, to je už zmeska. Zákazník : OK... a čo porno? ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Shlédnutím "Bleedera", kterého mám ve filmotéce už hodně dlouho se mi potvrdilo to, co jsem očekával - Refn je režisér který nezklame a jehož filmy mne asi budou bavit vždycky. V komentářích je tu už vše podstatné řečeno, tak jen doplním, že se mi moc líbilo to knihkupectví, kde si Lea kupovala "Poslední odbočku na Brooklyn" - vypadalo to tam podobně jako u mne doma :-). ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Kritika společnosti nižší třídy, která vysvětluje její tradiční nešvary (asociální chování, rasismus, násilí na ženách) bezvýchodným zaměstnáním, nepřipraveností čelit vnějšímu světu a hlavně vnitřním bojem člověka se sebou samým. Snímek s nejsilnější melancholií, jakou jsem za poslední dobu viděl. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ty vole, ten antikvariát ve 44 minutě. Tam bych chtěl umřít. Takhle vypadá nebe. Jinak nevím, co k tomu napsat. Dialogy jsou pojaty velmi zajímavě, skoro by se dalo říci až realisticky. Pocitově příjemný návrat do devadesátek (videopůjčovny). Za trochu negativní stránku bych považoval fakt, že od začátku diváka tlačí neústupný pocit, že se stane něco zlého. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kim Bodnia a Mads Mikkelsen excelují v dalším Refnově syrovém a bezútěšném příběhu z kodaňské periferie o lidech žijících na periferii společnosti. Režirérovo vidění světa je sice neradostné, ale pravdivé a film je možná malinko vyumělkovaný, nicméně převážně realistický a uvěřitelný. Nasraný Kaurismäki, to sedí (Gimp). ()

Reklama

Reklama